FacebookTwitterLinkedIn

Hoe search.pricklybears.com verwijderen uit de browserinstellingen?

Ook bekend als: search.pricklybears.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.pricklybears.com browserkaper verwijderen van een Mac?

Wat is search.pricklybears.com?

Search.pricklybears.com is het adres van een valse zoekmachine. Meestal worden valse zoekmachines gepromoot via allerlei mogelijk ongewenste apps en browserkapers. Deze promoten de valse zoekmachines door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. Ook zijn de meeste van hen ontworpen om verschillende informatie te verzamelen, meestal gegevens die verband houden met het surfgedrag van de gebruiker. Browserkapers worden ongewenste programma's genoemd omdat internetgebruikers dit soort apps vaak onbewust downloaden en installeren.

search.pricklybears.com browserkaper op een Mac computer

Na installatie stellen de browserkapers het adres van een bepaalde valse zoekmachine in als het adres van de startpagina, de standaardzoekmachine en het nieuw tabblad. In dit geval worden deze instellingen gewijzigd naar search.pricklybears.com. Dit betekent dat de mensen waarvan hun browsers gekaapt zijn door een app die dit adres promoot, het moeten bezoeken telkens wanneer ze een browser openen, een nieuw tabblad openen of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Ook laten de meeste browserkapers hun gebruikers niet toe om deze instellingen te wijzigen: de enige manier om dat te doen is door ze te verwijderen. Dit is echter niet de enige reden om een ​​geïnstalleerde browserkaper te verwijderen. Dergelijke apps werken meestal als tool voor het volgen/verzamelen van verschillende informatie. Meestal richten ze zich op de browsegegevens (zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, enzovoort), maar sommige kunnen ook ontworpen zijn om gevoelige informatie vast te leggen. Heel vaak misbruiken hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens om inkomsten te verkrijgen en/of verkopen ze deze door aan externen (mogelijk cybercriminelen) die deze voor hetzelfde doel misbruiken. Samenvattend: het installeren van dit soort apps in een browser en/of besturingssysteem kan leiden tot problemen met de surfveiligheid en de privacy, identiteitsdiefstal en andere problemen. Om deze redenen raden we u aan om ze zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam search.pricklybears.com browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Detectie Namen Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 18.208.105.36
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, torrent-bestandsdownloads.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar schaduwrijke websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer voorbeelden van valse zoekmachines zijn: search.becovi.com, search.follysway.com en search.schooldozer.com. Ze worden vals genoemd omdat de meeste geen unieke zoekresultaten genereren of omdat ze misleidende resultaten opleveren. Een ander ding dat de meesten van hen gemeen hebben, is dat ze gepromoot worden via verschillende frauduleuze download- en/of installatie-instellingen. Meestal worden ze gepromoot via de setups van verschillende browserkapers. Zoals we in de inleiding al zeiden, downloaden en installeren de mensen browserkapers (en andere ongewenste programma's) meestal onbedoeld.

Hoe werd search.pricklybears.com geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste mensen veroorzaken ongewenste downloads en/of installaties wanneer ze op misleidende advertenties klikken of wanneer de softwareontwikkelaars deze verspreiden met behulp van een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Ze gebruiken deze methode om de mensen te misleiden tot het downloaden en/of installeren van ongewenste apps samen met andere, meestal gezochte software. In de meeste gevallen is de informatie over ongewenste programma's die worden opgenomen in de download- en/of installatie-instellingen te vinden in hun "Geavanceerd" of "Aangepast" en andere soortgelijke instellingen. Als programma's gedownload en geïnstalleerd worden zonder één van deze instellingen te controleren en te wijzigen, dan staan de mensen vaak onbedoeld toe dat verschillende ongewenste programma's ook gedownload en/of geïnstalleerd worden. Misleidende advertenties leiden tot ongewenste downloads/installatie wanneer ze ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties vermijden?

We raden u aan om software alleen te downloaden van officiële websites (en directe links). Andere bronnen, tools zoals externe downloaders (en installatieprogramma's), niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), enzovoort, worden vaak gebruikt om ongewenste apps te verspreiden. Als een downloader of installer instellingen zoals "Geavanceerd" of "Aangepast" bevat, dan moet u deze zeker controleren. Vaak vermelden die instellingen de aanbiedingen om extra applicaties te downloaden en/of te installeren. Het is ook niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als ze worden weergegeven op pagina's met betrekking tot gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze inhoud. Gebruikers die op die advertenties klikken, worden meestal omgeleid naar andere onbetrouwbare pagina's of ze laten ongewenste apps downloaden/installeren. Als een browser dubieuze pagina's opent en/of de bezochte websites advertenties bevatten, dan raden we u aan om te controleren of er ongewenste, verdachte apps (extensies, add-ons of plug-ins) op geïnstalleerd zijn en om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Ook dergelijke programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De downloadwebsite van een ongewenst programma dat is ontworpen om search.pricklybears.com te promoten:

Dubieuze website promoot search.pricklybears.com

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

search.pricklybears.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de search.pricklybears.com-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.pricklybears.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.pricklybears.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.pricklybears.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.pricklybears.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.pricklybears.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.pricklybears.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.pricklybears.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.