Voorkom dat uw browser het adres lkysearchex-adres opent

Ook bekend als: lkysearchex browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe doorverwijzingen naar lkysearchex te verwijderen op een Mac?

Wat is lkysearchex?

lkysearchex is een onbetrouwbare website, meestal bezoeken mensen deze niet opzettelijk. Als een browser uit zichzelf lkysearchex opent, dan is het zeer waarschijnlijk dat er een adware-app op geïnstalleerd is (of op het besturingssysteem). Naast het openen van verdachte pagina's, geeft adware ook opdringerige advertenties weer en/of verzamelt het verschillende details over zijn gebruikers. Dergelijke apps zijn gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties (PUA's), omdat de mensen ze meestal onbedoeld downloaden en installeren.

doorverwijzingen naar lkysearchex op een Mac computer

Het is bekend dat pagina's zoals lkysearchex geopend worden door reeds geïnstalleerde adware-apps zoals WindowMix, AssistEngine, ResultsValue, enz. Eens geïnstalleerd, geeft adware ook ongewenste, opdringerige en vaak misleidende advertenties weer. Enkele voorbeelden van advertenties die dit soort software meestal weergeeft, zijn: verschillende kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort. Meestal worden de mensen die op dergelijke advertenties klikken, omgeleid naar onbetrouwbare websites. Sommigen van hen kunnen kwaadaardig zijn. Bovendien kunnen deze advertenties ontworpen zijn om scripts uit te voeren die ongewenste downloads of zelfs installaties veroorzaken. Bovendien kan de geïnstalleerde adware gebruikt worden als tool om details te verzamelen zoals IP-adressen van de gebruikers, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites en andere, mogelijk gevoelige informatie. Adware-ontwikkelaars delen deze verzamelde informatie vaak met externen die cybercriminelen kunnen zijn en die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam lkysearchex browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
gebruikt IP Adres 104.124.58.154
Detectie Name Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar gevaarlijke websites, verlies van privéinformatie.
verwijdering

Om lkysearchex browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Het installeren van dergelijke PUA's kan leiden tot problemen met betrekking tot de browserveiligheid en de privacy of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Bovendien kunnen de weergegeven advertenties, indien erop wordt geklikt, ongewenste downloads of installaties veroorzaken. Meestal zijn dit soort apps ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen en bieden ze geen echte meerwaarde. We raden u ten zeerste aan om alle geïnstalleerde adware-apps of andere potentieel ongewenste apps zo snel mogelijk te verwijderen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste mensen downloaden en installeren PUA's zoals adware onbedoeld. Deze apps kunnen gedownload/geïnstalleerd worden door te klikken op opdringerige, misleidende advertenties. Er zijn gevallen waarin scripts worden uitgevoerd die ontworpen zijn om ongewenste downloads of installaties te veroorzaken. PUA's worden echter vaak ook gedownload/geïnstalleerd via de setups van andere (meestal gratis) software. Dit gebeurt wanneer de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd. Om precies te zijn: ze bevatten PUA's in de download- of installatie-instellingen en verbergen de informatie daarover in hun "Aangepast", "Geavanceerd" en andere instellingen. Wanneer de mensen de beschikbare instellingen niet aanvinken en ongewijzigd laten, dan staan ze vaak toe dat er verschillende PUA's gedownload en geïnstalleerd worden samen met de gewenste software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om het downloaden (of installeren) van programma's via softwaredownloaders of -installers van externe partijen, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, niet-officiële pagina's of andere soortgelijke bronnen te vermijden. De veiligste manier om te downloaden is via de officiële websites en via directe links. We raden u ook aan om geen download- of installatieproces te voltooien zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen te controleren en om aanbiedingen af ​​te wijzen om mogelijk ongewenste apps te downloaden of te installeren. Verder raden we u aan om niet op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als ze worden weergegeven op dubieuze websites die gerelateerd zijn aan gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort. Ze kunnen ontworpen zijn om ongewenste downloads/installaties te veroorzaken of om potentieel kwaadaardige websites te openen. Om te voorkomen dat een browser verdachte pagina's opent of advertenties weergeeft, raden we u aan om alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons te verwijderen die erop geïnstalleerd zijn. Als er dergelijke software op het besturingssysteem geïnstalleerd is, dan moet deze ook verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Een voorbeeld van adware die doorverwijzingen veroorzaakt naar pagina's zoals lkysearchex geïnstalleerd op Safari:

vb van een ongewenste extensie die doorverwijzingen naar lkysearchex veroorzaakt in safari

lkysearchex browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van lkysearchex browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe frauduleuze applications die doorverwijzingen naar de lkysearchex website veroorzaken, te verwijderen met Combo Cleaner:

lkysearchex doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de lkysearchex gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de lkysearchex browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

lkysearchex browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan lkysearchex browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan lkysearchex browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan lkysearchex browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
lkysearchex browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van lkysearchex browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met lkysearchex browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.