Stop doorverwijzingen van en naar search.mapsonlinepro.com

Ook bekend als: Maps Online Pro browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.mapsonlinepro.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.mapsonlinepro.com?

Search.mapsonlinepro.com is net zoals genieonews.comsearch.mapsglobalsearch.comsearch.convertersearch.com en vele anderen een valse zoekmachine. Het ontwerp lijkt sterk op dat van Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Daarom is het gemakkelijk te verwarren met deze echte zoekmachines. Search.mapsonlinepro.com wordt echter gepromoot via de downloaders en installers van browserkapers (applicaties die de browser gijzelen). Browserkapers brengen onbevoegde wijzigingen aan in de browsers en de meeste kunnen gebruikersdata bespioneren. Search.mapsonlinepro.com verzamelt ook informatie over de surfactiviteit van gebruikers op internet.

search.mapsonlinepro.com browserkaper op een Mac computer

Meestal zijn de populaire browsers (zoals Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox) het doelwit van browserkapers. Deze wijzen de startpagina van de browser, de nieuwe tabblad-/venster-URL en de standaardzoekmachine toe aan search.mapsonlinepro.com. Daarom wordt elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt - allemaal omgeleid naar de valse zoekmachine. Weinig van deze frauduleuze tools kunnen zelf zoekresultaten genereren, de meeste van hen leiden om naar legitieme zoekmachines (bijvoorbeeld Google, Bing, Yahoo en anderen). In het geval van search.mapsonlinepro.com wordt deze omgeleid naaro search.yahoo.com. Bovendien installeren de browserkapers "helperobjecten" - extra applicaties en/of browserextensies/plug-ins. Deze "helperobjecten" resetten automatisch alle wijzigingen die de gebruikers in hun browsers aanbrengen. Zonder deze kapingtoepassing te verwijderen, is het herstellen van de getroffen browser onmogelijk. Bovendien volgen search.mapsonlinepro.com en de "helper-objecten" het surfgedrag van de gebruikers. Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat deze gegevens persoonlijke informatie bevatten (IP-adres, geolocatie en echte persoonlijke gegevens). De privégegevens worden vervolgens gedeeld met externen (mogelijk cybercriminelen), die proberen om inkomsten te verkrijgen door deze te misbruiken. Apps voor het volgen van de gegevens kunnen leiden tot ernstige privacyschendingen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Als gebruikers omleidingen naar search.mapsonlinepro.com ervaren, dan moeten ze alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Maps Online Pro browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres 18.211.175.241
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Maps Online Pro browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er zijn duizenden valse zoekmachines op het internet. Bijna allen beloven ze een verbeterde browserervaring en verbeterde zoekresultaten. Vaak adverteren ze ook extra functies, die erg handig klinken. Er moet echter worden benadrukt dat het enige doel van deze valse tools is om winst te verkrijgen voor hun ontwikkelaars; daarom zijn de functies meestal niet operationeel. In plaats daarvan genereren frauduleuze zoekmachines doorverwijzingen naar op verkoop gebaseerde, onbetrouwbare en zelfs kwaadaardige webpagina's, en houden ze gevoelige gegevens bij.

Hoe werd search.mapsonlinepro.com geïnstalleerd op mijn computer?

Search.mapsonlinepro.com wordt gepromoot door frauduleuze download/installatie-instellingen. "Bundelen" is de term die gebruikt wordt om deze misleidende marketingtechniek te beschrijven. De ontwikkelaars van valse zoekmachines en andere ongewenste inhoud zijn zich bewust van de neiging van de gebruikers om zich te haasten doorheen de download- en installatieprocessen, daarom is deze techniek bij hen gangbaar. De details over hoe een bepaald product of zijn toevoegingen zullen werken, zijn meestal verborgen in de lange termijnen of andere vergelijkbare secties. Alle opties voor extra applicaties en/of browserextensies/plug-ins zijn vaak verborgen achter de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" of andere vensters. Door termen, stappen en andere download-/installatievensters te negeren, riskeren de gebruikers ongewenste apps toe te laten op hun systemen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt aanbevolen om de legitimiteit van de gewenste app te onderzoeken en te verifiëren voordat deze gedownload/geïnstalleerd wordt. Alleen officiële en geverifieerde kanalen mogen gebruikt worden voor het downloaden van software. Het wordt ten zeerste afgeraden om peer-to-peer deelnetwerken te gebruiken (bijvoorbeeld BitTorrent, eMule, Gnutella en enz.), gratis bestandshosting en onofficiële websites, externe downloaders en andere onbetrouwbare downloadbronnen. Programma's gedownload van onbetrouwbare kanalen hebben meer kans om gebundeld te zijn met ongewenste of kwaadaardige apps. Het wordt aanbevolen om de download-/installatievoorwaarden te lezen en om mogelijke opties te verkennen. Bovendien moeten de gebruikers de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" gebruiken en zich afmelden voor het installeren van aanvullende toepassingen/functies of het downloaden van dergelijke apps te weigeren. Het wordt bijvoorbeeld aangemoedigd om voorzichtige surfgewoonten te handhaven - vermijd het bezoeken van dubieuze websites en klik niet op verschillende advertenties. Dit laatste is dubbel zo belangrijk, want opdringerige advertenties zien er vaak legitiem en onschadelijk uit. Deze advertenties verwijzen echter door naar dubieuze webpagina's en sommige kunnen zelfs scripts uitvoeren die ontworpen om zijn om autonome downloads/installaties van de ongewenste inhoud te maken. Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen ervaren, dan wordt hen ten zeerste aangeraden om hun systeem te inspecteren en om alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website promoot search.mapsonlinepro.com:

Dubieuze website promoot search.mapsonlinepro.com

Maps Online Pro browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Maps Online Pro browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

search.mapsonlinepro.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de search.mapsonlinepro.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de maps online pro browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Maps Online Pro browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan maps online pro browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan maps online pro browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan maps online pro browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Maps Online Pro browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Maps Online Pro browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Maps Online Pro browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.