FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de docpdfsupreme browserkaper verwijderen?

Ook bekend als: docpdfsupreme browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de doctopdfsupreme.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is doctopdfsupreme.com ?

Doctopdfsupreme.com is een valse zoekmachine die gepromoot wordt via een mogelijk ongewenste app, een browserkaper genaamd docpdfsupreme (of 'docpdfsupreme - Search the web and convert PDF'). Doorgaans promoten browserkapers valse zoekmachines door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. De meeste zijn echter ook ontworpen om informatie te verzamelen met betrekking tot de browseractiviteiten van de gebruiker. Dit soort apps worden ongewenste programma's genoemd omdat mensen ze meestal onbewust downloaden en installeren.

doctopdfsupreme.com  browserkaper op een Mac computer

Meestal promoten browserkapers valse zoekmachines door de instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad te wijzigen. Na installatie verandert docpdfsupreme ze in doctopdfsupreme.com. Dit betekent dat de gebruikers doctopdfsupreme.com bezoeken wanneer ze een browser of nieuw tabblad openen of wanneer ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. In de meeste gevallen kan een adres dat aangemaakt is door een browserkaper niet verwijderd of gewijzigd worden in een ander adres, omdat dergelijke apps ontworpen zijn om te voorkomen dat de gebruikers dat doen. De enige manier om te voorkomen dat een browser een bepaald adres opent bij de bovengenoemde gelegenheden, is door de browserkaper te verwijderen (in dit geval docpdfsupreme). Het is vermeldenswaard dat doctopdfsupreme.com een ​​valse zoekmachine is, vooral omdat het geen unieke resultaten levert. Ook bieden valse zoekmachines hun gebruikers vaak misleidende resultaten aan. Bovendien verzamelen de meeste browserkapers browsegegevens zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, enzovoort. Soms zijn ze ontworpen om ook persoonlijke, gevoelige details vast te leggen. Hoe dan ook, het is gebruikelijk dat hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens verkopen aan externen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dergelijke acties kunnen voor hun gebruikers problemen veroorzaken met betrekking tot de veiligheid van het browsen/ de privacy en het is mogelijk dat ze zelfs het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een ​​geïnstalleerde browserkaper zo snel mogelijk moet worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam docpdfsupreme browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Browser Extensie(s) docpdfsupreme (of docpdfsupreme - Search the web and convert PDF).
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, torrent-bestandsdownloads.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Search.pricklybears.com, search.becovi.com en search.follysway.com zijn voorbeelden van andere valse zoekmachines. De mensen gebruiken ze meestal niet opzettelijk. In de meeste gevallen zijn ze daartoe gedwongen door een browserkaper die ze onbewust op een browser en/of besturingssysteem geïnstalleerd hebben. Het is heel gebruikelijk dat browserkapers (en andere ongewenste programma's) als nuttig worden geadverteerd, maar de meeste van hen leveren geen meerwaarde op en ze veroorzaken alleen problemen.

Hoe werd doctopdfsupreme.com geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en/of installeren de mensen ongewenste programma's via aangeklikte misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts of setups van andere software uit te voeren. In het tweede geval gebeurt dit wanneer de ontwikkelaars ongewenste programma's verspreiden met behulp van een "bundeling"-methode. Ze bevatten ongewenste programma's in de verschillende download-/installatie-setups en stellen ze voor als extra aanbiedingen. Meestal zijn die aanbiedingen te vinden in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare delen van de download-/installatie-instellingen. De downloads en installaties van ongewenste apps worden echter alleen toegestaan als de mensen die instellingen ongewijzigd laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer netwerken (torrent-clients, eMule en andere netwerken van dit type), niet-officiële websites, enz., mogen niet gebruikt worden als tool om software te downloaden en te installeren. We raden u aan om bestanden en programma's alleen te downloaden van officiële websites en via directe links. Als de downloader of installer "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen bevat, dan moet u deze controleren. Ze bevatten vaak aanbiedingen voor het downloaden/installeren van extra, ongewenste apps (die geweigerd kunnen worden). De opdringerige advertenties leiden gebruikers die erop klikken vaak door naar onbetrouwbare websites. Meestal zijn dit advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen, maar ze kunnen ook op legitieme pagina's worden weergegeven. Bovendien kunnen die advertenties ontworpen zijn om downloads/installaties van ongewenste apps te veroorzaken. Daarom mogen ze niet worden aangeklikt. Tot slot raden we u aan om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste, verdachte software, extensies, add-ons of plug-ins geïnstalleerd zijn in uw browser of op uw computer. Ze moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website promoot doctopdfsupreme.com :

Dubieuze website promoot doctopdfsupreme.com

docpdfsupreme vraagt om toestemming:

docpdfsupreme vraagt toestemming om verschillende gegevens te lezen en te veranderen

docpdfsupreme geïnstalleerd op Google Chrome:

docpdfsupreme extensie geinstalleerd op Google Chrome

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

doctopdfsupreme.com  doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de doctopdfsupreme.com-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de docpdfsupreme browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

docpdfsupreme browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan docpdfsupreme browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan docpdfsupreme browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan docpdfsupreme browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
docpdfsupreme browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van docpdfsupreme browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.