FacebookTwitterLinkedIn

Hoe doorverwijzingen naar search.doc2pdfsearch.com te stoppen?

Ook bekend als: DOC2PDF Convert browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de DOC2PDF Convert browserkaper te verwijderen op een Mac?

Wat is search.doc2pdfsearch.com?

Search.doc2pdfsearch.com is vrijwel identiek aan doctopdfsupreme.com, search.pricklybears.com, search.becovi.com en vele andere ongewenste programma's. Het is een valse zoekmachine. Het wordt gepromoot door de DOC2PDF Convert browserkaper. Deze frauduleuze applicaties doen dit door de browserinstellingen te wijzigen (en vaak maken ze een herstel van de instellingen onmogelijk). Bovendien hebben de meeste browserkapers de mogelijkheid om persoonlijke informatie te verzamelen, zoals informatie over het surfgedrag op inernet. Vanwege de dubieze verspreidingsmethoden van DOC2PDF Convert wordt het ook geclassificeerd als een PUA (mogelijk ongewenste applicatie).

search.doc2pdfsearch.com browserkaper op een Mac computer

Browserkapers zijn ontworpen voor populaire browsers zoals Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox en andere. Ze werken door de adressen van hun valse zoekmachines toe te wijzen als standaardzoekmachine van de browsers, startpagina en nieuwe tab/venster-URL's. Een browsers waarop DOC2PDF Convert geïnstalleerd is, zal elke zoekopdracht op het internet die uitgevo erd wordtvia de URL-balk en elk nieuw geopend tabblad/venster omleiden naar search.doc2pdfsearch.com. Hoewel deze wijzigingen onbelangrijk kunnen lijken, verminderen ze de browserkwaliteit. Sommige webzoekers kunnen daadwerkelijk zoekresultaten verstrekken, omdat ze omleiden naar legitieme (bijvoorbeeld Google, Yahoo, Bing, etc.). Dit is het geval met search.doc2pdfsearch.com: het veroorzaakt een omleidingsketen - beginnend met search.genieosearch.com en eindigend in search.yahoo.com - de laatste is een echte zoekmachine. Bovendien kunnen wijzigingen die de gebruikers proberen aan te brengen om hun browsers te herstellen automatisch worden gereset, als de toegang tot de instellingen van de browsers niet beperkt/volledig geweigerd wordt. Daarom moet de browserkaper verwijderd worden om de controle over de betreffende browser te herstellen. Zoals gezegd, kunnen deze kaper-apps de gegevens bijhouden; ze controleren de browseractiviteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen de persoonlijke informatie van de gebruikers (IP-adressen, geolocaties en real-life details). Deze privégegevens kunnen vervolgens gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling deze te misbruiken voor winst te maken. De aanwezigheid van software voor het bijhouden van gegevens op systemen kan leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de browser-/systeemintegriteit en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte apps en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam DOC2PDF Convert browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Detectie Namen (installatie)
Avast (MacOS:Genieo-DL [Adw]), BitDefender (Gen:Variant.Application.MAC.Genieo.1), Arcabit (Trojan.Application.MAC.Genieo.1), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Geonei.z), volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres (search.doc2pdfsearch.com)
34.194.40.175
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, torrent-bestandsdownloads.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browserkapers zijn een veel voorkomend type PUA. Ze worden gepromoot als "nuttige" software met een breed scala aan functies (bijv. DOC2PDF Convert wordt goedgekeurd als een conversietool voor bestandsindelingen). Valse zoekmachines worden meestal ook gepromoot met soortgelijke valse beloften, zoals de mogelijkheid om snelle zoekopdrachten, nauwkeurige zoekresultaten, snellere downloads, enzovoort aan te bieden. De functies van alle ongewenste inhoud in het algemeen zijn echter meestal niet-operationeel. Functionaliteit is onbelangrijk, wanneer het enige doel is om op kosten van de gebruiker inkomsten voor de ontwikkelaars te verkrijgen. In plaats van hun beloften na te komen, kapen ongewenste programma's de browsers en promoten ze valse zoekmachines, dwingen ze onbetrouwbare en kwaadaardige sites om te openen, leveren ze opdringerige advertenties (pop-ups, banners, coupons, enz.) en verzamelen gevoelige gegevens.

Hoe werd search.doc2pdfsearch.com geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's (bijv. DOC2PDF Convert) hebben "officiële" promotionele webpagina's, waarvan ze - meestal "gratis" - gedownload kunnen worden. Ze kunnen echter ook gedownload/geïnstalleerd worden samen met andere producten. "Bundelen" is de term die gebruikt wo rdtom deze misleidende marketingtechniek te definiëren voor het inpakken van gewone software samen met ongewenste of schadelijke toevoegingen. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. genegeerde termen, gebruik van vooraf ingestelde opties, enz.) breng systemen met potentiële infiltraties en infecties in gevaar via gebundelde inhoud. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen ook. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren om ongewenste programma's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt aanbevolen om downloads steeds te onderzoeken om hun legitimiteit te verifiëren. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen gebruikt worden, in tegenstelling tot onbetrouwbare bronnen (bijv. gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer deelnetwerken en andere externe downloaders). Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, etc. Opdringerige advertenties lijken zelden verdacht, ze zien er meestal legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar dubieuze pagina's (bijv. voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties/omleidingen opmerkt dan kunt u best uw apparaat inspecteren en onmiddellijk alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De misleidende applicatie installatie promoot search.doc2pdfsearch.com:

Misleidende installatie promoot search.doc2pdfsearch.com

De DOC2PDF Convert browserkaper applicatie:

DOC2PDF Convert browserkaper

Website promoot search.doc2pdfsearch.com:

Dubieuze website promoot search.doc2pdfsearch.com

search.doc2pdfsearch.com (GIF):

search.doc2pdfsearch.com doorverwijzing gif

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

search.doc2pdfsearch.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de search.doc2pdfsearch.com-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de doc2pdf convert browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

DOC2PDF Convert browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan doc2pdf convert browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan doc2pdf convert browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan doc2pdf convert browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
DOC2PDF Convert browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DOC2PDF Convert browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.