FacebookTwitterLinkedIn

Onlinevideoconverter.com Virus

Ook bekend als: Advertenties door onlinevideoconverter.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Onlinevideoconverter[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is onlinevideoconverter[.]com?

onlinevideoconverter[.]com wordt voorgesteld als een YouTube-downloader en -omzetter, maar het kan ook worden gebruikt voor het downloaden (en converteren) van video's van Facebook, Instagram, Vimeo, enzovoort. Het maakt conversie en download in .mp3, .aac, .m4a en andere formaten mogelijk. Houd er echter rekening mee dat het downloaden van inhoud van sites zoals YouTube illegaal is. De onlinevideoconverter[.]com-website maakt gebruik van advertentienetwerken - er worden advertenties weergegeven die doorverwijzingen naar andere dubieuze pagina's kunnen veroorzaken. Merk op dat het gebruik van onlinevideoconverter[.]com ook kan leiden tot ongewenste downloads en installaties. We raden aan dat u het gebruik van deze websites vermijdt.

onlinevideoconverter[.]com pop-up doorverwijzingen

onlinevideoconverter[.]com bevat verschillende advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, ongewenste doorverwijzingen naar andere dubieuze pagina's kunnen veroorzaken of die leiden tot de uitvoering van scripts die ontworpen werden om ongewenste apps te downloaden en te installeren. Dit kunnene browserkapers, adware-apps, enzovoort zijn. De installatie ervan kan tot nog meer problemen leiden (voortdurende ongewenste omleidingen, weergave van opdringerige advertenties, privacy-/bladerveiligheidsproblemen, enz.). Het gebruik van de functies van deze website zorgt ook voor omleidingen naar dubieuze webpagina's, waarvan sommige oplichtingswebsites zouden zijn die ontworpen werden om de mensen te misleiden om apps te downloaden en installeren door valse viruswaarschuwingen, fouten en andere meldingen weer te geven. Sommige van deze pagina's werden ontworpen om de mensen aan te moedigen om contact op te nemen met de oplichters, die meestal proberen om geld van de mensen af ​​te persen door hen aan te zetten onnodige software aan te kopen, te betalen voor 'online ondersteuning', enzovoort. Bovendien vraagt ​​onlinevideoconverter[.]com aan zijn bezoekers om toestemming om meldingen te tonen. Als dit is toegestaan, dan worden advertenties, irrelevant nieuws, vervelende meldingen, enzovoort weergegeven. Als u op de meldingen klikt, kan dit leiden tot ongewenste doorverwijzingen, downloads en installaties. We raden aan dat u onlinevideoconverter[.]com en andere vergelijkbare pagina's niet gebruikt. Merk ook op dat het illegaal is om video en audio van websites zoals YouTube te downloaden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door onlinevideoconverter.com
Bedreigingstype Push meldingen advertenties, ongewenste ads, pop-up advertenties.
Gebruikt IP Adres 151.139.242.18
Gelijkaardige Domeinen ads.onlinevideoconverter.com, s15.onlinevideoconverter.com, s38.onlinevideoconverter.com, s6.onlinevideoconverter.com, sv13.onlinevideoconverter.com, sv22.onlinevideoconverter.com, sv26.onlinevideoconverter.com, sv27.onlinevideoconverter.com, sv31.onlinevideoconverter.com, sv37.onlinevideoconverter.com, sv44.onlinevideoconverter.com, sv49.onlinevideoconverter.com, sv5.onlinevideoconverter.com, sv63.onlinevideoconverter.com, sv65.onlinevideoconverter.com, sv66.onlinevideoconverter.com, sv67.onlinevideoconverter.com, sv70.onlinevideoconverter.com, sv8.onlinevideoconverter.com, sv87.onlinevideoconverter.com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, potentieel ongewenste apps (adware).
Schade Lagere prestaties van de computer, browsetracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn andere, vergelijkbare websites waaronder bijvoorbeeld, ytmp3[.]cc, clipconverter[.]cc, en flvto[.]biz. Deze websites zijn niet schadelijk, maar kunnen doorverwijzen naar websites die dat wel zijn. Daarom kan het gebruik van onlinevideoconverter[.]com of andere soortgelijke websites leiden tot ongewenste downloads/installaties of zelfs tot computerinfecties. We raden aan dat u geen video's downloadt via deze websites en dat u ze niet toestaat meldingen weer te geven.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Mensen installeren ongewilde apps vaak per ongeluk. Dit gebeurt wanneer ze op misleidende advertenties klikken of wanneer de softwareontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. Bundelen stelt de ontwikkelaars in staat om de mensen te misleiden om potentieel ongewenste applicaties samen met andere software te downloaden en installeren. Over het algemeen zijn de PUA's verborgen in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen van de software-instellingen. Bovendien slaan veel gebruikers de download- of installatiestappen over zonder deze zorgvuldig te bestuderen (door inbegrepen opties of instellingen te controleren en wijzigen). Doorgaans leidt dit gedrag tot ongewenste installaties/downloads van ongewenste applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om PUA's te vermijden moet u software steeds downloaden via officiële/betrouwbare websites, vermijd het gebruik van softwaredowners van externen, dubieuze, niet-officiële pagina's, Peer-to-Peer-netwerken en andere soortgelijke kanalen. Vink de "Geavanceerd", "Aangepast" en andere opties van de software-instellingen aan en verleen geen toestemming om extra software te downloaden of te installeren. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, vooral als ze op dubieuze, niet-officiële pagina's worden weergegeven. Eénmaal aangeklikt, leiden ze gebruikers om naar websites zoals voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen en andere dubieuze pagina's. Als er regelmatig ongewenste advertenties verschijnen of doorverwijzingen optreden, controleer dan de plug-ins, add-ons en extensies die in uw browser zijn geïnstalleerd en de ongewenste programma's die op de computer/het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Verwijder alle ongewenste, onbekende programma's (apps) onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

onlinevideoconverter[.]com website vraagt toestemming om meldingen weer te geven:

onlinevideoconverter.com website vraagt toesteming om meldingen weer te geven

Onlinevideoconverter.com verwijst hun bezoekers door naar onbetrouwbare websites zoals apple.com-shield.live (GIF):

onlinevideoconverter.com veroorzaakt doorverwijzingen naar frauduleuze sites

Melding vertoond door de onlinevideoconverter[.]com website:

meldingen door onlinevideoconverter.com website

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Shakel pop-up' meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up' meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up' meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up' meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up' meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-up' meldingen uit in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

onlinevideoconverter[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewensta applicatie die de browserdoorverwijzingen naar onlinevideoconverter[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering onlinevideoconverter[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering onlinevideoconverter[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door onlinevideoconverter.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering onlinevideoconverter[.]com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering onlinevideoconverter[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door onlinevideoconverter.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering onlinevideoconverter[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering onlinevideoconverter[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door onlinevideoconverter.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door onlinevideoconverter.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door onlinevideoconverter.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door onlinevideoconverter.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14866-onlinevideoconverter-com-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door onlinevideoconverter.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door onlinevideoconverter.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.