FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder advertenties veroorzaakt door StudyDisplay

Ook bekend als: Advertenties door StudyDisplay
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe StudyDisplay te verwijderen van een Mac?

Wat is StudyDisplay?

StudyDisplay is een adware-applicatie die de surfervaring op het internet zou moeten verbeteren. Dergelijke apps worden ook wel potentieel ongewenste applicaties (PUA's) genoemd, omdat de meeste mensen deze onbedoeld downloaden en installeren. Met andere woorden, ze worden misleid. Het is zeer waarschijnlijk dat mensen die StudyDisplay geïnstalleerd hebben vele ongewenste advertenties te zien krijgen. Bovendien kan deze app ook ontworpen zijn om informatie over de browseractiviteiten van de gebruikers te verzamelen.

StudyDisplay adware

Adware is een software die online advertenties weergeeft. Deze apps zijn vaak de oorzaak van verschillende opdringerige advertenties, zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties enz. Heel vaak worden mensen die op deze advertenties klikken doorgestuurd naar dubieuze en/of misleidende websites. Deze pagina's kunnen ontworpen zijn om mensen te misleiden zodat zeongewenste of zelfs schadelijke apps installeren. Bovendien veroorzaakt het klikken op deze advertenties soms ongewenste downloads/installaties. Dat komt omdat deze advertenties ontworpen zijn om scripts uit te voeren die verschillende apps downloaden en/of installeren. Bovendien kan StudyDisplay informatie over het surfgedrag verzamelen. Meestal richten dergelijke apps zich op informatie met betrekking tot de surfactiviteiten op internet van de gebruikers. Ze registreren bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, zoekopdrachten die zijn ingevoerd tijdens het surfen op het internet, enzovoort. Het is de moeite waard te vermelden dat deze apps soms ook persoonlijke (gevoelige) gegevens verzamelen. Een ander probleem is dat de mensen die deze apps ontwikkelen deze gegevens verzenden naar derden die ze misbruiken om inkomsten te genereren. Er zijn gevallen waarin externe partijen die informatie over een gebruiker ontvangen cybercriminelen zijn. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom StudyDisplay of andere adware zo snel mogelijk moet worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door StudyDisplay
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Detectie Namen (StudyDisplay.app.zip) Volledige lijst met detecties (VirusTotal).
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

StudyDisplay is gelijkaardig aan sommige andere apps, zoals MatchKnowledge en Top Results. Het internet staat echter vol met adware, dus er zijn veel andere soortgelijke apps. Meestal downloaden en installeren de mensen ze onbedoeld. Deze apps veroorzaken vaak problemen met de veiligheid op internet, privacy enzovoort.

Hoe werd StudyDisplay geïnstalleerd op mijn computer?

Het is mogelijk dat StudyDisplay gepromoot wordt op een website en dus rechtstreeks kan worden gedownload. Slechts een klein aantal mensen downloadt en installeert deze apps echter bewust. Meestal worden deze apps gebundeld in de setups van andere software. Dit betekent dat mensen ongewenste apps downloaden en installeren samen met gewenste apps. Meestal wordt informatie over de ongewenste applicaties die worden opgenomen (gebundeld) in de setups en dus niet bekendgemaakt. Om preciezer te zijn, de ontwikkelaars verbergen deze info in de instellingen/opties zoals "Geavanceerd", "Aangepast" en andere onderdelen. Onbedoelde installaties (of downloads) kunnen met andere woorden alleen plaatsvinden als mensen de instellingen die beschikbaar zijn in downloaders en installers niet controleren. Bovendien gebeurt besmetting soms ook wanneer ze op onbetrouwbare advertenties klikken die ontworpen zijn om ongewenste apps te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het is belangrijk om programma's te downloaden via betrouwbare, officiële websites. Bronnen zoals torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), dubieuze websites, enzovoort, mogen niet worden vertrouwd. Heel vaak bevatten ze ongewenste, mogelijk schadelijke apps. Installaties (of downloads) moeten correct worden uitgevoerd. Om dit te bereiken, raden we u aan om altijd te controleren wat de instellingen zijn (zoals 'Aangepast', 'Geavanceerd' enzovoort) die bij elke downloader of installer moeten worden doorlopen en daarbij alle aanbiedingen te negeren om ongewenste apps te downloaden of te installeren, met name bij het bezoeken van dubieuze websites. Deze advertenties veroorzaken meestal doorverwijzingen naar mogelijk schadelijke pagina's of ze kunnen ongewenste applicaties downloaden en installeren. Als ongewenste advertenties worden weergegeven of doorverwijzingen vaak voorkomen, dan is het zeer waarschijnlijk dat er een ongewenste applicatie op het systeem geïnstalleerd is. Bekijk in dat geval wat de extensies, plug-ins en add-ons zijn die geïnstalleerd werden in de webbrowser (of de computer) en verwijder verdachte/onbekende vermeldingen. Als uw computer al geïnfecteerd is met StudyDisplay, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Inhoud van de StudyDisplay installatie-map:

studydisplay installatie mapinhoud

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de StudyDisplay adware te verwijderen met Combo Cleaner:

StudyDisplay adware verwijderen:

Verwijder alle StudyDisplay-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door studydisplay gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door StudyDisplay verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door studydisplay gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door studydisplay gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door studydisplay gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door StudyDisplay QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door StudyDisplay op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.