FacebookTwitterLinkedIn

QIP.ru doorverwijzing

Ook bekend als: QIP.ru browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Qip.ru doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is qip.ru?

Qip.ru is een valse zoekmachine voor het internet die de surfervaring zogezegd verbetert door verbeterde resultaten te tonen en links te bieden naar het laatste nieuws en andere handige functies. Wie enkel de layout van qip.ru bekijkt, kan denken dat deze site legitiem is, maar de ontwikkelaars promoten deze site met behulp van een kwaadaardige browser onder de naam 'QiP Surf', deze is gebaseerd op Chromium. In de meeste gevallen infiltreert QIP Surf systemen zonder toestemming. Misleidende QIP Surf-installers worden ook ontworpen om de standaard webbrowser en andere browserinstellingen aan te passen. Bovendien houden qip.ru en QIP Surf gegevens bij over de surfactiviteten van gebruikers.

qip.ru browser hijacker

Ontwikkelaars gebruiken de QIP Surf-browser om de valse zoekmachine qip.ru te promoten - deze website wordt ingesteld als de standaardzoekmachine van QIP Surf, als startpagina en als standaard-URL voor nieuwe tabbladen. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om deze opties te wijzigen in QIP Surf. Daarom worden gebruikers vrijwel gedwongen, zolang QIP Surf is ingesteld als de standaardbrowser, om qip.ru te bezoeken wanneer ze een nieuw browsertabblad openen of als ze zoeken via de adresbalk. Dezelfde instellingen (standaardzoekmachine, URL voor nieuwe tabbladen en startpagina) worden ook in alle andere aanwezige browsers toegewezen aan qip.ru en het resultaat is identiek, zelfs als de standaardbrowser wordt gewijzigd. De installers stimuleren het gebruik van valse zoekmachines en installeren een aantal willekeurige toepassingen van derden en browserplug-ins (zogenaamde "helperobjecten") die de browseropties telkens opnieuw moeten wijzigen als wordt geprobeerd ze te wijzigen. Zolang deze apps aanwezig zijn, is het niet mogelijk om browsers te herstellen, en dit verstoort de surfervaring aanzienlijk. Bovendien registreren qip.ru, QIP Surf en "helperobjecten" allerlei gegevens over gebruikers en hun surfgedrag zoals IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen enz. Deze verzamelde gegevens worden later gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen). Die misbruiken de privégegevens om inkomsten te genereren. Daarom kan het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als u regelmatig doorverwijzingen naar qip.ru ervaart, verwijder dan QIP Surf en alle andere verdachte applicaties / browserextensies onmiddellijk en bezoek deze site nooit opnieuw.

Bedreigingsoverzicht:
NaamQIP.ru browser hijacker
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om QIP.ru browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Qip.ru is virtueel identiek aan fluxsearch.com, nav-goo.com, z-results.com, hfastestsearch.com en tientallen andere nep-zoekmachines. Door verbeterde resultaten en andere "nuttige functies" aan te bieden (bijv. snelkoppelingen naar populaire websites, weersvoorspellingen enz.), Proberen deze sites een legitieme indruk te wekken. Hun enige doel is echter inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden aan reguliere gebruikers, veroorzaken valse zoekmachines ongewenste doorverwijzingen en registreren ze gevoelige informatie. Sommige worden ook ontworpen om gebruikers misleidende resultaten en opdringerige advertenties (kortingsbonnen, banners...) te tonen. Deze linken meestal naar dubieuze websites. Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines leiden tot risicovolle computerbesmettingen.

Hoe werd QIP Surf geïnstalleerd op mijn computer?

QIP Surf wordt uitgebreid met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" - stealth installatie van mogelijk ongewenste programma's met reguliere software / apps. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" applicaties binnen "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download / installatieprocessen - ze onthullen deze installaties niet op de juiste manier. Bovendien overhaasten veel gebruikers de download- en installatieprocessen en slaan ze stappen over. Dit gedrag leidt vaak tot onbedoelde installaties van PUP's zoals QIP Surf. Gebruikers stellen hun systemen ook bloot aan een risico op allerlei infecties en ze brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Naast de "bundeling"-methode verspreiden ontwikkelaars ongewenste programma's ook via intrusieve advertenties die doorverwijzen naar kwaadwillende sites. Deze advertenties lijken meestal legitiem, maar eenmaal aangeklikt linken ze naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, daten voor volwassenen, pornografie enzovoort). In de meeste gevallen worden deze getoond door ongewenste adwareprogramma's. Als u verdachte doorverwijzingen ervaart, verwijdert dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensi. Analyseer bovendien zorgvuldig elke stap- in de download- en installatieprocedure en vink alle extra opgenomen programma's uit. U mag software eigenlijk alleen downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Vertrouw geen downloaders of installers van derden, deze bevatten vaak valse apps.

QIP installer installeert een browserkaper:

Officiële QIP Surf browser hijacker installatiesetup

QIP.ru browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van QIP.ru browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

qip.ru browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

qip.ru browser hijacker verwijdering via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat doorverwijzingen veroorzaakt naar qip.ru scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder qip.ru uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing qip.ru related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Verwijder qip.ru als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.qip.ru/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder qip.ru als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'qip.ru'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van qip.ru browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan qip.ru gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar 'AmazingTab' of andere recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder qip.ru als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over search.qip.ru en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder qip.ru als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer 'Instellingen', in de zoekmachine-sectie klik 'Beheer zoekmachines...', verwijder 'search.qip.ru' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van qip.ru browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Removing qip.ru related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdachte plug-ins

Verander de startpagina:

Verwijder qip.ru als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp:/qip.ru en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder qip.ru als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "search.qip.ru"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van qip.ru browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de qip.ru browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van qip.ru browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over qip.ru browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12900-qip-ru-redirect

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
QIP.ru browser hijacker QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van QIP.ru browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met QIP.ru browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.