FacebookTwitterLinkedIn

Laat u niet misleiden door de melding "Your Mac OS Might Be Infected"

Ook bekend als: 'Uw Mac OS is mogelijk besmet' pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe doorverwijzingen naar "Your Mac OS Might Be Infected" te vermijden op een Mac?

Wat is "Your Mac OS Might Be Infected/Uw Mac OS is mogelijk geïnfecteerd"?

Er zijn veel misleidende websites die valse pop-upberichten weergeven en die ontworpen zijn om de bezoekers te misleiden en om een verdachte applicatie te downloaden en te installeren. Heel vaak geven ze hetzelfde pop-upvenster weer met telkens identieke berichten erin. Deze pagina is er één van, en deze wordt gebruikt om Smart Mac Booster te verspreiden. Het kan echter ook gebruikt worden om andere, vergelijkbare apps te promoten. Doorgaans worden de bezoekers aangemoedigd om de app te installeren en te gebruiken zodat ze de (zogenaamd) gedetecteerde malware kunnen verwijderen. We raden u af om apps te downloaden en te installeren die via dergelijke websites geadverteerd worden. Men moet weten dat browsers dergelijke pagina's vaak openen omdat er al mogelijk ongewenste applicaties zijn geïnstalleerd.

Your Mac OS Might Be Infected oplichting

Eénmaal bezocht, geeft deze misleidende pagina een pop-upvenster weer met de melding dat de MacOS van de bezoeker mogelijks geïnfecteerd is. Om met het reparatieproces te beginnen, moeten de bezoekers op de knop "OK" klikken. Zoals vermeld op de hoofdpagina, is het besturingssysteem (in dit geval macOS High Sierra) besmet met drie virussen. Om verdere systeemschade (zoals verlies van foto's, apps en andere gegevens) te voorkomen, worden de bezoekers aangemoedigd om die virussen onmiddellijk te verwijderen. Er wordt ook vermeld dat de bankinformatie eveneens gevaar loopt. De bezoekers worden verondersteld in staat te zijn om de gedetecteerde malware te verwijderen - na het scannen van hun systemen - door op de knop "Nu scannen" te klikken. Op deze pagina wordt er een valse scan uitgevoerd die bepaalde kwaadaardige software detecteert en vervolgens aanbiedt om deze te verwijderen door het bestand maccleaner.pkg te downloaden en te gebruiken om de Smart Mac Booster-app te installeren. Deze pagina kan echter ook gebruikt worden om andere dubieuze apps te promoten, enkele voorbeelden van dergelijke apps zijn Mac Clean Pro, Advanced Mac Booster en Qbit Mac Speedup. Hoe dan ook, we raden u niet aan om apps te downloaden of te installeren die verspreid worden via schaduwrijke pagina's.

Apps die de browsers dwingen om op andere manieren misleidende en onbetrouwbare websites te openen, zijn meestal ontworpen om informatie over hun gebruikers te verzamelen en ook om ongewenste advertenties weer te geven. Ze registreren de gegevens zoals de IP-adressen, geolocaties, adressen van de bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enz. Sommige ongewenste programma's kunnen ontworpen zijn om persoonlijke informatie te verzamelen. Doorgaans delen hun ontwikkelaars deze verzamelde gegevens met externen, die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien kunnen deze apps ontworpen zijn om coupons, enquêtes, banners, pop-ups en andere opdringerige, ongewenste advertenties weer te geven. Deze advertenties hebben meestal betrekking op de inhoud van de bezochte websites. Trouwens, de mensen die erop klikken worden doorverwezen naar schaduwrijke pagina's of veroorzaken downloads (of installaties) van verschillende ongewenste applicaties.

Bedreigingsoverzicht:
Naam 'Uw Mac OS is mogelijk besmet' pop-up
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Valse Claim Volgens het bericht op deze misleidende pagina is het besturingssysteem van de gebruiker besmet met drie virussen.
Gepromote Ongewenste Applicatie Smart Mac Booster
Gerelateerde Domeinen Volledige lijst hieronder.
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Your Mac OS Might Be Infected/Uw Mac OS is mogelijks geïnfecteerd" is een bericht dat wordt weergegeven in pop-upvensters op verschillende misleidende pagina's. Die misleidende pagina's worden gebruikt om de bezoekers te misleiden om onbetrouwbare software te downloaden en te installeren. Meer voorbeelden van dergelijke pagina's zijn Mondaysunday, apple.com-guard-device[.]live en apple.com-optimize-mac[.]live. We raden u aan om dergelijke websites te negeren en om er nooit iets van te downloaden. ongewenste programma's (apps die de browsers dwingen om dergelijke pagina's te openen) worden meestal geadverteerd als nuttige toepassingen, maar de meeste zijn volledig nutteloos en veroorzaken alleen maar problemen. De mensen die ze geïnstalleerd hebben, lopen het risico om problemen te krijgen met de veiligheid van het browsen en de privacy of zelfs dat hun identiteit gestolen wordt.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal veroorzaken de mensen de downloads en installaties van ongewenste programma's onbedoeld. Dit gebeurt wanneer sommige aangeklikte misleidende advertenties scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste downloads en/of installaties te veroorzaken, of wanneer de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd. Wanneer ze ongewenste programma's via deze methode verspreiden, nemen ze ongewenste apps op in de setups van andere software. Ze verbergen de aanbiedingen om extra apps te downloaden of te installeren in de "Geavanceerd", "Aangepast" en andere soortgelijke instellingen van de setups. Er zijn veel gevallen waarin de mensen zelf de installaties (en downloads) van verschillende ongewenste apps veroorzaken door simpelweg alle beschikbare instellingen ongewijzigd te laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om geen programma's te downloaden (of te installeren) met behulp van verschillende externe downloaders, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, onbetrouwbare (onofficiële) websites, enzovoort. De beste manier om te downloaden is via de officiële websites en de directe downloadlinks. We raden u ook aan om altijd te controleren wat de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen van een downloader of installer zijn en om de selectie van aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste apps te weigeren. Bovendien is het niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken. Heel vaak linken deze advertenties de gebruikers door naar onbetrouwbare websites of leiden ze tot ongewenste downloads en installaties. Als een browser ongewenste doorverwijzingen veroorzaakt of advertenties weergeeft, dan raden we u aan om te controleren of er geen ongewenste extensies, plug-ins of add-ons op uw computer of browser geïnstalleerd zijn. We raden u ook aan om de lijst met de geïnstalleerde programma's op de computer te controleren. Alle ongewenste, verdachte software moet zo snel mogelijk verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de pop-up:

ONMIDDELLIJKE ACTIE IS VEREIST!

Uw Mac OS is mogelijk geïnfecteerd.

Druk op OK om het reparatieproces te starten.

Screenshot van de hoofdpagina:

You Mac OS might be infected achtergrondpagina

Tekst op deze pagina:

Uw OS High Sierra is besmet met (3) virussen!
Uw OS High Sierra is besmet met (3) virussen. Onze veiligheidscontrole vond sporen van 2 malware en 1 phishing/spyware. Systeemschade: 28,1% - Onmiddellijke verwijdering is vereist!
De onmiddellijke verwijdering van de virussen is vereist om verdere systeemschade, verlies van apps, foto's of andere bestanden te voorkomen. Er zijn sporen van 1 phishing/spyware gevonden op uw besturingssysteem High Sierra.
Uw persoonlijke en bankgegevens zijn in gevaar.
Klik op 'Nu scannen' om meer schade te voorkomen. Onze diepe scan biedt onmiddellijk hulp!
Nog 4 minuten en seconden 38 voordat de schade permanent is. Nu scannen

De "Your Mac OS Might Be Infected" oplichting (GIF):

De Your Mac OS Might Be Infected oplichting (GIF)

Lijst van websites gerelateerd aan deze pop-up oplichting:

lp.bitscleanutils.xyz lp.macsmart-faster.top lp.onemacutils.club
lp.bitsspeeduptools.xyz lp.macsmart-optimize.club lp.qbitautofixclean.xyz
lp.fastmactools.xyz lp.macsmart-optimize.top lp.qbitspeednow.club
lp.highmactools.club lp.macsmart-smartbooster.club lp.qbitspeedyutil.club
lp.macapps-center.club lp.macsmart-secure.club lp.smartmacutils.info
lp.macapps-centers.club lp.macutils.club lp.speedytools.club
lp.macapps-optimize.club lp.mbitmacclean.live lp.speedyutils.live
lp.macsmart-boost.club lp.mbitmacfast.xyz lp.sysbitstools.xyz
lp.macsmart-center.club lp.mbitmacspeed.live lp.tunesysbooster.xyz
lp.macsmart-cleanupc.club lp.mbitmacutils.xyz smartmacutils.co
lp.macsmart-faster.club lp.newmactools.live smartmacutils.net

Smart Mac Booster installatie:

installatie van de Smart Mac Booster ongewenste app

Smart Mac Booster applicatie:

Smart Mac Booster ongewenste applicatie

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de 'uw mac os is mogelijk besmet' pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

'Uw Mac OS is mogelijk besmet' pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan 'uw mac os is mogelijk besmet' pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan 'uw mac os is mogelijk besmet' pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan 'uw mac os is mogelijk besmet' pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
'Uw Mac OS is mogelijk besmet' pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van 'Uw Mac OS is mogelijk besmet' pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.