FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de "This Update requires an action" pop-up verwijderen?

Ook bekend als: Deze update vereist een actie pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de adware die "This Update requires an action" pop-up veroorzaakt, te verwijderen van een Mac?

Wat is "This Update requires an action/Deze update vereist een actie"?

"This Update requires an action/Deze update vereist een actie" is de kop van een misleidend pop-upvenster dat de gebruikers aanmoedigt om verouderde software bij te werken. We raden u ten zeerste aan om deze pop-up niet te vertrouwen of om niet te doen wat hij vraagt. Onderzoek toont aan dat deze pop-up verschijnt vanwege adware die al op de computer (of/en browser) geïnstalleerd is. Gewoonlijk installeren de mensen adware niet expres, om deze reden worden dergelijke apps potentieel ongewenste toepassingen (of ongewenste programma's) genoemd. Het is bekend dat deze specifieke pop-up gebruikt wordt om ongewenste programma's zoals Tapufind en ChillTab te promoten, we raden u ten zeerste aan om ze niet te downloaden of te installeren.

This Update requires an action oplichting

Naast ongewenste, misleidende pop-ups geeft adware meestal ook andere advertenties weer zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, enz. Gewoonlijk worden de mensen die erop klikken omgeleid naar onbetrouwbare pagina's of misleid tot ongewenste downloads, installaties. In dit geval is de misleidende pop-up ontworpen om de mensen te misleiden om Tapufind en ChillTab te downloaden en te installeren. Het kan echter ook gebruikt worden om andere ongewenste apps te verspreiden. De geïnstalleerde adware kan ontworpen zijn om te werken als tool voor het volgen van informatie. Om precies te zijn, ze kunnen gebruikt worden om details te verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, etc. De adware-ontwikkelaars verkopen deze verzamelde gegevens vaak door aan andere mensen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen of zelfs om iemands identiteit te stelen. Om dat te voorkomen (of om problemen met betrekking tot de veiligheid en de browserveiligheid te vermijden) raden we u aan om alle adware zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kan door het systeem te scannen met Combo Cleaner en vervolgens alle gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Deze update vereist een actie pop-up
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het browsen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van adware-apps die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het weergeven van deze pop-up "Deze update vereist een actie/This Update requires an action" zijn OpticDaemon, LightAgent, DisplayUpdate, PowerLift en PowerLog. Het is echter zeer waarschijnlijk dat het ook door andere adware wordt weergegeven. Meestal biedt dit soort software geen nuttige functies aan en is het alleen bedoeld om zijn ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste applicaties worden gedownload of geïnstalleerd via opdringerige advertenties of via de setups van verschillende, meestal gratis programma's. Een methode die gebruikt wordt om ongewenste apps via de setups te verspreiden, wordt "bundeling" genoemd. De ontwikkelaars gebruiken het om de mensen te misleiden tot ongewenste downloads of installaties door ongewenste programma's te verbergen in de setup-opties zoals "Aangepast", "Geavanceerd" en andere soortgelijke onderdelen. Eenvoudig gezegd wordt de informatie over de ongewenste apps die worden opgenomen in de setups, meestal niet goed bekendgemaakt. Meestal worden de ongewenste apps echter alleen maar gedownload of geïnstalleerd wanneer de mensen gewenste software downloaden of installeren zonder de opties te wijzigen die opgenomen zijn in de setups.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We adviseren u om geen software-downloaders van externe partijen, installatieprogramma's, software van onbetrouwbare websites, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule) en andere onbetrouwbare tools te gebruiken. Software en bestanden moeten altijd gedownload worden via de officiële en betrouwbare websites en directe downloadlinks. Het wordt ook afgeraden om een ​​download- of installatieproces te voltooien zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen te controleren én om alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste software uit te schakelen. Verder wordt er ook aanbevolen om te voorkomen dat u op opdringerige advertenties klikt, vooral als ze op dubieuze websites worden weergegeven. Als erop wordt geklikt, dan worden de gebruikers doorgestuurd naar potentieel schadelijke websites of dan worden er ongewenste downloads of installaties veroorzaakt. De browsers of systemen stoppen met het weergeven van advertenties en het openen van verdachte pagina's als alle ongewenste extensies, plug-ins en add-ons (die op een browser zijn geïnstalleerd) en programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de pop-up:

Deze update vereist een actie:

Vink het vakje aan om de update te voltooien

Als u niets doet, dan wordt dit bericht na 60 seconden automatisch gesloten.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de deze update vereist een actie pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Deze update vereist een actie pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan deze update vereist een actie pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan deze update vereist een actie pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan deze update vereist een actie pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Deze update vereist een actie pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Deze update vereist een actie pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.