FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!"

Ook bekend als: "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!"?

"Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!"/"Uw Mac/iOS is mogelijk geïnfecteerd met 5 virussen!" is een pop-upvenster dat weergegeven wordt door misleidende/zwendelwebsites. Het probeert gebruikers angst aan te jagen zodat ze ergens op klikken, waarna ze worden doorgestuurd naar verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige sites. De pop-up waarschuwt de gebruikers voor virussen die zogezegd op hun apparaat gedetecteerd zijn en biedt aan om hun antivirussoftware bij te werken. Er moet benadrukt worden dat geen enkele webpagina bedreigingen/problemen op het systeem kan vinden; pagina's die beweren dit te kunnen, mogen niet vertrouwd worden. De frauduleuze websites worden meestal onbedoeld bezocht, na doorverwijzingen die veroorzaakt worden door opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenste applicaties.

Your Mac_iOS may be infected with 5 viruses! oplichting

Zodra de misleidende site bezocht wordt, geeft deze een pop-up weer die zich voordoet als een systeemscan. De resultaten informeren de bezoekers dat hun Mac/iOS mogelijk met vijf virussen geïnfecteerd is. In het pop-upvenster wordt vermeld dat een onmiddellijke verwijdering vereist is, aangezien de gebruikers permanent gegevensverlies en verdere systeemschade riskeren (wat betekent dat het al enige schade heeft geleden). Bovendien worden de bezoekers gewaarschuwd dat hun persoonlijke en bankgegevens in gevaar zijn. Om de indruk van legitimiteit te vergroten, worden de namen, typen, bedreigingsniveaus en geïnfecteerde bestanden van het virus vermeld. Om deze vermeende bedreigingen te verwijderen, heeft de antivirus van het apparaat een update nodig. De gebruiker wordt aangeraden om op de knop "Doorgaan..." te klikken om naar de update-downloadpagina te worden doorgestuurd. Van daaruit moeten ze de nieuwste antivirusversie downloaden. Nadat erop geklikt wordt, stuurt de oplichtingssite de gebruikers echter door naar willekeurige, mogelijk schadelijke webpagina's (naar waar ze worden omgeleid, is afhankelijk van hun geolocatie). Zoals gezegd kan geen enkele website bedreigingen/problemen op de apparaten van de bezoekers vinden. Vaak zijn sites die waarschuwingen weergeven als "Uw Mac/iOS kan geïnfecteerd zijn met 5 virussen!", frauduleus en niet-operationele. Deze geadverteerde producten vereisen doorgaans om activering om hun functies te kunnen uitvoeren (d.w.z. dat ze gekocht moeten worden om te werken). Ondanks het feit dat het geactiveerd (gekocht) is, blijft het meestal niet werken. MacCleansePro, K9-MacOptimizer, Qbit Mac Optimizer zijn enkele voorbeelden van dergelijke valse applicaties. Eén van de apps die "Uw Mac/iOS is mogelijk geïnfecteerd met 5 virussen!" promoot is Intego - een legitiem stukje software, goedgekeurd door malafide advertentienetwerken.

Naast het genereren van omleidingen naar onbetrouwbare en kwaadaardige pagina's, hebben ongewenste programma's ook andere gruwelijke mogelijkheden. Ze kunnen opdringerige advertentiecampagnes voeren. Door gebruik te maken van verschillende tools maken ze grafische inhoud van externen mogelijk. Daardoor leveren ze advertenties (pop-ups, banners, coupons, enquêtes, enz.) die de browserkwaliteit ernstig verminderen, omdat ze de browsersnelheid en de zichtbaarheid van webpagina-inhoud beperken. Bovendien worden opdringerige advertenties als een bedreiging voor de veiligheid beschouwd vanwege de schadelijke sites waarnaar ze doorverwijzen en omdat ze in staat zijn om ongewenste programma's in het geheim te downloaden/installeren. Andere soorten ongewenste apps kunnen ongeautoriseerde wijzigingen aanbrengen in browsers (ze kapen) en valse zoekmachines promoten. Het is niet ongewoon voor ongewenste programma's om ook gegevens te volgen. Ze registreren de browser-activiteit van de gebruikers (bezochte URL's, zoekopdrachten, etc.) en verzamelen ze persoonlijke informatie (IP-adressen, geolocaties en real-life persoonlijke gegevens). Deze gevoelige gegevens kunnen vervolgens gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen), die proberen om deze gegevens te misbruiken voor financieel gewin. Samenvattend kunnen ongewenste programma's browser/systeem infiltraties en infecties veroorzaken, evenals leiden tot financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van de apparaten en de gebruikers te waarborgen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" pop-up
Bedreigingstype Phishing, oplichting, Mac malware, Mac virus
Valse Claim Een oplichter beweert dat het apparaat geïnfecteerd is en beveelt een antivirusupdate aan om de besmetting te verwijderen.
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn duizenden oplichtingen die vergelijkbaar zijn met "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!", vb. "This Update Requires An Action", "Your Mac OS Might Be Infected", Your-mac-security-analysis.net en vele anderen. Gewoonlijk houden deze oplichtingen het gebruik van scare-tactieken in. Sommige malafide websites waarschuwen de gebruikers bijvoorbeeld over denkbeeldige bedreigingen/problemen van hun systemen en misleiden hen tot het downloaden/installeren en/of kopen van dubieuze software. Deze pagina's worden zelden opzettelijk geopend, de meeste bezoekers worden omgeleid door opdringerige advertenties of door ongewenste programma's.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" downloadsites, waar ze vaak gepromoot worden als "gratis" en "nuttig". Deze apps kunnen echter ook gedownload/geïnstalleerd worden samen met andere producten. Deze valse marketingmethode voor het voorverpakken van reguliere software samen met ongewenste of schadelijke inhoud wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. termen negeren, gebruik van vooraf ingestelde opties, overgeslagen stappen en secties, enz.) - vergroten het risico van het onbedoeld toestaan van gebundelde apps op de systemen. Eénmaal aangeklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren, die ontworpen zijn om ongewenste programma's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software altijd te controleren op legitimiteit voordat u deze download of installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen mogen gebruikt worden. Peer-to-peer deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), gratis websites voor het hosten van bestanden, downloaders van externe partijen en vergelijkbare kanalen worden als onbetrouwbaar beschouwd; daarom wordt het gebruik ervan afgeraden. Downloads en installaties moeten met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd. Dat wil zeggen, de voorwaarden lezen, de opties controleren en de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen volgen om zo alle bijkomende programma's te kunnen weigeren. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar onbetrouwbare sites (met inhoud zoals bijv. gokken , pornografie, dating voor volwassenen en anderen). Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomen, dan wordt hen ten zeerste aangeraden om hun apparaat te controleren en om alle verdachte toepassingen en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in het "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" pop-upvenster:

Apple Beveiligingscentrum
 
Scan voltooid
Uw Mac/iOS is mogelijk geïnfecteerd met 5 virussen!

Het verwijderen van virussen is onmiddellijk vereist om verdere systeemschade, verlies van programma's, foto's, video's of andere bestanden te voorkomen. Uw persoonlijke en bankgegevens zijn in gevaar.
 
Naam | Geïnfecteerd bestand | Type | Dreigingsniveau

OSX/Hoax.Renos.HX | ~/Library/Application Suppo... | Virus | Medium
Trojan IRC/Backdoor.SdBot4.FRV | ~/Library/Application Suppo... | Virus | Medium
Adware. OSX.Look2me.ab | ~/Library/Containers/.PKIns... | Virus | Critical
Trojan.Qoologic - Key Logger | ~/Applications/.iCloudPhoto... | Virus | High
Trojan.Fakealert.356 | ~/Library/CoreServices/Core... | Virus | Medium


 
Actie vereist! Uw antivirussoftware vereist een update. Om alle gedetecteerde virussen te verwijderen, moet u de antivirussoftware bijwerken. Klik op "Doorgaan" en vervolgens op de volgende pagina op "Downloaden" om de nieuwste versie van de antivirussoftware te downloaden en te installeren.
Doorgaan...

De "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" oplichting (GIF):

De Your Mac_iOS may be infected with 5 viruses! oplichting (GIF)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your mac/ios may be infected with 5 viruses!" pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your mac/ios may be infected with 5 viruses!" pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your mac/ios may be infected with 5 viruses!" pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your mac/ios may be infected with 5 viruses!" pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Mac/iOS may be infected with 5 viruses!" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.