FacebookTwitterLinkedIn

Your Mac Is Heavily Damaged! (33.2%) POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" verwijderen van een Mac?

Wat is "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)"?

"Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" is een vorm van oplichting (een valse viruswaarschuwing) die verspreid wordt via een misleidende, onbetrouwbare website. Het belangrijkste doel van deze zwendel is om de mensen te misleiden tot het downloaden van een mogelijk ongewenste applicatie (PUA) genaamd Mac-Tweak-Pro door valse meldingen over gedetecteerde virussen/infecties weer te geven. Meestal bezoeken de mensen dit type websites onopzettelijk - meestal worden ze omgeleid door andere, reeds geïnstalleerde PUA's. Naast ongewenste doorverwijzingen overladen deze apps hun gebruikers vaak met opdringerige advertenties en bovendien verzamelen ze ook verschillende gegevens.

Your Mac is heavily damaged! (33.2%) oplichting

Deze misleidende website toont, wanneer deze wordt bezocht, een pop-upvenster met de melding dat er een onmiddellijke actie is vereist. Er staat dat een website een trojan-virus (e.tre456_worm_osx) heeft gedetecteerd en het moedigt aan om dit te verwijderen. Een website achter deze pop-up informeert zijn bezoekers dat hun Mac-computers geïnfecteerd zijn met 3 virussen: 2 malware en 1 phishing/spyware computerinfecties. Om verdere systeemschade (gegevensverlies) te voorkomen - die volgens deze website al 28,1% van het systeem heeft aangetast - is het noodzakelijk deze infecties zo snel mogelijk te verwijderen. Daarnaast wordt ook gesteld dat de persoonlijke en bankgegevens in gevaar zijn. Degenen die deze website bezoeken, worden ertoe aangespoord om hun computers te scannen door binnen de vijf minuten op de knop "Nu scannen" te klikken, anders zullen de gedetecteerde virussen permanente schade aanrichten. Zodra op die knop geklikt is, begint deze website met een valse scan die, wanneer deze voltooid is, zegt dat de Mac-computer zwaar beschadigd is (33,2%). Het laat zien dat het Tapsnake, CronDNS en Dubfishicv-virussen heeft gedetecteerd en moedigt aan om Advanced Mac Cleaner te downloaden. Echter, wanneer op de knop "REMOVE VIRUSES NOW" wordt geklikt, wordt de eerder genoemde Mac-Tweak-Pro-app gedownload. Het is niet aanbevolen deze (of andere) tools (die worden gepromoot met behulp van onbetrouwbare websites) te downloaden, installeren of gebruiken.

Mogelijk ongewenste apps veroorzaken niet alleen doorverwijzingen naar onbetrouwbare websites, maar leveren ook opdringerige advertenties op en ze verzamelen persoonlijke gegevens. Ze overladen hun gebruikers met kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere opdringerige advertenties die meestal worden weergegeven op de bezochte website. Over het algemeen hebben deze advertenties betrekking op de inhoud van de website en, wanneer erop wordt geklikt, opent u andere onbetrouwbare pagina's. Sommige daarvan kunnen een schadelijke inhoud bevatten. Daarnaast kunnen opdringerige advertenties (indien erop wordt geklikt) nog meer ongewenste apps downloaden en installeren. Een ander probleem met ongewenste software is dataspionage. Meestal zijn ze ontworpen om gegevens te verzamelen, zoals ingevoerde zoekopdrachten, IP (Internet Protocol)-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, enzovoort. Niettemin kunnen sommige van deze apps ook allerlei gevoelige (persoonlijke) informatie registreren. Vrijwel steeds delen de ontwikkelaars van de ongewenste apps deze verzamelde gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen). Externe partijen misbruiken de verzamelde informatie om inkomsten te verkrijgen. Deze acties kunnen ervoor zorgen dat de mensen die ongewenste apps op hun computer hebben allerlei problemen ervaren met betrekking tot hun veiligheid en privacy op internet. In sommige gevallen kan dit zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" virus
Bedreigingstype Mac-malware, Mac-virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade U wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

De oplichters gebruiken misleidende websites om mensen te overtuigen om ongewenste apps te downloaden en te installeren. "Uw Mac is zwaar beschadigd (33,2%)" is een zwendel die vergelijkbaar is met "Mac OS X Is Infected (4) By Viruses", "Apple.com-clean-os.live", "Your OSX 10.11 El Capitan Is Infected With 3 Viruses!" en vele anderen. De websites die worden gebruikt om de verschillende oplichtingen te promoten, zien er misschien als legitiem uit, maar ze moeten niet vertrouwd worden en er mag geen software van worden gedownload.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Als de mensen de ongewenste apps niet opzettelijk downloaden en installeren, dan gebeurt het wanneer ze op onbetrouwbare, opdringerige advertenties klikken of wanneer ze achteloos verschillende software downloaden en installeren. Het is heel gebruikelijk dat de ontwikkelaars de mensen misleiden tot onbedoelde downloads en installaties met behulp van een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Het wordt gebruikt om de mensen te misleiden tot het downloaden en installeren van PUA's samen met andere software. Doorgaans verbergen de ontwikkelaars de informatie over de gebundelde/extra meegeleverde apps in de instellingen van de software download/installatie-instellingen zoals 'Aangepast', 'Geavanceerd', enzovoort. Niettemin veroorzaken de mensen de onbedoelde downloads en installaties wanneer ze de instellingen ongecontroleerd en ongewijzigd laten. Met andere woorden, ze veroorzaken de ongewenste installaties zelf.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat dergelijke ongewenste apps worden geïnstalleerd, raden we u aan om software zorgvuldig te downloaden/installeren. We raden u aan alleen officiële, betrouwbare bronnen en directe links te gebruiken. Onbetrouwbare, niet-officiële websites, downloaders/installatieprogramma's van externe partijen en andere soortgelijke tools mogen niet worden gebruikt. Controleer altijd wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen zijn bij het installeren of downloaden van software. Deselecteer aanbiedingen om ongewenste apps te installeren en voltooi pas dan de installatie of download. Vermijd het klikken op verschillende opdringerige advertenties, vooral wanneer u onbetrouwbare websites bezoekt. Als u advertenties tegenkomt die u doorverwijzen naar sites voor gokken, dating en andere onbetrouwbare inhoud, controleer dan uw webbrowser op ongewenste, onbekende extensies, add-ons of plug-ins en verwijder deze zo snel mogelijk. Controleer de lijst met de programma's die op uw besturingssysteem geïnstalleerd zijn en verwijder alle gevonden ongewenste/onbekende vermeldingen daar ook. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvenster die weergegeven wordt op deze misleidende website:

ONMIDDELLIJKE ACTIE VEREIST

We hebben een trojan-virus (e.tre456_worm_osx) op uw Mac gedetecteerd.

Druk op OK om het reparatieproces te starten.

Screenshot van een misleidende website die het scannen van systemen op virussen stimuleert:

misleidende website die een valse virus scan aanmoedigd

Tekst op deze pagina:

AppleCare Protection Plan

Uw systeem is geïnfecteerd met 3 virussen! Woensdag 20 maart, 2019 10:53 uur

Je Mac is geïnfecteerd met 3 virussen. Onze beveiligingscheck vond sporen van 2 malware en 1 phishing/spyware. Systeemschade: 28.1% - Onmiddellijke verwijdering vereist!

De onmiddellijke verwijdering van de virussen is vereist om verdere systeemschade, verlies van apps, foto's of andere bestanden te voorkomen.

Er zijn sporen van 1 phishing/spyware gevonden op je Mac met MacOS 10.14 Mojave.

Uw persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.

Klik op 'Nu scannen' om meer schade te voorkomen. Onze diepe scan zal onmiddellijk hulp bieden!

4 minuten en 32 seconden resterend voordat de schade permanent is.

Screenshot van de valse resultaten (viruses) die gedetecteeerd werden door de misleidende website:

valse resultaten weergegeven door de misleidende website

Tekst op deze pagina:

Je Mac is zwaar beschadigd! (33,2%)

Download de Advanced Mac Cleaner-applicatie om de 3 virussen van uw Mac te verwijderen.

VIRUS INFORMATIE

Virusnaam: Tapsnake; CronDNS; Dubfishicv

Risico: HOOG

Geïnfecteerde bestanden: /os/apps/hidden/os-component/X/snake.icv; /os/local/conf/keyboard/retype.icv ...

VERWIJDER NU VIRUSSEN

VIRUS VERWIJDEREN

Toepassing: geavanceerde Mac Cleaner

Beoordeling: 9.9 / 10

Prijs: gratis

Weergave van de "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" oplichting (GIF):

Weergave van de Your Mac is heavily damaged! (33.2%) oplichting (GIF)

Screenshot van de Mac-Tweak-Pro mogelijk ongewenste applicatie:

mac tweak pro mogelijk ongewenste applicatie

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de mogelijk ongewenste applicaties die gepromoot worden via de "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" pop-up te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your mac is heavily damaged! (33.2%)" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your mac is heavily damaged! (33.2%)" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your mac is heavily damaged! (33.2%)" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your mac is heavily damaged! (33.2%)" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Mac is heavily damaged! (33.2%) virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Mac is heavily damaged! (33.2%)" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.