FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door "PRIJS E-MAIL"

Ook bekend als: Mogelijke malware infecties
Schadeniveau: Medium

"PRIZE EMAIL" pop-up oplichting verwijderingsinstructies

Wat is "PRIZE EMAIL"?

"PRIZE EMAIL/PRIJS E-MAIL" is een oplichting die wordt verspreid door misleidende websites. Het beweert dat de e-mails van de gebruikers geselecteerd zijn als deelnemers aan een prijsactie, en daarom hebben ze bepaalde prijzen gewonnen. Het misleidt de gebruikers tot financiële transacties die zogenaamd noodzakelijk zijn om deze 'prijzen' te ontvangen. De meeste bezoekers van bedrieglijke/oplichtingssites komen hier per ongeluk terecht, ze worden ernaar omgeleid door opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenste apps, die al in het systeem geïnfiltreerd zijn. De gebruikers moeten er rekening mee houden dat deze apps geen uitdrukkelijke toestemming nodig hebben om op apparaten geïnstalleerd te worden.

alt

Ten eerste worden de bezoekers van een website, die de oplichting"PRIIS E-MAIL" uitvoert, gefeliciteerd met hun deelname aan een prijsactie. Het beweert dat de gebruikers laptops, mobiele telefoons, tablets, auto's en geldprijzen (variërend van drie tot vijf cijfers) kunnen winnen. Deze promotie wordt sinds 2011 gehouden en werkt door willekeurige e-mailadressen te selecteren, waarvan de eigenaren in aanmerking komen om te winnen. Het schema stelt dat niet elke geselecteerde gebruiker zal winnen, maar dat de bedrijven die deze prijsgedreven promotie sponsoren, er nieuwe klanten en fans uithalen. Wanneer er toestemming wordt gegeven om deel te nemen, dan krijgen de gebruikers een andere pagina te zien. Die beweert dat de gebruikers drie vragen moeten beantwoorden voordat ze hun beloning ontvangen. Deze meerkeuzevragen centreren browsing- en e-mailonderwerpen. Nadat dit gedaan is, krijgen de gebruikers een andere pagina te zien waarin ze gevraagd worden om op een knop te klikken om hun prijs te trekken. De trekking bestaat uit het klikken op één van de drie identieke afbeeldingen van geschenken (de gebruikers worden ook gewaarschuwd dat het opnieuw laden van deze pagina en/of het sluiten van de browser de oorspronkelijk getrokken prijs niet verandert). Daarna moet er op nog een andere knop worden geklikt. Na meer prijstrekkingen worden de gebruikers eindelijk geleid tot een éénrichtingsgesprek met een ondersteuningsoperator. De gebruikers worden geïnformeerd dat het dichtstbijzijnde bedrijfsbureau niet het benodigde bedrag heeft om hun winst uit te betalen. Ze zijn echter verzekerd dat er andere manieren zijn om de prijs te ontvangen. Onder de afbeelding van een betalingsfactuur staat een knop voor een pagina met andere opties. Deze bestaan ​​uit overdracht naar creditcard/elektronische portemonnee of 24-uurs levering per koerier. Beide opties brengen bepaalde kosten met zich mee. Zodra de overdracht voltooid is, ontvangen de gebruikers echter de beloofde prijzen niet. "PRIJS E-MAIL" is een oplichting en mag niet worden vertrouwd. Dergelijke oplichtingen zijn ontworpen om inkomsten te verkrijgen, erop vertrouwen leidt tot financiële verliezen en mogelijke privacyschendingen.

De misleidende/oplichtingspagina's worden meestal geopend via omleidingen veroorzaakt door opdringerige advertenties of door ongewenste programma's. Laatstgenoemde kan omleidingen naar verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige websites genereren. Afgezien van dit vermogen hebben ze er ook andere, die niet minder schadelijk zijn. Ongewenste toepassingen kunnen opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren. De geleverde advertenties verminderen de browserkwaliteit en dragen zelf specifieke risico's. Andere PUA-typen kunnen browsers kapen en valse zoekmachines promoten. De meeste van deze apps kunnen echter de gegevens bijhouden. Ze registreren de browseractiviteit van de gebruikers (bezochte URL's, zoekopdrachten, etc.) en verzamelen hun persoonlijke informatie (IP-adressen, geolocaties en real-life persoonlijke gegevens). Deze privégegevens kunnen vervolgens gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen), die misbruik willen maken voor financieel gewin. Samenvattend kunnen ongewenste programma's leiden tot browser-/systeeminfiltraties en infecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Daarom wordt het sterk aanbevolen om alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Mogelijke malware infecties
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse Claim Een oplichter beweert dat de gebruikers verschillende prijzen kunnen winnen, omdat hun e-mail geselecteerd is.
Detectie Namen Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 104.28.28.132
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"SPECIAL AWARD FROM OUR SPONSORS", "Like Of The Year", "Congratulations User!" zijn enkele voorbeelden van oplichting vergelijkbaar met "PRIIS E-MAIL". Gewoonlijk gebruiken dergelijke oplichting social engineering-tactiek om de gebruikers te misleiden om bepaalde acties uit te voeren. Om het uit te werken, kan dit geldelijke transacties zijn, inhoud downloaden/installeren/kopen enzovoort. Het wordt nadrukkelijk afgeraden om pagina's te vertrouwen die beweren dat de bezoekers belachelijke prijzen hebben gewonnen of die ongelooflijk goede aanbiedingen doen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

ongewenste programma's verspreiden zich via de download/installatie-setups van andere software. Deze valse marketingtactiek wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. genegeerde termen, overgeslagen stappen, gebruik van de vooraf ingestelde opties) verhogen het risico om onbedoeld gebundelde inhoud op apparaten toe te staan. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen de opdringerige advertenties scripts uitvoeren, die ontworpen zijn om in het geheim ongewenste applicaties te downloaden/installeren. Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" promotionele websites waar ze worden vermeld als "gratis" en "nuttige" producten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties vermijden?

Het is gebruikers aanbevolen om inhoud te onderzoeken voordat ze deze downloaden/installeren. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen gebruikt worden. Het wordt afgeraden om onbetrouwbare downloadbronnen te gebruiken zoals: P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, enz.), gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externe partijen en dergelijke. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te verkennen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, etc. De opdringerige advertenties lijken vaak legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar zeer dubieuze en onbetrouwbare webpagina's (bijv. voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen ervaren, dan moeten ze het systeem inspecteren en alle verdachte toepassingen en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De tekst die in eerste instantie aangeboden wordt door de "PRIZE EMAIL"-oplichting:

PRIJS E-MAIL 20!9
GEFELICITEERD!
UW E-MAIL IS GESELECTEERD OM DEEL TE NEMEN AAN DE PRIJSPROMOTIE!
Het wordt betaald:
€ 574 147
Ontvang vandaag nog prijzen
10 MacBook Air 10 iphone 11 10 Ipad pro
BMW X6
1 nieuwe auto met een waarde van meer dan € 100.000
Meer dan 1000 geldprijzen variërend van € 100 tot € 10.000
HOE DEELNEMEN?
UW ELEKTRONISCHE MAILBOX IS GEÏDENTIFICEERD VOOR DEELNAME AAN DE PRIJSTEKENING
DEELNEMEN
Meer informatie over de prijstrekking
Waarom zouden de grootste bedrijven en sponsors u dat geld betalen? Ten eerste ontvangen niet alle deelnemers een geldelijke vergoeding. Ten tweede trekt een dergelijke actie de aandacht van miljoenen gebruikers op het netwerk. Op deze manier ontvangen de sponsors van de promotie nieuwe klanten en fans. Zoals u begrijpt, is een dergelijke actie voordelig voor iedereen.
Deze prijsactie wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden.
Miljarden e-mailadressen worden wereldwijd geregistreerd en honderdduizenden nieuwe e-mails worden elke dag geregistreerd.
Het automatische systeem selecteert willekeurig e-mailadressen en waarschuwt hun eigenaars dat ze kunnen deelnemen aan een prijsactie waarbij er de gelegenheid is om waardevolle geschenken en geldprijzen te ontvangen.

De "PRIZE EMAIL"-oplichting (GIF):

alt

Screenshot van de tweede pagina die vertoond wordt door de "PRIZE E-MAIL"-oplichting:

alt

Tekst op deze pagina:

PRIZE EMAIL 20!9

ZOEKRESULTAAT
BEANTWOORD 3 VRAGEN OM DOOR TE GAAN
OM VRAGEN TE BEANTWOORDEN
DE BELONING IS EEN ONMIDDELLIJKE BETALING!

Screenshots van de meerkeuzevragen-enquête:

alt alt alt

Tekst in deze enquête:

PRIZE EMAIL 20!9

OM EEN PRIJS TE WINNEN, BEANTWOORD EEN paar VRAGEN!
SELECTEER 1 VAN DE 3 INGEZONDEN ANTWOORDEN EN KLIK erop
HOEVEEL JAAR HEBT U UW E-MAILACCOUNT GEBRUIKT?
MINDER DAN 1 JAAR
MEER DAN 1 JAAR
MINDER DAN 5 JAAR
AANDACHT!
DE PRIJSBEPALING IS VASTGESTELD DOOR HET SYSTEEM.
DE PAGINA HERLADEN OF HET UITSCHAKELEN VAN UW BROWSER BEÏNVLOEDT DE BONUS NIET

 

--------
PRIJS E-MAIL 20!9
WELKE BROWSER GEBRUIKT U HET MEEST?
SELECTEER 1 VAN DE 3 INGEZONDEN ANTWOORDEN EN KLIK erop
GOOGLE CHROME
SAFARI
MOZILLA FIREFOX
AANDACHT!
DE PRIJSBEPALING IS VASTGESTELD DOOR HET SYSTEEM.
DE PAGINA HERLADEN OF HET UITSCHAKELEN VAN UW BROWSER heeft GEEN invloed op de BONUSVERANDERING.

 

--------
PRIJS E-MAIL 20!9
HOE VAAK HAD U PROBLEMEN BIJ HET VERZENDEN VAN POST?
SELECTEER 1 VAN 3 INGEZONDEN ANTWOORDEN EN KLIK erop
VAAK
ZELDEN
NOOIT
AANDACHT!
DE PRIJSBEPALING IS VASTGESTELD DOOR HET SYSTEEM.
DE PAGINA HERLADEN OF HET UITSCHAKELEN VAN UW BROWSER heeft GEEN invloed op de verandering van bonus.

Screenshot van de pagina die vertoond wordt nadat de enquête is ingevuld:

alt

Tekst op deze pagina:

PRIZE EMAIL 20!9

ZOEKRESULTAAT
U HEEFT 3 Pogingen om een waardevolle prijs of contant geld te krijgen
KLIK OP DEZE KNOP OM DE PRIJZEN TE ONTDEKKEN
DE BELONING WORDT MET ONMIDDELLIJKE BETALING GEGEVEN!

Screenshot van de "prijstrekking":

alt

Tekst op deze pagina:

PRIZE EMAIL 20!9

 

INTERNE ACCOUNTNUMMER: # 2590948
BALANS: 0 EUR
KLIK OP ééN VAN DE 3 AANGEBODEN CADEAUS OM UW PRIJS TE BEPALEN.
AANDACHT!
DE PRIJSBEPALING IS VASTGESTELD DOOR HET SYSTEEM.
DE PAGINA HERLADEN OF HET UITSCHAKELEN VAN UW BROWSER heeft GEEN invloed op de verandering van bonus.

Screenshot van de pagina die vertoond wordt na de "prijstrekking":

alt

Tekst op deze pagina:

PRIZE EMAIL 20!9

BALANS: 5 EUR
INTERNE ACCOUNTNUMMER: # 2590948
UW PRIJS IS BEPAALD

 

310 EUR 9645 EUR MACBOOK PRO
STUUR CONTANT WINST NAAR SALDO EN GA DOOR
AANDACHT!
DE PRIJSBEPALING IS VASTGESTELD DOOR HET SYSTEEM.
DE PAGINA HERLADEN OF HET UITSCHAKELEN VAN UW BROWSER heeft GEEN invloed op de verandering van bonus.

Screenshot van de pagina met de "geldprijs":

alt

Tekst op deze pagina:

PRIZE EMAIL 20!9

INTERNE ACCOUNTNUMMER: # 2590948
BALANS: 9650 EUR
U WON EEN CONTANT GELDPRIJS VAN
9650 EUR
KLIK OP DEZE KNOP OM DE PRIJZEN TE ONTVANGEN

Screenshot van de chat:

alt

Tekst op deze pagina:

Hallo! Mijn naam is Alice, gefeliciteerd! U heeft € 9650 gewonnen, dat is een geweldig resultaat! Er is een betalingsopdracht voor u om uw geldprijs te ontvangen! Helaas heeft het bedrijfsbureau naast u niet het benodigde bedrag. Ontdek andere manieren om de geldprijs te ontvangen! Fijne dag! Prijzen e-mailteam!

Screenshot van de pagina die de "factuur voor de betaling" weergeeft:

alt

Tekst op deze pagina:

Factuur voor betaling
Rekeningnummer 00195738
Factuurdatum 29 november 2019
Betalingsvoorwaarden zijn onderworpen aan betaling
Prijs e-mail ondersteuning Alice
Londen
21 Edgware Rd
Hyde Park Estate
Telefoonnummer: **&#*&#***&#***
Ogranization email: p*****il@gmail.com
Transactie voor
# 2590948

 

Service Eenheidsprijs Som
Prijs e-mail Geldelijke prijs ontvangen 9650,00 EUR 9650,00 EUR
De nota voor de ontvanger Totaal 9650,00 EUR
Bedankt voor je deelname aan een actie!
9650,00 EUR
Geld ontvangen

Screenshot van de pagina met keuzes voor de uitbetaling van de "prijs":

alt

Tekst op deze pagina:

PRIJS E-MAIL 20! 9
BALANS: 9650 EUR
INTERNE ACCOUNTNUMMER: # 2590948
HOE U UW CONTANTE WINST WILT OPNEMEN
GELDOVERDRACHT GENERATIE DATUM 29 NOVEMBER 2019 13:29:41 PM

 

OP KANTOOR
ER IS GEEN BUREAU BIJ U IN BUURT. SELECTEER EEN ANDERE OPTIE
VERWORPEN

 

NAAR KAART OF PAYPAL
KOSTEN € 19,9 INTREKKING NAAR EEN KREDIETKAART OF ELEKTRONISCHE PORTEFEUILLE
OM TE BETALEN VOOR BETALING

 

LEVERING DOOR DE KOERIER
KOSTEN € 51,74 UW WINST WORDT BINNEN DE 24 UUR GELEVERD
OM TE BETALEN VOOR BETALING

Screenshot van de website voor het betalen van de "benodigde kosten" (stap 1):

alt

Tekst op deze pagina:

CRONOPAY
Betalingsbestemming:
Betaling
Uw informatie
Uw naam
Jouw email
Te betalen: 19,90 EUR
Betalingswijze:
Wij accepteren alleen betalingen met 3D Secure!
Wij verwerken alleen Mastercard.
* Uw persoonlijke gegevens worden niet doorgegeven aan externen.
ONDERSTEUNING

Screenshot van de website voor het betalen van de "benodigde kosten" (stap 2):

alt

Tekst op deze pagina:

Voer betaalkaartinformatie in
Visa, MasterCard, Maestro
Betaling 19,9 EUR
Naam van de houder:
tester
Kaartnummer:
1234567890123456
Vervaldatum (maand en jaar):
Kaart verificatie code
CVC
3 cijfers op de achterkant van de kaart
Ondersteuning voor xs kopers
Betalen
Betalingen beschermd door PCI DSS 3.2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mogelijke malware infecties dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mogelijke malware infecties, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mogelijke malware infecties kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de mogelijke malware infecties, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om mogelijke malware infecties van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mogelijke malware infecties of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16467-prize-email-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mogelijke malware infecties QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.