Hoe verwijdert u MediaConverterOnline?

Ook bekend als: Advertenties van MediaConverterOnline
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

MediaConverterOnline doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is MediaConverterOnline?

Zoals de naam suggereert is MediaConverterOnline een onlinedienst voor het converteren van bestanden. Deze is echter geklasseerd als adware, en dit soort software is voornamelijk bedoeld om gebruikers talrijke advertenties te tonen. Veel adware kan ook gebruikersgegevens registreren. Vaak downloaden mensen adware onbedoeld en zonder dat ze het beseffen. Dit type applicaties wordt geklasseerd als een mogelijk ongewenste applicatie.

MediaConverterOnline pop-up doorverwijzing

Gewoonlijk toont geïnstalleerde adware allerlei banners, enquêtes, pop-ups, coupons en andere advertenties. Het is gebruikelijk dat gebruikers die op dergelijke advertenties klikken worden doorgestuurd naar dubieuze, mogelijk kwaadaardige pagina's. In sommige gevallen kunnen die advertenties scripts uitvoeren die downloads of installaties van ongewenste software veroorzaken. In elk geval mogen advertenties die getoond worden door adware nooit worden vertrouwd of aangeklikt. Er zijn ook gevallen waarbij adware niet alleen advertenties vertoont maar ook allerlei gegevens registreert. Deze apps verzamelen bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, zoekopdrachten, bezochte pagina's enz. Niettemin kan adware ook persoonlijke en vertrouwelijke informatie registreren. De kans is groot dat de ontwikkelaars van adware de verzamelde gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen)n die deze op allerlei manieren zouden kunnen misbruiken. Samengevat is adware een type software dat kan leiden tot privacyschendingen, problemen met de veiligheid op internet en andere problemen. De verzamelde gegevens kunnen misbruikt worden voor identiteitsdiefstal. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom MediaConverterOnline niet zou moeten worden gedownload en geïnstalleerd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van MediaConverterOnline
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer werkt trager, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, torrents.
Schade Browserspionage (mogelijke privacyschendingen), ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, diefstal van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van MediaConverterOnline verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Oniria, SearchPro Tools zijn InLog Browser enkele andere apps die ook worden geklasseerd als adware. Vaak wordt deze software gepromoot als 'nuttig', en worden er allerlei functies beloofd zoals online bestandsconversie enz. Na de installatie werken de apps echter vaak niet zoals beloofd en veroorzaken ze allerlei problemen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en installeren mensen apps zoals MediaConverterOnline en andere mogelijk ongewenste software onbedoeld en zonder dat ze het beseffen. Ongewenste programma's worden verspreid via de setups van andere software en gepresenteerd als 'bijkomende aanbiedingen'. In de meeste gevallen worden deze aanbiedingen verborgen in de opties van de installers (de 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' opties in het bijzonder). Veel mensen downloaden en installeren software zonder deze opties te wijzigen en zo laten ze onbedoeld toe dat bijkomende apps worden gedownload of geïnstalleerd. Soms veroorzaken advertenties ook ongewenste downloads en installaties, omdat als mensen erop klikken er scripts worden uitgevoerd die ongewenste software downloaden en installeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Programma's en bestanden mogen niet worden gedownload vanaf niet-officiële websites, via peer-to-peer netwerken (bv. torrentclients, eMule), downloaders van derden of andere gelijkaardige kanalen. Zulke kanalen en tools moeten vaak geld opleveren door het verspreiden van ongewenste software. De enige veilige en juiste manier om software te downloaden is via officiële websites en rechtstreekse links. Downloaders en installers bevatten ook vaak instellingen zoal 'Aangepast' of 'Geavanceerd'. Daaronder worden dikwijls aanbiedingen verborgen voor het donwloaden van bijkomende (ongewenste) software. Het is dus belangrijk om deze instellingen te controleren en alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste applicaties te weigeren. Intrusieve advertenties die worden vertoond op verdachte pagina's kunnen zijn ontworpen om gevaarlijke sites te openen of downloads te forceren. Het is niet aanbevolen om op zulke advertenties te klikken. Als er al ongewenste extensies, plug-ins of add-ons zijn geïnstalleerd in uw browser of op uw besturingssysteem, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Als uw computer al besmet is met frauduleuze applicaties dan bevelen we aan om deze te scannen met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Melding dat MediaConverterOnline allerlei gegevens kan lezen en wijzigen:

mediaconverteronline adware vraagt rechten

MediaConverterOnline opent een advertentie met een kortingsbon (GIF):

mediaconverteronline vertoont advertenties

MediaConverterOnline promoot een website (GIF):

mediaconverteronline adware promoot een website

Advertenties van MediaConverterOnline onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van MediaConverterOnline. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mpgun[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenst applicatie die de doorverwijzing naar mpgun[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijderinging mpgun[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van mediaconverteronline dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering mpgun[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van mediaconverteronline, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van mediaconverteronline kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van mediaconverteronline, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van mediaconverteronline van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van mediaconverteronline of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17248-mediaconverteronline-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van MediaConverterOnline QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MediaConverterOnline op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van MediaConverterOnline

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.