FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat Web Gamer World uw browser te kaapt

Ook bekend als: Webgamerworld.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Web Gamer World browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is Web Gamer World?

Web Gamer World is een frauduleuze applicatie, die gepromoot wordt als tool voor een snelle toegang tot gratis online games. Het biedt zogenaamd een gemakkelijke toegang tot populaire actie, avontuur, sport, racen, meisjes, puzzel, strategie en andere genre-games. Het is geclassificeerd als een browserkaper en een PUA (mogelijk ongewenste app). Web Gamer World brengt onbevoegde wijzigingen aan in de browsers en het promoot een valse zoekmachine: webgamerworld.com. Bovendien bespioneert het de browseractiviteit van de gebruikers. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat deze app vaak verspreid wordt in combinatie met een andere ongewenste app genaamd Search Defender Prime.

webgamerworld.com browserkaper

Browserkapers zijn ontworpen om zich te richten op Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en andere populaire browsers. Na een succesvolle infiltratie wijzen ze hun valse webzoekeradressen toe als startpagina van de browsers, als standaardzoekmachine en als nieuwe tabblad/venster-URL's van de browsers. Als Web Gamer World geïnstalleerd is, dan wordt elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt en elke zoekopdracht die in de URL-balk ingetypt wordt, omgeleid naar webgamerworld.com. De meeste valse zoekmachines zijn niet in staat om zelf zoekresultaten te leveren, daarom verwijzen ze door naar (of veroorzaken ze omleidingsketens die eindigen op) een legitieme zoekmachine. Dit geldt ook voor webgamerworld.com, het verwijst door naar search.yahoo.com. Deze wijzigingen lijken misschien eenvoudig ongedaan te maken, maar zonder de browserkaper te verwijderen is het onmogelijk. De malafide app kan de toegang tot de browserinstellingen beperken/weigeren en/of eventuele wijzigingen die door gebruikers worden aangebracht, automatisch opnieuw instellen. Web Gamer World heeft ook mogelijkheden voor het volgen van de gegevens, die het gebruikt om het surfgedrag van de gebruikers (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, etc.) te registreren en om hun persoonlijke informatie (IP-adressen, geolocaties en persoonlijke gegevens) te verzamelen. Deze kwetsbare gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met externen (mogelijk cybercriminelen), die proberen deze te misbruiken voor financieel gewin. Samenvattend kunnen browserkapers en andere ongewenste programma's verschillende browser-/systeeminfiltraties en infecties veroorzaken, evenals leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van de apparaten en de gebruikers te waarborgen, moeten alle verdachte apps en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Web Gamer World
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tabs
Detectie Namen Volledige detectielijst (VirusTotal)
Browser Extensie(s) Web Gamer World
Verwachtte Functionaliteit Een snelle toegang tot online games.
Gepromote URL webgamerworld.com
Gebruikt IP Adres (webgamerworld.com) 104.31.83.236
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Extra Informatie Web Gamer World wordt verspreid met een andere browserkaper genaamd Search Defender Prime.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Get Breaking News, GiffySocial, Listen To Radios, Classsifieds List App zijn een paar voorbeelden van andere browserkapers die vergelijkbaar zijn met Web Gamer World. In feite hebben de meeste ongewenste programma's bepaalde overeenkomsten= ze zijn ontworpen om legitiem te lijken en om de gebruikers te verleiden om ze te downloaden/installeren met aanbiedingen van "handige" en "voordelige" functies. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd en zijn in de meeste gevallen volkomen niet-operationeel. Het enige doel van al deze ongewenste inhoud is het genereren van inkomsten voor zijn ontwikkelaars; voor gebruikers zelf heeft het vrijwel geen waarde. In plaats van zijn beloftes waar te maken, kapen ongewenste programma's de browsers, leiden ze door naar onbetrouwbare/kwaadaardige websites, leveren ze opdringerige advertentiecampagnes op en houden ze gevoelige gegevens bij.

Hoe werd Web Gamer World geïnstalleerd op mijn computer?

De meest voorkomende manier om ongewenste programma's te verspreiden is via het downloaden/installeren van andere (gewenste) programma's. Deze misleidende marketingtactiek, het verpakken van gewone software samen met ongewenste of kwaadaardige inhoud, wordt "bundelen" genoemd. Door de download- en installatieprocessen haastig te doorlopen (bijvoorbeeld door de algemene voorwaarden te negeren of over te slaan, stappen en secties over te slaan, vooraf ingestelde opties te gebruiken, enz.) lopen de gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde apps toestaan op hun apparaten. Sommige van deze apps (bijvoorbeeld Web Gamer World) hebben ook "officiële" promotiepagina's, waar ze doorgaans geadverteerd worden als "gratis" en "nuttig". Maar door opdringerige advertenties kunnen er ook ongewenste programma's in het systeem infiltreren. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen de genoemde advertenties scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste applicaties te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties vermijden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om altijd de inhoud te onderzoeken voordat u deze download/installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen gebruikt worden. Peer-to-peer-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen en vergelijkbare bronnen worden als onbetrouwbaar beschouwd en daarom wordt het afgeraden om ze te gebruiken. Deze onbetrouwbare downloadkanalen bieden eerder misleidende en gebundelde programma's aan. De download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden benaderd. Dat omvat het lezen van de algemene voorwaarden, het bestuderen van alle beschikbare opties, het gebruik van de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en het afmelden voor het downloaden/installeren van aanvullende apps, tools, functies, enz. De opdringerige advertenties zien er zelf niet verdacht uit, ze lijken meestal legitiem en onschadelijk. Wanneer er echter op deze advertenties wordt geklikt, dan leidt deze door naar verschillende dubieuze sites, zoals voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen en andere. Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomen, dan wordt hen ten zeerste aangeraden om hun apparaat te inspecteren en om onmiddellijk alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Web Gamer World, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

De Web Gamer World browserkaper vraagt om machtigingen te verlenen op Google Chrome:

Web Gamer World vraagt om toestemmingen (Chrome)

De Web Gamer World browserkaper vraagt om machtigingen te verlenen op Mozilla Firefox:

Web Gamer World vraagt om toestemmingen (Firefox)

Website promoot de Web Gamer World browserkaper:

Website promoot de Web Gamer World browserkaper

BELANGRIJK! Deze misleidende website die de Web Gamer World browserkaper promoot, vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Web Gamer World browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

webgamerworld.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "Web Gamer World"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de webgamerworld.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Web Gamer World browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering webgamerworld.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering webgamerworld.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://webgamerworld.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering webgamerworld.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Web Gamer World".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van webgamerworld.com doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering webgamerworld.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Web Gamer World" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons (vb. "Search Defender Prime") en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering webgamerworld.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en schakel "Web Gamer World" of "Search Defender Prime" uit, zoek naar de browserkaper URL (hxxp://webgamerworld.com of hxxps://searchdefenderprime.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering webgamerworld.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "hxxp://webgamerworld.com" en "hxxp://searchdefenderprime.com, klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van webgamerworld.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering webgamerworld.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Web Gamer World" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins (vb. "Search Defender Prime").

Verander uw startpagina:

webgamerworld-ff2 Verwijdering webgamerworld.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Web Gamer World"  of "Search Defender Prime" uit, verwijdert u hxxp://webgamerworld.com of hxxp://searchdefenderprime.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering webgamerworld.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "webgamerworld"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van webgamerworld.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de webgamerworld.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van webgamerworld.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over webgamerworld.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16341-web-gamer-world-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Webgamerworld.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Webgamerworld.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.