Voorkom doorverwijzingen naar genieonews.com

Ook bekend als: Genieo News browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de Genieo News browserkaper verwijderen van een Mac?

Wat is genieonews.com?

Genieonews.com is een adres van een valse zoekmachine die niet vertrouwd/gebruikt mag worden. Zoals de meeste soortgelijke zoekmachines wordt genieonews.com gepromoot via een browserkaper, een mogelijk ongewenste toepassing genaamd Genieo News. Meestal promoten browserkapers valse zoekmachines door de browserinstellingen te wijzigen. Bovendien worden dit soort apps ook gebruikt om informatie over hun gebruikers te verzamelen. Niet veel mensen downloaden en installeren browserkapers opzettelijk, meestal installeren ze deze onbedoeld, en daarom worden ze mogelijk ongewenste applicaties genoemd.

genieonews.com browserkaper op een Mac computer

Doorgaans wijzigen browserkapers instellingen zoals de standaardzoekmachine, de URL van een nieuw tabblad en de startpagina. Na installatie zet Genieo News ze op genieonews.com, wat betekent dat de mensen die hun browserkaper door deze app hebben, gedwongen zijn om dit adres te bezoeken wanneer ze een nieuw browservenster, tabblad openen of wanneer ze op het web zoeken via de URL-balk (voer zoekopdrachten in). De meeste van deze apps zijn ontworpen om te voorkomen dat de gebruikers hun instellingen wijzigen/ongedaan maken door ze telkens opnieuw toe te wijzen wanneer er een poging gedaan wordt om ze te wijzigen. Om genieonews.com uit de bovengenoemde instellingen te verwijderen, moet Genieo News verwijderd worden. Het is vermeldenswaard dat genieonews.com geen unieke zoekresultaten voortbrengt. Indien gebruikt, dan worden de gebruikers omgeleid naar genieosearch.com die op zijn beurt doorverwijst naar search.yahoo.com. Met andere woorden: de gebruikers zoeken uiteindelijk op het internet via een legitieme zoekmachine die gemaakt is door Yahoo. Een ander probleem met deze apps (en met valse zoekmachines) is dat de meeste ervan ontworpen zijn om verschillende gegevens te verzamelen. Hun ontwikkelaars delen deze met andere partijen die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Voorbeelden van details die deze apps registreren zijn: geolocaties, IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, enzovoort. Helaas kunnen soms ook persoonlijke, gevoelige details worden vastgelegd. Bovendien is er altijd een mogelijkheid dat de mensen die de browserkaper ontwierpen, de verkregen informatie delen met cybercriminelen. Dit kan voor de gebruikers problemen opleveren met de online privacy, de webbrowserveiligheid of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Om dit te voorkomen, raden we u ten zeerste aan om Genieo News (of een andere geïnstalleerde browserkaper) zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Genieo News browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres (tab.genieonews[.]com) 45.55.48.222
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites, u kan bepaalde browserinstellingen niet ongedaan maken/wijzigen.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Genieo News browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Search.bannabell.com, search.mapsglobalsearch.com en search.convertersearch.com zijn slechts enkele voorbeelden van andere valse zoekmachines. Meestal bieden ze geen echte meerwaarde (snellere zoekopdrachten, nauwkeurige resultaten, enz.) aan en worden ze gepromoot via ongewenste apps (browserkapers). De meeste van deze apps zijn ook nutteloos, de enige mensen die ervan profiteren zijn hun ontwikkelaars.

Hoe werd genieonews.com geïnstalleerd op mijn computer?

Doorgaans downloaden en/of installeren de mensen ongewenste apps zoals Genieo News onbedoeld. Een manier om dit te veroorzaken is door op een misleidende advertentie te klikken die ontworpen is om een script uit te voeren dat de ongewenste software downloadt of installeert. In andere gevallen worden ongewenste apps geïnstalleerd via de setups van andere programma's. Er zijn veel gevallen waarin mogelijk ongewenste applicaties opgenomen zijn in de verschillende instellingen met als doel om de mensen te misleiden om ze te downloaden en te installeren samen met de gewenste software. Ze downloaden of installeren ongewenste apps wanneer ze de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" ongewijzigd laten. Meestal bevatten deze instellingen de informatie over de extra downloads of installaties, maar niet alle mensen controleren ze. Het verspreiden van ongewenste apps door de mogelijk ongewenste applicaties in verschillende instellingen op te nemen, wordt 'bundelen' genoemd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Downloadbronnen zoals externe downloaders, dubieuze, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule, enz.), mogen niet vertrouwd worden. Het wordt ook niet aanbevolen om programma's te installeren met behulp van externe installatieprogramma's. De veiligste manier om bestanden of programma's te downloaden, is door de officiële websites (en directe links) te gebruiken. Bovendien, als een setup "Aangepast", "Geavanceerd" of andere instellingen bevat, mogen ze niet ongecontroleerd/ongewijzigd blijven. Als ze aanbiedingen bevatten om extra (ongewenste) applicaties te downloaden of te installeren, dan moeten deze worden afgewezen. Bovendien is het niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken. Meestal openen ze potentieel schadelijke websites of veroorzaken ze ongewenste downloads of installaties. Als ongewenste doorverwijzingen of advertenties een regelmatig probleem zijn, dan raden we u aan om ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons die in een webbrowser geïnstalleerd zijn, te verwijderen en te kijken of het probleem blijft bestaan. Bovendien raden we u ook aan om de ongewenste programma's van het besturingssysteem te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website promoot genieonews.com:

Dubieuze website promoot genieonews.com

Geneio News extensie op Chrome:

genieo news extensie op de google chrome browser

Genieo News browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Genieo News browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Genieonews.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de genieonews.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de genieo news browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Genieo News browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan genieo news browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan genieo news browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan genieo news browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Genieo News browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Genieo News browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Genieo News browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.