Stop doorverwijzingen naar het adres qikc.xyz

Ook bekend als: qikc.xyz browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Qikc.xyz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is qikc.xyz?

Qikc.xyz is een adres van een valse zoekmachine die geopend wordt via een ander dubieus adres (searchgg.xyz). Zoals bij de meeste valse zoekmachines, wordt qikc.xyz gepromoot via een browserkaper. De twee bekende apps die ontworpen zijn om dit adres te promoten, worden APP en CERX genoemd. Deze applicatie is gerelateerd aan een andere mogelijk ongewenste applicatie (PUA) genaamd QIP. Deze apps zijn geclassificeerd als mogelijk ongewenste applicaties omdat niet veel mensen ze gewillig en bewust downloaden en installeren. Eénmaal geïnstalleerd, veranderen de browserkapers de instellingen van de browser en leggen ze de browsergegevens vast.

qikc.xyz browserkaper

In de meeste gevallen wijzigen de browserkapers instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuwe tabblad-URL. In dit geval worden deze instellingen (adressen) gewijzigd naar qikc.xyz. Dit betekent dat de gebruikers van browsers die gekaapt zijn door APP of een andere PUA (zoals CERX) die ontworpen is om qikc.xyz te promoten, gedwongen worden om dit adres te bezoeken telkens wanneer ze een browser openen, een nieuw tabblad openen of wanneer ze een zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. De enige manier om dat te voorkomen is door de browserkaper te verwijderen, anders worden de instellingen na elke poging om ze te wijzigen opnieuw toegewezen. Ook verzamelen de meeste browserkapers informatie zoals ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, IP-adressen, geolocaties en andere details met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker. Het is mogelijk dat ook persoonlijke, gevoelige gegevens verzameld worden. De ontwikkelaars delen alle verzamelde gegevens met externen (mogelijk cybercriminelen). Doorgaans misbruiken beide partijen de gegevens om inkomsten te verkrijgen. Onderzoek toont aan dat deze browserkapers (APP en CERX) de bovengenoemde instellingen niet altijd wijzigen, maar ze weten wanneer de gebruikers op het internet zoeken en ze verwijzen toch door naar qikc.xyz. Hoe dan ook, deze app moet zo snel mogelijk verwijderd worden. Het installeren van dit soort apps kan de oorzaak zijn van problemen met betrekking tot de browserveiligheid en de privacy of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
Naam qikc.xyz browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tab
Browser Extensie(s) APP, CERX en andere PUA's
Verwachtte Functionaliteit Meestal worden apps die valse zoekmachines promoten gepromoot onder het mom dat ze de surfervaring verbeteren.
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Detectie Namen Websense ThreatSeeker (Suspicious), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om qikc.xyz browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Meestal worden browserkapers geadverteerd als legitieme, nuttige apps. Helaas zijn de meeste van hen volledig nutteloos en werken ze als tool die hun ontwikkelaars helpen om inkomsten te verkrijgen. Bovendien lopen de mensen die dergelijke apps gebruiken of laten installeren, verschillende problemen op. Een paar voorbeelden van andere soortgelijke PUA's zijn: Fast Flight Tracker, Great File Converter en All Day Forecast.

Hoe werd qikc.xyz geïnstalleerd op mijn computer?

De mensen downloaden en installeren PUA's meestal ongewild: wanneer ze op verschillende misleidende advertenties klikken die niet te vertrouwen zijn of wanneer ze onzorgvuldig verschillende software downloaden en/of installeren. Er zijn veel gevallen waarin de download- of installatie-instellingen aanbiedingen bevatten om extra apps te downloaden of te installeren. In de meeste gevallen zijn die aanbiedingen te vinden in de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Deze verspreidingsmethode van PUA's wordt "bundeling" genoemd. Het wordt gebruikt om de mensen te misleiden om ongewenste apps te downloaden en/of te installeren via setups van andere software. De mensen die de bovengenoemde instellingen ongewijzigd laten, kunnen aan verschillende PUA's machtigingen geven om ze te downloaden of te installeren samen met andere, meestal gratis software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Software moet altijd gedownload worden via officiële websites en directe downloadlinks, Vooral als deze gratis is. Andere kanalen zoals downloaders van externe partijen, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients), niet-officiële webpagina's, enz., mogen niet gebruikt worden als tools om software te downloaden of te installeren. Als een downloader of installe instellingen zoals "Aangepast" of "Geavanceerd" bevat, dan mogen deze niet worden uitgeschakeld. Aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste apps moeten op tijd worden afgewezen. Verder raden we u aan om niet op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als ze op dubieuze websites worden weergegeven. In de meeste gevallen verwijzen ze door naar potentieel schadelijke pagina's of veroorzaken ze ongewenste downloads en installaties. Om te voorkomen dat een webbrowser ongewenste omleidingen veroorzaakt en advertenties weergeeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste extensies, add-ons of plug-ins in de browser geïnstalleerd zijn. Ook mag dergelijke software niet op het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

Een gekaapte browser opent het qikc.xyz-adres (GIF):

Een gekaapte browser verwijst door naar qikc.xyz

Downloadwebsite van een valse Firefox update die een PUA installeert die ontworpen is om qikc.xyz te promoten:

twijfelachtige downloadwebsite van een ongewenste app die qikc.xyz promoot

Een ongewenste app (CERX) gerelateerd aan qikc.xyz vraagt om toestemming voor toegang tot de gegevens, de tabbladen en de browseractiviteit:

app gerelateerd aan qikc.xyz vraagt om verschillende toestemmingen

qikc.xyz browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van qikc.xyz browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

qikc.xyz doorverwijzing verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

qikc.xyz browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de qikc.xyz website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

qikc.xyz doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering qikc.xyz gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering qikc.xyz uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://qikc.xyz in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing qikc.xyz from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "APP" of andere verdachte apps (zoals "CERX").

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van qikc.xyz browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering qikc.xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons (vb. "APP", "CERX") en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering qikc.xyz uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en schakel "APP" en/of "CERX" uit, zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.qikc.xyz). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering qikc.xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "qikc.xyz" en klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van qikc.xyz browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering qikc.xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins. (zoals "APP", "CERX").

Verander uw startpagina:

Verwijdering qikc.xyz uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "APP" (en/of "CERX") uit, verwijdert u hxxp://qikc.xyz en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering qikc.xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "qikc.xyz"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van qikc.xyz browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de qikc.xyz browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van qikc.xyz browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over qikc.xyz browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16487-qikc-xyz-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
qikc.xyz browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van qikc.xyz browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met qikc.xyz browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.