FacebookTwitterLinkedIn

Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Je Apple iPhone is besmet met met (17) virussen" pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses"?

"Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses/Uw Apple iPhone is geïnfecteerd door (17) Virussen" is een oplichting die gepromoot wordt via een misleidende website. Het belangrijkste doel is om de mensen te laten geloven dat hun iPhones aangetast en geïnfecteerd zijn, en om een app te promoten die dit probleem zogezegd zal oplossen. Deze oplichtingswebsite mag niet vertrouwd worden en hetzelfde geldt voor de apps die via deze website gepromoot worden. De mensen openen deze zwendelwebsite doorgaans onbedoeld, maar deze sites worden ook vaak geopend door mogelijk ongewenste apps (PUA's) die op hun systemen geïnstalleerd zijn.

Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses oplichting

Wanneer deze site wordt geopend, geeft deze een pop-upvenster weer waarin staat dat de iPhone van de bezoeker gecompromitteerd is en dat er onmiddellijk actie vereist is. De melding op de website vermeldt dat de iPhone geïnfecteerd is met 17 virussen en, tenzij ze verwijderd worden, zullen ze zich verder verspreiden en gevoelige gegevens beschadigen, die van invloed zijn op het Facebook-account, WhatsApp-berichten en andere apps. Om deze virussen te verwijderen, worden de mensen aangemoedigd om de Shield VPN-app te downloaden. Als u hierop klikt, opent de knop "Apparaat reinigen" de downloadpagina. De mobiele versie van deze oplichtingswebsite is sterk gelijkend. Hierin staat dat de momenteel gebruikte browseapp beschadigd is door trojan-virussen die geïnstalleerd zijn tijdens het bezoeken van beschadigde websites. Alle andere informatie is vrijwel identiek aan die op de desktopversie. We raden u aan om deze zwendel (en viruswaarschuwing) te negeren en geen apps te vertrouwen die gepromoot worden via dergelijke websites.

Oplichtingswebsites en andere dubieuze sites worden vaak geopend door een mogelijk ongewenste app die op de browser of de computer geïnstalleerd werd. PUA's veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, verzamelen browsergegevens en overladen de gebruikers met ongewenste, opdringerige advertenties. Ze verzamelen IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties en andere vergelijkbare gegevens. De ontwikkelaars delen deze informatie met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien leveren deze adware-apps coupons, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort. Wanneer erop wordt geklikt, openen ze potentieel schadelijke pagina's of voeren ze scripts uit die ontworpen zijn om de ongewenste apps te downloaden/installeren. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke apps leiden tot problemen met de privacy/browsingveiligheid of tot ongewenste installaties en andere problemen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Je Apple iPhone is besmet met met (17) virussen" pop-up
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude, Mac virus
Valse Claim Valse foutmeldingen beweren dat het systeem geïnfecteerd is en moedigen de gebruikers aan om een 'fixing tool' te downloaden, een misleidende applicatie.
Verspreide ongewenste App Shield VPN
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn verschillende oplichtingwebsites gelijkaardig aan "Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses" bijvoorbeeld, "Your Mac Is Infected With 4 Viruses", "Update To The Latest Version Of Flash Player", en "Your Mac Is Heavily Damaged! (33.2%)". Meestal gebruiken de oplichters deze sites om de mensen te misleiden om ongewenste apps te downloaden en te installeren. Vertrouw die apps niet en negeer gewoon de websites. Vertrouw ook geen apps die ze openen, zelfs als ze als legitiem worden gepromoot - ze worden vaak gebruikt om inkomsten voor de ontwikkelaars te verkrijgen en bieden geen gepromote tools, functies of andere meerwaarde.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Doorgaans hebben mensen ongewenste apps gedownload en geïnstalleerd wanneer de softwareontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. Ze gebruiken deze misleidende marketingmethode om mensen te misleiden om ongewenste programma's te downloaden/installeren samen met andere software die mensen opzettelijk downloaden/installeren. De ontwikkelaars verbergen deze apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" instellingen van de downloaders en installers. Gebruikers die deze instellingen niet controleren, veroorzaken vaak ongewenste downloads en installaties van ongewenste apps. In sommige gevallen worden deze downloads/installaties veroorzaakt door aangeklikte opdringerige, misleidende advertenties die scripts uitvoeren die ontworpen werden om ongewenste apps te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Alle software en bestanden moeten gedownload worden van legitieme, officiële websites en via directe downloadlinks. Downloaders van externe partijen, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule enzovoort, niet-officiële websites en andere vergelijkbare bronnen mogen niet worden vertrouwd. Ga voorzichtig om met elke softwaredownload en -installatie. Voer geen installaties uit zonder alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties/instellingen te controleren en de selectie van de gebundelde apps ongedaan te maken. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar kunnen ongewenste doorverwijzingen veroorzaken. Wanneer erop wordt geklikt, openen ze onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz. Als u deze advertenties tegenkomt of de browser ongewenste doorverwijzingen veroorzaakt, controleer dan op verdachte, onbekende extensies, plug-ins en add-ons die in de browser geïnstalleerd zijn, of de programma's op het besturingssysteem. Verwijder alle ongewenste vermeldingen onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvenster:

Uw Apple iPhone is geïnfecteerd door (17) virussen.
Onmiddellijke actie is vereist om te voorkomen dat deze gevoelige gegevens zoals uw Facebook-account, WhatsApp-berichten en privé-applicaties verspreidt en infecteert.
Download Shield VPN en volg de instructies om uw apparaat schoon te maken.

Screenshot van een app gepromoot door deze misleidende website:

Shield VPN app gepromoot door een oplichtingswebsite

De "Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses"-oplichting (GIF):

Your Apple iPhone Is Infected By (17) Viruses oplichting (GIF)

Screenshot van deze oplichtingspagina geopend op een iPhone:

oplichtingswebsite op een iphone

Volg deze stappen om pop-upblokkering en frauduleuze website-waarschuwingen in te schakelen en om de browsegegevens van de mobiele Apple-apparaten te verwijderen:

Eerst, ga naar "Instellingen", scrol vervolgens naar beneden om te zoeken en tik op "Safari".

Apple mobiel apparaat Safari instellingen

Controleer of de knoppen "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Blader vervolgens naar beneden en tik op "Geadvanceerd".

Scahkel pop-up blokkering en waarschuwing frauduleuze website in Apple Mobile

Tik op "Websitegegevens" en dan op "Alle Websitegegevens verwijderen".

Apple mobiel verwijder websitegegevens

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "je apple iphone is besmet met met (17) virussen" pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Je Apple iPhone is besmet met met (17) virussen" pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "je apple iphone is besmet met met (17) virussen" pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "je apple iphone is besmet met met (17) virussen" pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "je apple iphone is besmet met met (17) virussen" pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Je Apple iPhone is besmet met met (17) virussen pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Je Apple iPhone is besmet met met (17) virussen" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.