Voorkom dat FreeAuctionFinder uw browser kaapt

Ook bekend als: FreeAuctionFinder browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hp.myway.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is hp.myway.com?

Een andere malafide applicatie die ontwikkeld werd door Mindspark Interactive Network is FreeAuctionFinder en wordt geadverteerd als een gratis tool voor het vinden van relevante en nieuwe veilingen. Het gaat ook vergezeld van een valse zoekmachine (hp.myway.com). Geclassificeerd als een PUA (mogelijk ongewenste toepassing) en browserkaper, wordt FreeAuctionFinder vaak onbedoeld geïnstalleerd. Het brengt wijzigingen aan in de browserinstellingen en het is niet onwaarschijnlijk dat het ook functies voor gegevenstracering (dataspionage) aan boord heeft.

hp.myway.com browserkaper

FreeAuctionFinder richt zich op de meest populaire browsers (Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer). Het verandert de startpagina's van de browser, de nieuwe tabblad-/venster-URL en de standaardzoekmachine naar hp.myway.com. Deze wijziging werkt op deze manier: elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt en elke zoekopdracht op het internet die ingevoerd wordt via de URL-balk, verwijst door naar de valse zoekmachine van FreeAuctionFinder. Proberen om een ​​gekaapte browser te gebruiken kan heel moeilijk, zo niet ronduit onmogelijk zijn. Hoewel deze wijzigingen misschien net zo gemakkelijk ongedaan gemaakt kunnen worden, worden alle wijzigingen die door de gebruiker zijn aangebracht automatisch opnieuw ingesteld als deze frauduleuze toepassing niet eerst verwijderd wordt. PUA's kunnen ook de gegevens volgen. Door de browseractiviteit te volgen, kunnen ze sporen van persoonlijke gegevens van de gebruikers vinden. Alle ongewenste applicaties zijn ontworpen met het doel winst te verkrijgen voor hun ontwikkelaars, daarom doen datatrackers dat door informatie te verkopen aan externen (mogelijk cybercriminelen). Dergelijke applicaties brengen niet alleen de browsers en de systemen in gevaar, maar ook de privacy en de identiteit van de gebruikers (wat zelfs kan leiden tot identiteitsdiefstal). Om de veiligheid van het apparaat en van de gebruiker te behouden, moeten alle PUA's onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam FreeAuctionFinder browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tabbladen
Browser Extensie(s) FreeAuctionFinder
Verwachtte Functionaliteit Deze browserkaper helpt de gebruikers zogezegd om gemakkelijk verschillende veilingen te vinden.
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Gepromoot Domein hp.myway.com
Gebruikt IP Adres (hp.myway.com) 23.67.240.173
Detectie Namen (hp.myway.com) Avira (Malware), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om FreeAuctionFinder browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

FreeAuctionFinder is identiek aan andere applicaties die ontwikkeld zijn door Mindspark Interactive Network (bijv. FreeArticleSkimmer, DailyFunnyWorld, TaxCenterNow en andere). Hoewel de functies die ze aanbieden verschillend zijn, werken ze allen op dezelfde manier. De meeste PUA's bieden een soort "nuttige" en "voordelige" functies aan, meestal worden ze allemaal als "gratis" geadverteerd. Deze functies werken echter zelden en als ze dat doen, doet dat niets af aan het feit dat de gebruikers ervoor moeten betalen met hun browser/apparaatintegriteit en/of met hun persoonlijke privacy. Eénmaal binnen in het systeem, veroorzaken PUA's valse omleidingen naar gecompromitteerde/gevaarlijke websites, leveren ze opdringerige advertentiecampagnes op en sommige kunnen zelfs gevoelige informatie verzamelen.

Hoe werd FreeAuctionFinder geïnstalleerd op mijn computer?

FreeAuctionFinder kan gratis gedownload worden van de officiële website. Maar PUA's kunnen zich ook verspreiden via installatiepakketten/bundels. Het inpakken van reguliere software samen met ongewenste applicaties wordt "bundeling" genoemd. Door programma's van onbetrouwbare bronnen te downloaden, hebben de gebruikers meer kans om ze voorverpakt te krijgen met iets anders (mogelijk, zelfs met malware). Een onoplettende en overhaaste installatie van programma's kan ook leiden tot systeeminvasies/infecties. Hoewel het mogelijk is om de extra applicaties/functies uit te vinken - vanwege step-skipping en het gebruik van vooraf ingestelde installatie-instellingen - worden ze vaak gemist. Tot slot kunnen PUA's ook in systemen infiltreren via opdringerige advertenties (meestal gehost door onbetrouwbare sites). Kortom, onzorgvuldigheid en haast bij het browsen en downloaden/installeren van software zijn de belangrijkste oorzaken van PUA-invasies.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het is sterk aanbevolen altijd onderzoek te doen naar software/functies/etc. om hun legitimiteit te verifiëren. Het wordt eveneens ten zeerste aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde bronnen te gebruiken voor het downloaden (idealiter via directe downloadlinks). Voorzichtigheid en oplettendheid zijn essentieel voor een veilige installatie van het programma. de aanbevelingen voor installatie zijn onder meer: de ​​voorwaarden lezen, de mogelijke opties verkennen en de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" gebruiken. Ook moeten alle aanvullende toepassingen/functies worden afgemeld, evenals de aanbiedingen om dergelijke van elders te downloaden. Voorzichtig surfgedrag wordt sterk aangemoedigd, d.w.z. het vermijden van verdachte sites en advertenties. Opgemerkt moet worden dat opdringerge advertenties opzettelijk ontworpen zijn om legitiem en onschadelijk te lijken, waardoor de gebruikers met succes misleid worden om erop te klikken. Een veelbetekenend signaal dat om opdringerige advertenties gaat zijn de websites waarnaar ze verwijzen (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen en andere voorbeelden). Als gebruikers ongewenste omleidingen naar gecompromitteerde/kwaadaardige sites en/of opdringerige advertenties tegenkomen, dan moeten ze hun systeem onmiddellijk inspecteren. Als er dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins aanwezig zijn, dan moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met FreeAuctionFinder, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Website promoot de FreeAuctionFinder browserkaper:

Website promoot de FreeAuctionFinder browserkaper

FreeAuctionFinder browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van FreeAuctionFinder browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

FreeAuctionFinder browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hp.myway.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "FreeAuctionFinder Internet Explorer..."), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de browserdoorverwijzingen naar de hp.myway.com websitescant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

FreeAuctionFinder browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering hp.myway.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hp.myway.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://hp.myway.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hp.myway.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "hp.myway".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van freeauctionfinder browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering hp.myway.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "FreeAuctionFinder" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hp.myway.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "FreeAuctionFinder" uit en zoekt u onder de optie "Pagina's instellen" naar de browserkaper URL (hp.myway.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaardzoekmachine:

Verwijdering hp.myway.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "hp.myway.com" klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van freeauctionfinder browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering hp.myway.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "FreeAuctionFinder" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hp.myway.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster en schakelt u "FreeAuctionFinder" uit en verwijdert u hxxp://hp.myway.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hp.myway.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "moz-extension"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van freeauctionfinder browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de freeauctionfinder browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van freeauctionfinder browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over freeauctionfinder browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15737-freeauctionfinder-toolbar

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
FreeAuctionFinder browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van FreeAuctionFinder browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met FreeAuctionFinder browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.