FacebookTwitterLinkedIn

Bandook RAT

Ook bekend als: Bandook trojan voor externe toegang
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Bandook virus verwijderingsgids

Wat is Bandook?

Bandook is een gevaarlijke trojan die vanop afstand kan worden bediend (RAT). Deze malware kan taken uitvoeren waarmee de cybercriminelen allerlei persoonlijke informatie kunnen verzamelen. Daarom vormt deze trojan voor externe toegang een aanzienlijke bedreiging voor uw privacy en de aanwezigheid ervan kan leiden tot een aantal verschillende problemen.

Bandook malware

Trojans voor externe toegang worden gebruikt om de geïnfecteerde computers vanop afstand te beheren, zonder toestemming van de gebruikers. Deze malware kan een aantal kwaadaardige taken uitvoeren, zoals: keylogging, audio (microfoon) en video (webcam) vastleggen, screenshots maken en deze uploaden naar een externe server en verschillende opdrachtshell-programma's uitvoeren. Op deze manier kunnen de cybercriminelen toegang krijgen tot persoonlijke accounts (bijv. sociale netwerken, e-mails, banken, enz.). Deze mensen streven ernaar om zoveel mogelijk inkomsten te verkrijgen en daarom zullen ze de gekaapte accounts misbruiken via online aankopen/geldoverboekingen, de contactpersonen van het slachtoffer vragen om geld te lenen, enzovoort. De slachtoffers kunnen zo hun spaargeld verliezen en aanzienlijke schulden opbouwen. Bovendien kunnen de criminelen de gekaapte accounts gebruiken om malware te verspreiden door kwaadaardige bestanden/links naar alle contacten te verzenden. Zoals hierboven vermeld kan Bandook ook verschillende Windows-shell-opdrachten uitvoeren. Deze RAT kan dus gebruikt worden om de systeeminstellingen te wijzigen en zelfs om extra malware te downloaden (injecteren). Trojans worden vaak gebruikt om infecties zoals ransomware en cryptominers te verspreiden. Samenvattend kan de aanwezigheid van deze infectie leiden tot aanzienlijk financieel verlies, ernstige privacyschendingen (bijvoorbeeld identiteitsdiefstal) en extra computerinfecties.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Bandook trojan voor externe toegang
Bedreigingstype Trojan, wachtwoord-stelend virus, banking malware, spyware.
Detectie Namen Avast (Win32:Trojan-gen), AVG (Win32:Trojan-gen), ESET-NOD32 (a variant of Generik.HHFIANT), McAfee-GW-Edition (Artemis!Trojan), volledige detectielijst (VirusTotal)
Kwaadaardige Procesnaam FLS MV (de procesnaam varieert afhankelijk van het schadelijke uitvoerbare bestand).
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk in de computers van de slachtoffers te infiltreren en te wachten, zodat er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om Bandook trojan voor externe toegang verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn tientallen trojan-infecties die gelijkaardig zijn aan Bandook. Bijvoorbeeld: Bolik, Adwind, Hancitor, CrossRAT en Orcus. Sommige trojans verzamelen gevoelige gegevens, terwijl anderen malware verspreiden. Meer geavanceerde trojans voeren deze acties en meer uit (ze verbinden het systeem bijvoorbeeld met een botnet, wijzigen de instellingen, enz.). Hoewel de functionaliteit verschilt, vormen ze allemaal een belangrijke bedreiging voor uw privacy en uw computerveiligheid. Daarom is het verwijderen van trojan-infecties van uiterst belang.

Hoe besmette Bandook mijn computer?

Trojans zoals Bandook worden meestal verspreid met behulp van email-spamcampagnes, externe downloadbronnen, andere trojans en valse software-updaters en kraks. Spamcampagnes worden gebruikt om honderdduizenden e-mails te verzenden die misleidende berichten bevatten die de gebruikers aanmoedigen om de bijgevoegde kwaadaardige links/bestanden te openen. De bijlagen worden meestal voorgesteld als belangrijke documenten om de schijn van legitimiteit op te wekken om de gebruikers te verleiden om ze te openen. Dezelfde tactiek wordt gebruikt voor onofficiële software-downloadbronnen. Cybercriminelen gebruiken peer-to-peer (P2P)-netwerken, gratis websites voor het hosten van bestanden, freeware downloadsites en andere vergelijkbare bronnen om kwaadaardige uitvoerbare bestanden als legitieme software voor te stellen. Daarbij misleiden de criminelen de gebruikers tot het handmatig downloaden en installeren van malware. Sommige trojans veroorzaken zogenaamde "kettinginfecties": ze infiltreren in de computers en injecteren ze met extra malware. Valse updaters infecteren de systemen door oude softwarefouten te misbruiken of door eenvoudigweg malware te downloaden en te installeren in plaats van de beloofde updates. Valse kraks zijn vergelijkbaar met valse updaters. Hoewel hun doel is om gratis de betaalde software te activeren, hebben hun gebruikers meer kans om malware te installeren dan om toegang te krijgen tot de betaalde functies. Samenvattend zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties een beperkte kennis van deze bedreigingen en onzorgvuldig gedrag.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onzorgvuldig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt, installeert en bijwerkt. Ga zorgvuldig om met alle ontvangen e-mails. Als het ontvangen bestand/link u niet aangaat en als de afzender verdacht lijkt, open dan niets. Deze e-mails moeten verwijderd worden zonder ze te lezen. U wordt geadviseerd om alleen apps van officiële bronnen te downloaden, bij voorkeur met directe downloadlinks. Soortgelijke regels zijn van toepassing op software-updates. Houd de geïnstalleerde applicaties en besturingssystemen up-to-date, maar gebruik hiervoor de geïmplementeerde functies of tools die alleen door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Houd er rekening mee dat het kraken van de geïnstalleerde apps illegaal is en een cybercriminaliteit is. Bovendien is het infectierisico extreem hoog. Probeer daarom nooit om software te kraken. Zorg dat een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd en actief is. Deze apps detecteren en verwijderen malware voordat het systeem schade oploopt. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Bandook RAT-detecties in verschillende malware-databases (VirusTotal):

Bandook RAT detecties in VirusTotal

Bandook RAT beheerpaneel:

Bandook RAT beheerpaneel

Bandook trojan voor externe toegang onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Bandook trojan voor externe toegang. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bandook trojan voor externe toegang QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Bandook trojan voor externe toegang op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Bandook trojan voor externe toegang

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.