Hoe doorverwijzingen naar mychromesearch.com te stoppen?

Ook bekend als: mychromesearch.com browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Mychromesearch.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is mychromesearch.com?

Mychromesearch.com is een valse zoekmachine. Het ziet er legitiem uit en verschilt op het eerste gezicht nauwelijks van echte zoekmachines. Mychromesearch.com bevat zelfs een Google-logo. Het heeft echter niets met Google te maken. Meestal worden frauduleuze webzoekers gepromoot door een PUA (mogelijk ongewenste app) die geclassificeerd is als browserkaper. Internetgebruikers moeten er rekening mee houden dat deze applicaties geen uitdrukkelijke toestemming nodig hebben om in apparaten te infiltreren.

mychromesearch.com browserkaper

Doorgaans zijn browserkapers ontworpen om Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en andere populaire browsers met grote gebruikers te treffen. Na een succesvolle installatie wijzen deze frauduleuze apps de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de nieuwe tabblad-/venster-URL's opnieuw toe aan de adressen van hun valse webzoekers. Hoe dit de browsers beïnvloedt: elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt, zal omleiden naar de valse zoekmachine. Een browserkaper die mychromesearch.com promoot, zou dit op deze manier promoten. De meeste onwettige tools voor zoeken op het web kunnen zelf geen zoekresultaten leveren, dus leiden ze door naar (of veroorzaken omleidingsketens die eindigen op) een legitieme zoekmachine, zoals Google, Yahoo, Bing, enz. In dit geval genereert mychromesearch.com echter wel zoekresultaten op zichzelf. De resultaten die gegenereerd worden door dubieuze zoekmachines mogen echter nooit worden vertrouwd. Deze wijzigingen lijken misschien klein, maar ze verminderen de browsekwaliteit ernstig. Bovendien kunnen alle wijzigingen die gebruikers in hun browsers proberen aan te brengen, automatisch worden gereset, mits de toegang tot de instellingen niet zonder meer wordt geweigerd. Daarom is het noodzakelijk om de kaperapplicatie te verwijderen om de gekaapte browser te herstellen. Vrijwel alle PUA's (inclusief browserkapers) hebben mogelijkheden voor het volgen van gegevens. Ze registreren de browseactiviteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en verzamelen de persoonlijke informatie van de gebruikers (IP-adressen, geolocaties en real-life persoonlijke details). Deze privégegevens kunnen vervolgens gedeeldworden  met externen (niet onwaarschijnlijk, cybercriminelen) die ze misbruiken voor financieel gewin. Samenvattend kan de aanwezigheid van datatracking-inhoud op apparaten leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de browser- en systeemintegriteit en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, wordt het aanbevolen om alle dubieuze applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam mychromesearch.com browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Doorverwijzing, Searchkaper, Menubalk, Ongewenste Nieuwe Tab
Verwachtte Functionaliteit Apps die valse zoekmachines promoten, worden meestal verondersteld de browsekwaliteit te verbeteren.
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Detectie Namen Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 35.166.195.252
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). de gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om mychromesearch.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Obituary Directories, MapsMyWayFree, Watch Television Online zijn een paar voorbeelden van browserkapers. Ze lijken legitiem en bieden een breed scala aan "nuttige" en "voordelige" functies aan. Zelden werken deze functies zoals geadverteerd, in de meeste gevallen zijn ze volkomen niet-operationeel. Dit geldt in feite voor alle PUA's. Functionaliteit is niet relevant: het enige doel van alle ongewenste apps is om winst te maken voor hun ontwikkelaars. In plaats van de beloftes na te komen, wijzigen PUA's de browsers en promoten ze onwettige zoekmachines, leiden ze door naar onbetrouwbare/kwaadaardige websites, voeren ze opdringerige advertentiecampagnes uit en verzamelen ze gevoelige gegevens.

Hoe werd mychromesearch.com geïnstalleerd op mijn computer?

De meest voorkomende manier om PUA's te verspreiden is via de download/installatie-instellingen van andere programma's. Deze misleidende marketingmethode voor het inpakken van reguliere software samen met ongewenste of schadelijke inhoud wordt 'bundelen' genoemd. Overhaaste download- en installatieprocessen (bijv. genegeerde termen, gebruik van vooraf ingestelde opties, overgeslagen stappen en secties, enz.) brengen de apparaten in gevaar met potentiële infiltraties en infecties. Sommige ongewenste apps hebben ook "officiële" downloadpagina's, waar ze vaak als "handig" en "gratis" worden onderschreven. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen opdringerige advertenties geactiveerd worden om scripts uit te voeren, die ontworpen zijn om PUA's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt aanbevolen om altijd de inhoud te onderzoeken voordat u deze download/installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen gebruikt worden. P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), gratis websites voor het hosten van bestanden en andere downloaders van externen worden als onbetrouwbaar beschouwd; daarom wordt het afgeraden om ze te gebruiken. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, tools, functies, enzovoort af te wijzen. Opdringerige advertenties zien er meestal gewoon en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar zeer dubieuze en onbetrouwbare webpagina's (bijv. voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen en dergelijke). In het geval van ontmoetingen met dergelijke advertenties/omleidingen, dan worden de gebruikers aangespoord om het systeem te controleren en om alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

Mychromesearch.com levert twijfelachtige zoekresultaten die gevuld zijn met opdringerige advertenties (GIF):

Mychromesearch.com zoekresultaten

mychromesearch.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van mychromesearch.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

mychromesearch.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mychromesearch.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de mychromesearch.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

mychromesearch.com doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering mychromesearch.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering mychromesearch.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://mychromesearch.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering mychromesearch.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "mychromesearch.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mychromesearch.com browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering mychromesearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering mychromesearch.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen", zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.mychromesearch.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering mychromesearch.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "mychromesearch.com",  klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mychromesearch.com browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering mychromesearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering mychromesearch.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u hxxp://mychromesearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering mychromesearch.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "vals" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mychromesearch.com browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de mychromesearch.com browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van mychromesearch.com browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mychromesearch.com browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16563-mychromesearch-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
mychromesearch.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mychromesearch.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met mychromesearch.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.