Vermijdt ongewenste doorverwijzingen van de keepvid.pro website

Ook bekend als: Advertenties door keepvid.pro
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

keepvid[.]pro doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is keepvid[.]pro?

Keepvid[.]pro is een website waarmee de bezoekers video's van YouTube kunnen downloaden. Er zijn veel websites die deze service aanbieden, maar het is vermeldenswaard dat het niet legaal is om video's van YouTube te downloaden. De website van keepvid[.]pro maakt bovendien gebruik van malafide advertentienetwerken. Deze pagina verwijst zijn bezoekers door naar websites die gebruikt worden om te adverteren voor ongewenste browser-apps (zoals extensies, add-ons, enzovoort) en andere dubieuze software. We raden u af om services te gebruiken die worden aangeboden door keepvid[.]pro of door een andere soortgelijke website.

keepvid[.]pro pop-up doorverwijzingen

Keepvid[.]pro bevat advertenties die, als erop wordt geklikt, verschillende dubieuze websites openen. Het is mogelijk dat sommige geopende websites schadelijk zijn (ze worden gebruikt om malware te verspreiden). Hoe dan ook, het wordt afgeraden om op advertenties te klikken die worden weergegeven op de keepvid[.]pro-pagina. De twijfelachtige websites worden ook geopend wanneer mensen de video-downloadservice van keepvid[.]pro gebruiken. Eén van de voorbeelden is een zwendelwebsite die ontworpen is om mensen te misleiden om ongewenste software te downloaden en te installeren. Wanneer deze wordt bezocht, dan geeft deze pagina een valse viruswaarschuwing weer waarin staat dat de computer geïnfecteerd is met virussen. De bezoekers worden aangemoedigd om die virussen zo snel mogelijk te verwijderen met dubieuze software zoals Cleanup My Mac of een andere app. We raden u ten zeerste aan om dergelijke websites niet te vertrouwen of om deze programma's niet te downloaden. Een andere website die geopend wordt via keepvid[.]pro wordt gebruikt om te adverteren voor een extensie die een browserkaper of adware is. Browserkapers zijn ontworpen om valse zoekmachines te promoten door de browserinstellingen te wijzigen en om verschillende gegevens te verzamelen. Ze worden gebruikt om details te verzamelen zoals het IP-adres van de gebruiker, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enz. De mensen die dergelijke apps ontwikkelen, delen meestal alle verzamelde gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten verkrijgen. Adware-apps geven advertenties weer die schaduwrijke websites openen of leiden tot downloads of installaties van ongewenste applicaties. Om te voorkomen dat u wordt omgeleid naar potentieel schadelijke pagina's of dat u misleid wordt tot installaties van ongewenste, potentieel schadelijke programma's, raden we u aan de keepvid[.]pro-website niet te bezoeken en om de service niet te gebruiken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door keepvid.pro
Bedreigingstype Push-meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Detectie Namen Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 18.191.106.242
Waargenomen Domeinen blog.keepvid[.]pro, v2api.keepvid[.]pro, beta.keepvid[.]pro, arena.keepvid[.]pro, media.keepvid[.]pro
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties door keepvid.pro verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Meer voorbeelden van soortgelijk pagina's zoals keepvid[.]pro zijn converto[.]io, convert2mp3[.]net en onlinevideoconverter[.]com. Wanneer ze worden bezocht of gebruikt, dan leiden ze mensen door naar onbetrouwbare websites. Meestal zijn de geopende pagina's bedoeld om ongewenste apps te adverteren. Bovendien bevatten de meeste websites die lijken op keepvid[.]pro ook advertenties die naar verdachte pagina's leiden.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste mensen downloaden en installeren mogelijk ongewenste apps onbedoeld. Meestal proberen de softwareontwikkelaars om de mensen te misleiden tot ongewenste downloads of installaties via de setups van andere software die de mensen graag van het internet downloaden. Deze methode staat bekend als "bundeling". Gewoonlijk vindt u de informatie over deze gebundelde apps die in de setups zijn opgenomen in hun instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Veel mensen controleren deze instellingen/opties echter niet en laten ze dus ongewijzigd. Dit betekent dat ze toestaan dat de PUA's gedownload en geïnstalleerd worden samen met andere, gewenste software. Onbedoelde downloads (of installaties) kunnen ook veroorzaakt worden door opdringerige, misleidende advertenties. Soms voeren dergelijke advertenties, wanneer erop wordt geklikt, scripts uit die het download- of installatieproces van een ongewenst programma starten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Software moet altijd gedownload worden van officiële websites, andere bronnen zoals externe downloaders, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients), enz., mogen niet worden vertrouwd. Hetzelfde geldt voor de installaties via externe installatieprogramma's. Een andere belangrijke tip is om altijd alle "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen die beschikbaar zijn in elke downloader of installer te controleren. Alle aanbiedingen om te installeren of om aanvullende, ongewenste software te downloaden moeten worden afgewezen voordat het download- of installatieproces voltooid is. Op advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites, mag er bovendien nooit op worden geklikt. Heel vaak leiden ze tot potentieel kwaadaardige websites of veroorzaken ze ongewenste downloads en installaties. Om te voorkomen dat een browser onbetrouwbare websites opent en/of ongewenste advertenties weergeeft, raden we u aan om alle ongewenste, onbekende of verdachte extensies, add-ons of plug-ins die erop geïnstalleerd zijn te verwijderen. Als er verdachte programma's op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, dan moeten deze ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Keepvid[.]pro opent een oplichtingswebsite (apple.com-shield-guard.live) (GIF):

keepvid.pro verwijst door naar apple.com-shield-guard.live

Screenshot van deze oplichtingspagina:

screenshot van apple.com-shield-guard.live

Keepvid[.]pro opent een andere dubieuze website, die gebruikt wordt om een ongewenste applicatie te promoten (GIF):

keepvid.pro opent een dubieuze website gif

Screenshot van deze pagina:

dubieuze website geopend door keepvid.pro

Advertenties door keepvid.pro onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door keepvid.pro. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

keepvid[.]pro adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar keepvid[.]pro veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering keepvid[.]pro ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering keepvid[.]pro ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door keepvid.pro dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering keepvid[.]pro  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering keepvid[.]pro ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door keepvid.pro, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering keepvid[.]pro ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering keepvid[.]pro ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door keepvid.pro kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door keepvid.pro, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door keepvid.pro van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door keepvid.pro of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15744-keepvid-pro-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door keepvid.pro QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door keepvid.pro op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door keepvid.pro

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.