FacebookTwitterLinkedIn

Your Mac Is Infected With 4 Viruses POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Your Mac is infected with 4 viruses" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your Mac is infected with 4 viruses" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Your Mac is infected with 4 viruses"?

"Your Mac is infected with 4 viruses" is een valse viruswaarschuwing die geopend wordt wanneer een oplichtingswebsite bezocht wordt. Zoals de meeste vergelijkbare zwendels heeft het als doel de mensen te misleiden om een applicatie te downloaden, in dit geval software voor het reinigen van Mac-computers. Doorgaans worden deze websites geopend door mogelijk ongewenste apps (PUA's) die mensen in hun browsers of op hun computers geïnstalleerd hebben. Deze apps overladen hun gebruikers vaak met opdringerigee advertenties en ze verzamelen ook allerlei gegevens.

Your Mac is infected with 4 viruses oplichting

Eénmaal bezocht, geeft deze misleidende pagina een pop-upvenster weer dat een "Belangrijke waarschuwing" zou zijn. De website zegt dat het vier virussen heeft ontdekt en moedigt zijn bezoekers aan om op "OK" te klikken om het reparatieproces te starten. Het voert een valse virusscan uit die, als hij klaar is, zegt dat de computer geïnfecteerd is met een paar trojans, een adware-programma en een ander virus. De scanresultaten worden weergegeven in een venster dat vermomd is als macOS Security Center en dat de mensen ertoe aanzet deze virussen zo snel mogelijk te verwijderen (of ze zouden zogezegd "systeemschade, gegevensverlies, enzovoort veroorzaken"). De gebruikers worden aangemoedigd om de nieuwste verwijderingssoftware te downloaden door op de knop "Downloaden" te klikken. Merk op dat Apple zelf hier niets mee te maken heeft. Het wordt afgeraden om programma's van deze websites te downloaden. Als ze geopend worden moet u ze negeren of niet serieus nemen.

Zoals we reeds vermeldden in de inleiding, komen de meeste mensen op dergelijke oplichtingswebsites terecht omdat ze een aantal PUA's in hun browsers (of in hun computers) geïnstalleerd hebben. Maar dergelijke apps zijn vaak ook ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen. Eénmaal geïnstalleerd, beginnen ze gegevens te verzamelen, zoals IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties en andere soortgelijke gegevens. Sommige registreren ook persoonlijke gegevens. Hun ontwikkelaars delen alle verzamelde gegevens met andere (externe) partijen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Sommige van deze partijen kunnen cybercriminelen zijn. Een ander probleem met het installeren van soortgelijke apps is dat ze vaak ook opdringerige advertenties weergeven met bijvoorbeeld kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties, enzovoort. Meestal hebben ze betrekking op de inhoud van de bezochte websites en, indien men erop klikt, worden slachtoffers doorgestuurd naar onbetrouwbare websites of worden er scripts uitgevoerd die ontworpen zijn om andere ongewenste apps te downloaden en te installeren. Deze apps kunnen leiden tot privacyschendingen, problemen bij het surfen, of zelfs identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om deze apps onmiddellijk uit de browsers/computers te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Your Mac is infected with 4 viruses" virus
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar kwaadaardige websites.
Distributie-methoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Volgt u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), geeft ongewenste advertenties weer, veroorzaakt doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, het verlies van privé-informatie, de installatie van mogelijk ongewenste applicaties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Your Mac is infected with 4 viruses" is één van de vele oplichtingen die ontwikkeld zijn om de mensen te misleiden om verschillende ongewenste apps te downloaden. Andere voorbeelden zijn "Mac OS X Is Infected (4) By Viruses", "APPLE.COM RECOMMENDS" en "Your OSX 10.11 El Capitan Is Infected With 3 Viruses!". Apps die gepromoot worden via dergelijke oplichtingen moeten niet vertrouwd, noch gedownload of geïnstalleerd worden.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal installeren mensen dergelijke apps onbedoeld. Deze onbedoelde downloads en installaties vinden meestal plaats wanneer de gebruikers op opdringerige advertenties klikken of wanneer de softwareontwikkelaars een misleidende marketingmethode, die "bundelen" wordt genoemd, gebruiken. Ze gebruiken deze methode om mensen te misleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste apps samen met andere software. Meestal bereiken ze dit door de ongewenste apps te verbergen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de download- en/of installatie-instellingen van de software. De informatie over de ongewenste apps die worden geïnstalleerd wordt niet duidelijk bekendgemaakt. Mensen downloaden en installeren deze apps wanneer ze de download- of installatiestappen overslaan zonder de beschikbare instellingen te controleren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software altijd met behulp van legitieme, officiële en betrouwbare bronnen. Vermijd het gebruik van softwaredownloaders van externe partijen, peer-to-peer-netwerken zoals torrents, eMule, niet-officiële sites en andere soortgelijke bronnen. Installeer de software voorzichtig, voltooi de installatie niet zonder alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen te controleren en vink alle aanbiedingen uit om eerst ongewenste apps te downloaden/installeren. Opdringerige advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven, zien er vaak legitiem uit, maar ze veroorzaken ongewenste doorverwijzingen naar dubieuze websites zoals vooor gokken, pornografie, daten voor volwassenen en andere soortgelijke websites. Als deze omleidingen en ongewenste apps een constant probleem vormen, controleer dan uw webbrowser op verdachte extensies, plug-ins of add-ons en verwijder alle ongewenste apps. Pas dit ook toe op alle ongewenste programma's die op een computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het eerste pop-upvenster dat wordt weergegeven door deze oplichting:

Belangrijke waarschuwing

We hebben 4 virussen op uw Mac gedetecteerd. Druk op OK om het reparatieproces te starten.

macOS wordt scanner

Het scannen van de software kan enige tijd duren, afhankelijk van het type van uw Mac.

Screenshot van de "Your Mac is infected with 4 viruses" oplichting die de valse virusscanresultaten weergeeft:

your mac is infected with 4 viruses valse scanresultaten

Tekst die wordt weergegeven in het macOS Security Center pop-upvenster:

Uw Mac is geïnfecteerd met 4 virussen

Het direct verwijderen van de virussen is vereist om verdere systeemschade en het verlies van programma's, foto's, video's of andere bestanden te voorkomen.

Klik op 'Downloaden' om de nieuwste schoonmaaksoftware op uw Mac te downloaden en te installeren.

Naam Geïnfecteerd bestand Type Dreigingsniveau

macOS/Hoax.Renos.HX /Macintosh HD/Users/Library/App.. Virus Medium
Trojan IRC/Backdor.SdBot4.FRV /Macintosh HD/Users/Library/CoreD.. Virus Medium
Adware.macOS.Look2me.ab /Macintosh HD/Users/All/Contain.. Virus Critical
Trojan.Qoologic ñ Key Logger /Macintosh HD/Users/Library/Xcode Virus High

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijdere alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your mac is infected with 4 viruses" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Mac is infected with 4 viruses" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your mac is infected with 4 viruses" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your mac is infected with 4 viruses" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your mac is infected with 4 viruses" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Mac is infected with 4 viruses virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Mac is infected with 4 viruses" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.