Stop de weergave van advertenties afkomstig van de FullBrowser adware

Ook bekend als: Advertenties door FullBrowser
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe FullBrowser te verwijderen van een Mac?

Wat is FullBrowser?

FullBrowser is een applicatie die zogezegd nuttig zou moeten zijn: het wordt geadverteerd als een tool die de browserervaring verbetert door de gebruikers snelle en nauwkeurige zoekresultaten te bieden. Het is echter bekend dat deze applicatie eigenlijk adware is, een soort software die ontworpen is om ongewenste advertenties weer te geven. Vaak verzamelen dergelijke apps ook verschillende details met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker. Hoe dan ook, de meeste mensen downloaden en/of installeren adware onbedoeld, om deze reden staan deze apps ook bekend als mogelijk ongewenste toepassingen (ongewenste programma's).

FullBrowser adware

Adware-apps overladen de gebruikers met opdringerige advertenties die meestal verschillende pop-ups, kortingsbonnen, enquêtes, banners, enzovoort zijn. De mensen die op deze advertenties klikken, worden vaak omgeleid naar schaduwrijke, mogelijk kwaadaardige websites. In sommige gevallen kunnen deze advertenties scripts uitvoeren die verschillende ongewenste programma's downloaden of installeren. Hoe dan ook, het is niet veilig om op advertenties te klikken die door adware worden weergegeven. Hetzelfde geldt voor advertenties die worden weergegeven op twijfelachtige, misleidende websites. Verder zijn er veel ongewenste programma's die ontworpen zijn om details te verzamelen, zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte pagina's, geolocaties en andere gegevens die gerelateerd zijn aan de browseractiviteiten van de gebruiker. Het is mogelijk dat de geïnstalleerde PUA ook ontworpen is om gevoelige informatie vast te leggen. Heel vaak delen de mensen achter deze apps (hun ontwikkelaars) alle verzamelde informatie met externen, die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Er is altijd een mogelijkheid dat sommige van die partijen cybercriminelen zijn. Als u adware (of andere ongewenste programma's) geïnstalleerd heeft, dan kan dit leiden tot identiteitsdiefstal of andere problemen met betrekking tot de browserveiligheid, de online privacy, enz. Het wordt ten zeerste aanbevolen om geen adware te gebruiken en om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door FullBrowser
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door FullBrowser verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Hier zijn voorbeelden van andere adware-apps die tot dezelfde adware-familie behoren als FullBrowser: ApplicationEvents, StudyDisplay en AssistEngine. Meestal zijn dit soort apps ontworpen om advertenties weer te geven en om details te verzamelen. Met andere woorden, om hun ontwikkelaars te helpen om op een kwaadaardige manier inkomsten te verkrijgen. Helaas zijn ze vanuit het perspectief van de gebruiker volledig nutteloos en veroorzaken ze alleen maar problemen.

Hoe werd FullBrowser geïnstalleerd op mijn computer?

Zelfs wanneer ongewenste programma's (inclusief adware) beschikbaar zijn om te downloaden op hun websites, downloaden en installeren de meeste mensen ze ongewild/onbedoeld. Ze veroorzaken het door op misleidende advertenties te klikken of door achteloos de gewenste software te downloaden/installeren. Heel vaak worden ongewenste apps opgenomen in de setups van andere, meestal gratis software. De informatie hierover wordt meestal echter niet correct bekendgemaakt. De ontwikkelaars verbergen het in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere instellingen van de verschillende download- of installatie-instellingen. Om aan de PUA toestemming te geven om te worden gedownload of geïnstalleerd via een ander programma, volstaat het om de bovengenoemde instellingen gewoon ongewijzigd te laten.

Hoe de installatie van de mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De veiligste manier om software en bestanden te downloaden is om daarvoor officiële websites te gebruiken. Torrent-clients, eMule en andere peer-to-peer-netwerken, externe downloaders, installatieprogramma's, twijfelachtige pagina's en andere dergelijke kanalen/tools mogen niet worden vertrouwd. Vaak worden ze gebruikt om ongewenste apps te verspreiden. Veel download- of installatie-instellingen bevatten "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen, het wordt aanbevolen om ze altijd aan te vinken en om de selectie van aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste programma's ongedaan te maken. Opdringerige advertenties mogen ook niet vertrouwd worden, vooral als ze worden weergegeven op twijfelachtige pagina's die gerelateerd zijn aan dating voor volwassenen, gokken, pornografie, torrents, enzovoort. Als een browser omleidingen naar onbetrouwbare pagina's veroorzaakt of ongewenste advertenties weergeeft, dan kan deze gestopt worden door alle ongewenste, verdachte extensies, add-ons en plug-ins die erop geïnstalleerd zijn te verwijderen. Als dat niet genoeg is, dan moeten soortgelijke programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met FullBrowser, dan raden we aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Installatie-map van de FullBrowser adware:

FullBrowser installatie-map

Advertenties door FullBrowser onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door FullBrowser. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

FullBrowser adware verwijderen:

Verwijder de FullBrowser-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door fullbrowser gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door FullBrowser verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door fullbrowser gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door fullbrowser gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door fullbrowser gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door FullBrowser QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door FullBrowser op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door FullBrowser

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.