Vermijd oplichting door "Dear [ISP name] user, Congratulations!/Beste klant van [Intenet Provider] gebruiker, gefelici!"

Ook bekend als: mogelijke malware infecties
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"Dear [ISP name] user, Congratulations!" verwijderingsinstructies

Wat is "Dear [ISP name] user, Congratulations!"?

"Dear [ISP name] user, Congratulations!/Beste klant van [Internet Provider) gebruiker, gefeliciteerd!" is een oplichting via misleidende websites. Deze vorm van oplichting is ontworpen om de gebruikers te laten geloven dat ze een prijs hebben gewonnen, maar om deze te ontvangen moeten ze hun persoonlijke informatie verstrekken en bepaalde kosten betalen. Deze oplichting wordt bevorderd door het gebruik van de naam van de internet provider van de bezoekers - wat helpt om een legitieme indruk te wekken. Niet alleen dat, "Beste [IP-naam] gebruiker, gefeliciteerd!" wordt meestal weergegeven in de juiste taal, op basis van de geolocatie van de bezoekers. Deze zwendel is waargenomen bij Franse (Bouygues Telecom), Chileense (VTR), Hong Kong (Netvigator), Italiaanse (Fastweb), Zuid-Afrikaanse (Telkom) en een aantal andere internet providers. De meeste gebruikers komen onbedoeld op de bedrieglijke oplichtingssites terecht, ze worden ernaar omgeleid door opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenste toepassingen die reeds in het apparaat geïnfiltreerd waren.

Dear [ISP name] user, Congratulations! oplichting (eerste pop-up)

Het eerste wat de bezoekers van een website gepromoot door de "Beste [ISP-naam] gebruiker, Gefeliciteerd!"-oplichtingl zien is een pop-upvenster. De formulering kan in sommige varianten van dit schema verschillen - het feliciteert hen, de gebruikers van een specifieke internetprovider, dat ze gekozen zijn als potentiële prijswinnaars. In de meeste versies van deze oplichting zijn de mogelijke prijzen vermoedelijk een Samsung Galaxy S10 of Apple iPhone X-smartphones. De achtergrondpagina bedankt de bezoekers voor hun gebruik van de ISP en nodigt hen uit om een ​​snelle enquête in te vullen. Als de gebruikers de meerkeuzevragenlijst beantwoorden, dan kunnen ze de bovengenoemde prijzen winnen. Er wordt ook een countdown weergegeven die laat zien hoeveel tijd er nog is om de valse geschenken te winnen. Nadat de enquête voltooid is, wordt een andere pagina weergegeven die de gebruikers feliciteert met het winnen van de prijs. Het geeft aan dat de Apple iPhone X niet op voorraad is, maar ze hebben wel het Samsung-apparaat gewonnen. "Geachte [ISP-naam] gebruiker, gefeliciteerd!" geeft vervolgens een andere pop-up weer. Hierin staat dat de prijs gereserveerd is door de ISP en worden de algemene voorwaarden van deze weggeefactie vermeld. De "algemene voorwaarden" zijn instructies. Ten eerste moeten de gebruikers hun verzend- en contactgegevens invullen op de volgende webpagina. Ten tweede moeten ze de verzendkosten betalen (die in de meeste versies 1 EUR of het equivalent daarvan is). De tekst in dit venster eindigt met een verklaring dat nadat de eerste stappen voltooid zijn, de prijs binnen twee werkdagen wordt verzonden. Door op één van de toestemmingsopties te drukken (bijvoorbeeld op de knop 'OK') worden de gebruikers omgeleid naar een andere site. Op deze pagina moeten de gebruikers hun persoonlijke gegevens invoeren en de verzendkosten betalen. Vertrouwend op "Geachte [ISP-naam] gebruiker, gefeliciteerd!" en soortgelijke oplichting leidt er niet toe dat de gebruikers de beloofde prijzen daadwerkelijk ontvangen. In plaats daarvan zullen ze financiële verliezen en mogelijk ook privacyschendingen ervaren.

Omleidingen naar misleidende oplichtingspagina's worden meestal veroorzaakt door opdringerige advertenties of door ongewenste programma's. Ongewenste toepassingen kunnen een grote verscheidenheid aan zwendel, frauduleuze, gecompromitteerde en zelfs kwaadaardige sites openen. Ze kunnen echter ook andere vaardigheden bezitten. ongewenste programma's kunnen opdringerige advertenties weergeven (pop-ups, banners, enquêtes, coupons, enz.), die de browserkwaliteit ernstig verminderen, omleidingen naar schadelijke pagina's veroorzaken en inhoud heimelijk kunnen downloaden/installeren. Andere PUA-typen kunnen de browsers wijzigen, de toegang tot hun instellingen beperken/weigeren en valse zoekmachines promoten. De meeste ongewenste apps, ongeacht andere specificaties, kunnen ook de gegevens bijhouden. Ze kunnen de browseractiviteit (browsergeschiedenis en zoekmachinehistorie) registreren en persoonlijke informatie daaruit afleiden (IP-adressen, geolocaties en echte persoonlijke gegevens van de gebruikers). Deze privégegevens kunnen vervolgens gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen) die winst willen maken door ze te misbruiken. Samenvattend, hoewel ze er doorgaans legitiem uitzien, kunnen ongewenste programma's verschillende systeeminfiltraties en infecties veroorzaken, leiden tot ernstige privacyschedningen en financiële verliezen en zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat/de gebruiker te garanderen, moeten alle dubieuze apps en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam mogelijke malware infecties
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social Engineering, fraude
Valse Claim Een oplichter claimt dat de bezoekers een prijs hebben gewonnen.
Gerelateerd Domein establishteam.club
Gebruikt IP Adres (establishteam.club) 13.249.134.127
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware infecties verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

"PRIZE EMAIL", "SPECIAL AWARD FROM OUR SPONSORS", "International promotion of postal services" zijn enkele voorbeelden van andere oplichting. Social engineering en angst-tactieken worden vaak gebruikt om deze schema's te bevorderen. Misleidende websites kunnen beweren dat de bezoekers ongelooflijke prijzen hebben gewonnen, belachelijke deals aanbieden, beweren dat het apparaat geïnfecteerd is en/of dat een stuk essentiële software is verouderd/ontbreekt, enz. Het doel is om de gebruikers ertoe aan te zetten om een gewenste acties uit te voeren , met het onderliggende doel om voor hun ontwikkelaars inkomsten te verkrijgen. De oplichting kan ontworpen zijn om de gebruikers te misleiden tot het doen van geldelijke transacties (bijv. betaling voor "geleverde diensten", verschillende vergoedingen, enz.), het onthullen van persoonlijke informatie, downloaden/installeren/kopen van onbetrouwbare of schadelijke inhoud, enzovoort.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

ongewenste programma's kunnen gedownload/geïnstalleerd worden samen met andere programma's. 'Bundelen' is de term die gebruikt wordt om deze valse marketingtechniek te beschrijven waarbij gewone inhoud wordt verpakt samen met ongewenste of schadelijke software. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen en secties, enz.) brengt de apparaten in gevaar met potentiële infiltraties en infecties. Bepaalde van deze applicaties hebben "officiële" downloadpagina's. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om ongewenste programma's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het is belangrijk om producten (apps, browserextensies/plug-ins, tools, enz.) te onderzoeken voordat u ze downloadt/installeert. Aan gebruikers wordt ook aangeraden om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Onbetrouwbare bronnen zoals: peer-to-peer deelnetwerken, gratis websites voor het hosten van bestanden en andere downloaders van externe partijen - kunnen misleidende en/of gebundelde software aanbieden in hun downloads. Bij het downloaden/installeren wordt het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en u af te melden voor extra inhoud. Opdringerige advertenties zien er meestal legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar dubieuze en onbetrouwbare pagina's (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). In het geval dat u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, dan is het raadzaam om het systeem te inspecteren en om onmiddellijk alle verdachte toepassingen en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in het "Dear [ISP name] user, Congratulations!" eerste pop-upvenster:

Dinsdag 7 januari 2020
Geachte Netvigator-gebruiker,
Gefeliciteerd! U bent één van de 100 gebruikers die we geselecteerd hebben om de kans te krijgen om een Samsung Galaxy S10 of een Apple iPhone X te winnen.

Screenshot van de achtergrondpagina:

Dear [ISP name] user, Congratulations! achtergrondpagina

Tekst op deze pagina:

Netvigator klantbeloningsprogramma
Gefeliciteerd!
7 januari 2020
We willen u bedanken voor het lange gebruik van de service van Netvigator!
Elke dinsdag selecteren we willekeurig verschillende gebruikers om een korte enquête in te vullen. In ruil daarvoor bieden wij hen de kans om een waardevol geschenk van onze sponsors te ontvangen. Met deze enquête kunnen we de gebruikers beter begrijpen en onze producten verbeteren. Het duurt niet langer dan 30 seconden van uw tijd.
U kunt de nieuwe Samsung Galaxy S10 of Apple iPhone X winnen. Het enige wat u hoeft te doen om een geschenk te ontvangen, is de volgende 8 vragen te beantwoorden.
Onthoud: 100 willekeurig geselecteerde gebruikers hebben deze uitnodiging ontvangen. Het aantal geschenken is beperkt.
U heeft 3 minuten en 49 seconden om de volgende vragen te beantwoorden voordat we uw cadeau aan een andere gelukkige gebruiker geven! Succes!

Screenshot van de pagina die wordt weergegeven na het beantwoorden van alle vragen:

Dear [ISP name] user, Congratulations! tweede pagina

Tekst op deze pagina:

Gefeliciteerd! 100%
U hebt alle (8/8) vragen beantwoord
Er zijn geen herhaalde vragen ingediend vanaf uw IP-adres.
Vandaag kunt u 1 geschenk claimen.
Ontvang nu uw geschenk:
Samsung Galaxy S10
Uw prijs: 1 euro (DHL verzendkosten)
Resterende hoeveelheid: 3 eenheden
Pak aan
iPhone X
Uw prijs: 1 euro (DHL verzendkosten)
Resterende hoeveelheid: 0 eenheden

Screenshot van het pop-upvenster dat wordt weergegeven na het kiezen van de beloning:

Dear [ISP name] user, Congratulations! tweede pagina pop-up

Tekst in deze pop-up:

Netvigator klantbeloningsprogramma
Uw Samsung Galaxy S10 is gereserveerd door Netvigator!
Voorwaarden:
1. Vul op de volgende pagina de verzendkosten en de contactgegevens in;
2. Betaal slechts 1 euro voor de levering van uw geschenk;
3. Uw Samsung Galaxy S10 wordt binnen twee werkdagen met DHL verzonden.

Screenshot van de website voor het verstrekken van verzendgegevens en het betalen van de "verzendkosten":

Dear [ISP name] user, Congratulations! verwijst door naar site om de verzendkosten te betalen

De "Dear [ISP name] user, Congratulations!"-oplichting gericht op de gebruikers van de Chileense internetprovider - VTR (GIF):

Dear [ISP name] user, Congratulations! Chile VTR

De "Dear [ISP name] user, Congratulations!"-oplichting gericht op de gebruikers van de Franse internetprovider - Bouygues Telecom (GIF):

Dear [ISP name] user, Congratulations! France Bouygues Telecom

De "Dear [ISP name] user, Congratulations!"-oplichting gericht op de gebruikers van de Hong Kongse internetprovider - Netvigator (GIF):

Dear [ISP name] user, Congratulations! Hong Kong Netvigator

De "Dear [ISP name] user, Congratulations!"-oplichting gericht op de gebruikers van de Italiaanse internetprovider - Fastweb (GIF):

Dear [ISP name] user, Congratulations! Italy Fastweb

De "Dear [ISP name] user, Congratulations!"-oplichting gericht op de gebruikers van de Zuid-Afrikaanse internetprovider - Telkom (GIF):

Dear [ISP name] user, Congratulations! South Africa Telkom

mogelijke malware infecties onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van mogelijke malware infecties. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mogelijke malware infecties dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mogelijke malware infecties, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering fraduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mogelijke malware infecties kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de mogelijke malware infecties, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16715-dear-isp-name-user-congratulations-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
mogelijke malware infecties QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met mogelijke malware infecties

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.