FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder de Landslide Search zoekmachine uit uw browser

Ook bekend als: Landslide Search browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe search.landslidesearch.com verwijderen uit instellingen of browsers op een Mac?

Wat is search.landslidesearch.com?

Search.landslidesearch.com is een adres van een valse zoekmachine die gepromoot wordt via een mogelijk ongewenste applicatie, een browserkaper genaamd Landslide Search. Meestal promoten dergelijke apps valse zoekmachines door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. Bovendien zijn de meeste van hen ontworpen om de browsergegevens te verzamelen. Het is goed te weten dat de meeste mensen browserkapers (en andere ongewenste applicaties) niet opzettelijk downloaden en installeren, ze worden misleid om over te gaan tot het installeren of downloaden ervan.

search.landslidesearch.com browserkaper op een Mac computer

Landslide Search promoot search.landslidesearch.com door van dit adres de startpagina, de standaardzoekmachine en het nieuwe tabblad te maken. Simpel gezegd, Landslide Search zorgt ervoor dat zijn gebruikers search.landslidesearch.com moeten bezoeken telkens wanneer ze een browser openen, een nieuw tabblad openen of een zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Het voorkomt ook dat de gebruikers dit adres uit al die instellingen kunnen verwijderen. Het wijst ze immers opnieuw toe na elke poging om dat adres te veranderen in een ander voorkeursadres. De enige manier om te voorkomen dat u search.landslidesearch.com moet bezoeken, is door Landslide Search te verwijderen. Het is vermeldenswaard dat search.landslidesearch.com een ​​valse zoekmachine is omdat het geen unieke resultaten voortbrengt, het verwijst zijn gebruikers door naar search.yahoo.com. Simpel gezegd: zijn gebruikers worden voorzien van resultaten die gegenereerd worden door een legitieme Yahoo-zoekmachine. Bovendien verzamelen Landslide Search en andere browserkapers de browsegegevens. Doorgaans richten ze zich op gegevens zoals: ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende sites, enzovoort. Soms registreren dergelijke apps echter ook persoonlijke, vertrouwelijke details. Vaak verkopen hun ontwikkelaars deze verzamelde informatie aan andere partijen (mogelijks cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Landslide Search browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres 104.124.58.145 
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Een paar voorbeelden van andere valse zoekmachines die verspreid worden via browserkapers zijn: search.pizgetz.com, search.gravenday.com en studentslearnintogether.club. Meestal worden dergelijke apps geadverteerd als legitiem en nuttig. Helaas is dat slechts bij een klein deel waar. In de meeste gevallen zijn ze ontworpen om valse zoekmachines te promoten en om verschillende gegevens te verzamelen. Met andere woorden, ze voeren taken uit die hun ontwikkelaars helpen om inkomsten te verkrijgen. Het laten kapen van een browser door een dergelijke PUA kan leiden tot problemen met betrekking tot de veiligheid van het browsen en de privacy of zelfs tot identiteitsdiefstal. Het wordt ten zeerste aanbevolen om Landslide Search of een andere geïnstalleerde PUA onmiddellijk te verwijderen.

Hoe werd search.landslidesearch.com geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen kunnen de ongewenste programma's gedownload worden van hun websites. Meestal worden ze echter gedownload en/of geïnstalleerd via bepaalde misleidende advertenties of via de setups van andere software. Heel vaak worden ongewenste programma's verspreid door ze op te nemen in de verschillende download- en installatie-instellingen, meestal van gratis software. Deze verspreidingsmethode staat bekend als "bundeling". Het wordt gebruikt om de mensen te misleiden om verschillende ongewenste programma's samen met andere programma's te downloaden en/of te installeren. De ontwikkelaars proberen dit te bereiken door de informatie over de ongewenste programma's die worden opgenomen te verbergen in de instellingen van de setups zoals "Geavanceerd", "Aangepast", enzovoort. Ze slagen erin wanneer de mensen software downloaden en/of installeren zonder die instellingen te controleren en te wijzigen. ongewenste programma's worden alleen gedownload en/of geïnstalleerd via advertenties wanneer de mensen erop klikken en wanneer ze ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te verwijderen?

Het wordt niet aanbevolen om software te downloaden (en te installeren) met behulp van torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer netwerken), downloaders van externe partijen, installatieprogramma's, twijfelachtige/onofficiële pagina's, enz. De enige veilige manier om te downloaden is door officiële websites en directe downloadlinks te gebruiken. Instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" enzovoort moeten gecontroleerd worden en aanbiedingen voor het downloaden en/of installeren van ongewenste apps moeten geweigerd worden. Het is niet veilig om op advertenties te klikken die worden weergegeven op dubieuze websites. Deze advertenties linken de mensen die erop klikken vaak door naar potentieel schadelijke pagina's of ze veroorzaken ongewenste downloads, installaties. Als een browser ongewenste omleidingen veroorzaakt en/of advertenties weergeeft, dan is het zeer waarschijnlijk dat dit gebeurt omdat er een ongewenste app op geïnstalleerd is. In dergelijke gevallen raden we u aan om de lijst met de geïnstalleerde add-ons, extensies of plug-ins te controleren en om alle ongewenste, onbekende, verdachte items te verwijderen. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's op de besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Search.landslidesearch.com verwijst zijn gebruikers door naar search.yahoo.com (GIF):

search.landslidesearch.com doorverwijzing

Downloadwebsite van de Search Landslide Search browserkaper:

website promoot de Landslide Search ongewenste app

Landslide Search vraagt om verschillende toestemmingen:

Landslide Search wil toegang tot gegevens

Landslide Search geïnstalleerd op Chrome:

Landslide Search Chrome extensie

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Landslide Search browserkaper te verwijderen met Combo Cleaner:

search.landslidesearch.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de search.landslidesearch.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de landslide search browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Landslide Search browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan landslide search browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan landslide search browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan landslide search browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Landslide Search browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Landslide Search browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.