Verwijder WindowMix uit het besturingssysteem

Ook bekend als: Advertenties door WindowMix
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe WindowMix te verwijderen van een Mac?

Wat is WindowMix?

WindowMix is de naam van een app die de gebruikers functies zou moeten aanbieden die de surfervaring op het internet verbeteren. Het is echter bekend dat WindowMix een adware-app is. Adware is een soort software die meestal ontworpen is om allerlei ongewenste, opdringerige advertenties weer te geven. In sommige gevallen verzamelen dergelijke apps ook details met betrekking tot de browseractiviteiten van de gebruiker. Dergelijke apps worden gecategoriseerd als potentieel ongewenste apps (PUA's) omdat de meeste mensen ze onbedoeld downloaden en installeren.

WindowMix adware

Eénmaal geïnstalleerd, geven apps zoals WindowMix coupons, enquêtes, pop-upadvertenties, banners, enzovoort weer. Het is niet veilig om op één van die advertenties te klikken, ze leiden de gebruikers meestal door naar kwaadaardige of onbetrouwbare websites. Heel vaak zijn die pagina's ontworpen om ongewenste apps te promoten. Bovendien kunnen adware-apps ook ontworpen zijn om browsergerelateerde gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Adware-ontwikkelaars sturen deze verzamelde gegevens vaak door naar andere mensen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is mogelijk dat de opgeslagen informatie ook persoonlijke, gevoelige details bevat. Om deze redenen wordt u aanbevolen om WindowsMix of andere geïnstalleerde adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door WindowMix
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (WindowMix.app.zip) Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door WindowMix verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

WindowMix is zeer gelijkaardig aan andere adware-apps, zoals AssistEngine, GenerelOpen, TechNetSearch en een aantal andere ongewenste apps. Ondanks hun verschillen overladen al deze apps hun gebruikers met ongewenste advertenties en/of verzamelen ze verschillende details. De aanwezigheid van adware kan leiden tot ongewenste downloads, installaties, problemen met de veiligheid van het browsen en de privacy, enzovoort. Om dit te voorkomen, raden we u aan om adware onmiddellijk van het besturingssysteem (of de browser) te verwijderen.

Hoe werd WindowMix geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige mogelijk ongewenste apps kunnen van hun websites gedownload worden, maar de meeste mensen downloaden/installeren ze via aangeklikte opdringerige advertenties of samen metandere software. Om de mensen te misleiden om PUA's te downloaden en/of te installeren, gebruiken de ontwikkelaars meestal een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Dit betekent dat ze adware of andere PUA's verbergen in de "Geavanceerd", "Aangepast" en andere soortgelijke delen van de verschillende download- of installatie-instellingen. In de meeste gevallen wordt de informatie over deze extra opgenomen (gebundelde) apps niet correct bekendgemaakt. Niet alle mensen controleren de bovengenoemde instellingen, vaak laten ze ze ongewijzigd. Hiermee geven ze aan verschillende PUA's machtigingen om gedownload en/of geïnstalleerd te worden samen met andere, gewenste software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We adviseren u om alle programma's te downloaden van officiële en betrouwbare websites. Andere bronnen/kanalen zoals externe downloaders, torrent-clients, eMule of andere peer-to-peer-netwerken, niet-officiële pagina's, installatieprogramma's van externen, enz., worden vaak gebruikt om ongewenste apps te promoten. Bovendien raden we u aan om altijd alle beschikbare "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere soortgelijke instellingen te controleren bij het downloaden of installeren van software. Klik niet op opdringerige advertenties, deze veroorzaken vaak doorverwijzingen naar onbetrouwbare websites. In de meeste gevallen worden deze advertenties weergegeven op pagina's met betrekking tot gokken, pornografie, dating voor volwassenen en andere onbetrouwbare pagina's. We raden u aan om de standaardwebbrowser te controleren en om te zien of er ongewenste/verdachte apps (extensies, add-ons of plug-ins) op geïnstalleerd zijn. Alle dergelijke apps moeten verwijderd worden. Hetzelfde moet worden toegepast op dergelijke software die op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Als uw computer al geïnfecteerd is met WindowMix, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidend pop-upvenster dat ontworpen is om de WindowMix adware op Safari te installeren (wordt vertoond door reeds geïnstalleerde adware):

misleidende update pop-up ontworpen om WindowMix te verspreiden

WindowMix installatie-map:

WindowMix bestanden op MacOS

WindowMix extensie geïnstalleerd op Safari:

WindowMix Safari extensie

Advertenties door WindowMix onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door WindowMix. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de WindowMix adware te verwijderen met Combo Cleaner:

WindowMix adware verwijderen:

Verwijder de WindowMix-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door windowmix gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door WindowMix verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door windowmix gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door windowmix gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door windowmix gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door WindowMix QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door WindowMix op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door WindowMix

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.