Verwijder het ieodk.xyz adres uit uw browserinstellingen

Ook bekend als: Ieodk.xyz browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Ieodk.xyz doorverwijzing verwijderigsinstructies

Wat is ieodk.xyz?

Er zijn veel valse zoekmachines op het internet, en ieodk.xyz is er daar één van. Meestal worden ze gepromoot via mogelijk ongewenste applicaties die gecategoriseerd zijn als browserkapers. Het is bekend dat ieodk.xyz gepromoot wordt via een ongewenst programma genaamd CERX, maar andere browserkapers (d.w.z. app's) kunnen hiervoor ook gebruikt worden. Dit soort apps promoten valse zoekmachines door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. Ook zijn de meeste browserkapers ontworpen om browsergegevens te verzamelen. Het is vermeldenswaard dat CERX gerelateerd is aan een andere ongewenste applicatie genaamd QIP. Meestal downloaden en installeren gebruikers browserkapers en andere ongewenste applicaties niet bewust (opzettelijk)..

ieodk.xyz browserkaper

In de meeste gevallen promoten de browserkapers valse zoekmachines door instellingen in de browsers te wijzigen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en een nieuw tabblad. Eénmaal geïnstalleerd, dan veranderen CERX, APP en mogelijk enkele andere browserkapers deze in ieodk.xyz. Dit betekent dat de mensen waarvan hun browsers gekaapt zijn door een app die ontworpen is om ieodk.xyz te promoten, gedwongen worden om dit adres te bezoeken wanneer ze een browser openen, een nieuw tabblad openen of een zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Het adres van deze valse zoekmachine wordt geopend via qxsearch.com, een ander schaduwrijk adres. Om te voorkomen dat u naar deze adressen wordt omgeleid/ieodk.xyz uit de bovengenoemde instellingen verwijdert, moet u CERX, APP of een andere ongewenste app verwijderen die een gekaapte browser. Anders zal die app zijn instellingen opnieuw toewijzen na elke poging om deze te wijzigen. Het is echter niet de enige reden om een ​​browserkaper uit een browser en/of besturingssysteem te verwijderen. Meestal zijn dit soort apps ontworpen om details te verzamelen zoals IP-adressen van de gebruikers, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties en andere dergelijke details. Sommige browserkapers (en andere PUA's) registreren ook gevoelige, persoonlijke gegevens. Bovendien verkopen hun ontwikkelaars vaak de verzamelde gegevens aan externen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Nog een detail over CERX, APP en andere apps die gerelateerd zijn aan ieodk.xyz: ze veranderen niet altijd de browserinstellingen. Niettemin verwijzen ze hun gebruikers altijd door naar ieodk.xyz als ze toch op het internet zoeken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Ieodk.xyz browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tabbladen
Browserextensie(s) CERX, APP en andere browserkapers.
Verwachtte Functionaliteit

Apps die valse zoekmachines promoten die gewoonlijk verondersteld worden om de surfervaring te verbeteren.

Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Detectie Namen (ieodk.xyz) Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade

Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.

Verwijdering

Om Ieodk.xyz browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Heel vaak worden browserkapers geadverteerd als legitieme, nuttige apps die verschillende functies zouden moeten leveren. Helaas zijn de meeste van hen nutteloos en ontworpen om taken uit te voeren die hun ontwikkelaars helpen inkomsten te verkrijgen. Mensen die dergelijke apps in hun browsers en/of besturingssystemen geïnstalleerd hebben, lopen het risico om het slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal of om problemen te ervaren met betrekking tot de browseveiligheid, de privacy, enz. Dergelijke apps moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Enkele voorbeelden van apps die geclassificeerd zijn als browserkapers zijn: Landslide Search, Smart Searches Now en Get Video Converter.

Hoe werd ieodk.xyz geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen kunnen PUA's gedownload worden van hun downloadpagina's. Desondanks downloaden en/of installeren de meeste mensen ze onbewust. Dit gebeurt meestal wanneer de softwareontwikkelaars ze verspreiden met behulp van een "bundeling"-methode of wanneer de mensen op misleidende advertenties klikken. Ze gebruiken "bundelen" om de mensen te misleiden om potentieel ongewenste apps te downloaden en/of te installeren samen met programma's die ze opzettelijk downloaden of installeren. Ze bevatten PUA's in de verschillende download- en/of installatie-opstellingen en ze verbergen de informatie daarover in de "Aangepast", "Geavanceerd" of andere opties en instellingen van die opstellingen. De mensen die alle downloads en/of installaties voltooien zonder deze instellingen te controleren en te wijzigen, staan vaak onbewust toe dat ongewenste apps ook gedownload en/of geïnstalleerd worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Programma's moeten gedownload worden via hun officiële websites en niet via allerlei externe downloaders, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), dubieuze websites of andere soortgelijke kanalen. Installatieprogramma's van externe partijen mogen ook niet gebruikt worden. Het is tevens belangrijk om te controleren wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen zijn van elke downloader en/of installers. Controleer eveneens de selectie aanbiedingen voor het downloaden en/of installeren van extra meegeleverde software, en vink deze uit. Opdringerige advertenties, vooral als ze worden weergegeven op onbetrouwbare sites, mogen niet aangeklikt/vertrouwd worden. Heel vaak leiden die advertenties gebruikers naar onbetrouwbare (potentieel schadelijke) websites. Soms veroorzaken ze downloads en/of installaties van ongewenste programma's. Als er ongewenste apps (extensies, plug-ins of add-ons) in een browser geïnstalleerd zijn, dan moeten deze meteen verwijderd worden. Dergelijke software moet ook van het besturingssysteem verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Een gekaapte browser opent ieodk.xyz via qxsearch.com (GIF):

ieodk.xyz geopened door qxsearch.com in gif

Downloadpagina van een valse Firefox update doe een PUA installeerd die ontworpen is om ieodk.xyz te promoten:

misleidende pagina moedigt Firefox update aan door een valse update die PUA's installeerd

CERX vraagt om verschillende toestemmingen:

CERX vraagt toestemming tot toegang tot verschillende gegevens

Ieodk.xyz browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Ieodk.xyz browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

ieodk.xyz doorverwijzing verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

ieodk.xyz browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de ieodk.xyz website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

ieodk.xyz doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering ieodk.xyz gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies (zoals "APP" en "CERX" en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering ieodk.xyz uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://ieodk.xyz in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering ieodk.xyz uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "APP" of "CERX" of andere PUA's.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van ieodk.xyz browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering ieodk.xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons (zoals "APP" en "CERX") en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering ieodk.xyz uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en schakel "CERX", "APP" of andere PUA's uit, zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.ieodk.xyz). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering ieodk.xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "ieodk.xyz",  klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ieodk.xyz browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering ieodk.xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins. (zoals "CERX", "APP", enz.).

Verander uw startpagina:

Verwijdering ieodk.xyz uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "CERX" (of andere PUA's zoals "APP") uit, verwijder hxxp://ieodk.xyz en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering ieodk.xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "ieodk"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ieodk.xyz browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de ieodk.xyz browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van ieodk.xyz browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ieodk.xyz browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16542-ieodk-xyz-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ieodk.xyz browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ieodk.xyz browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Ieodk.xyz browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.