Hoe doorverwijzingen naar oplichtingspagina's te verwijderen?

Ook bekend als: "ERROR # MS-0x8024402C" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"ERROR # MS-0x8024402C" verwijderinginstructies

Wat is "ERROR # MS-0x8024402C"?

"ERROR # MS-0x8024402C" is één van de vele oplichtingswebsites voor technische ondersteuning. Deze beweert dat ze een fout heeft gedetecteerd en moedigt bezoekers aan om het weergegeven nummer te bellen. We raden u ten zeerste aan om dergelijke websites te negeren, de oplichters gebruiken ze om geld van nietsvermoedende mensen afhandig te maken. Meestal bezoeken mensen dit soort pagina's niet omdat ze dat willen. De browsers openen dergelijke pagina's omdat ze geïnfecteerd zijn met een mogelijk ongewenste applicatie (PUA) (of het besturingssyssteem zelf is hierdoor besmet).

ERROR # MS-0x8024402C oplichting

De browsers openen de zwendelpagina "ERROR # MS-0x8024402C" op volledig scherm. Volgens de weergegeven tekst heeft deze site een kritieke fout (MS-0x8024402C) gedetecteerd die veroorzaakt is door malware die op de computer van de bezoeker geïnstalleerd is. Deze pagina moedigt de bezoekers aan om het tabblad niet te sluiten, omdat het sluiten ervan verdere schade kan veroorzaken. Er wordt ook gezegd dat de geïnstalleerde malware gebruikt werd om informatie te stelen zoals Facebook- en e-mailaccountaanmeldingen, creditcardgegevens en gegevens zoals foto's en documenten. Om de schadelijke software van een computer te verwijderen, worden de bezoekers aangemoedigd om het nummer "+1 (833) 461 9779" zo snel mogelijk te bellen. Deze zwendelpagina is vermomd als officiële Microsoft-pagina, maar het daadwerkelijke bedrijf heeft er niets mee te maken. Meestal gebruiken de oplichters dergelijke pagina's om de mensen te misleiden om geld te betalen voor hun services (zoals het verwijderen van malware) of voor software die het opgetreden probleem (fout, virus enzovoort) zou moeten oplossen. Om de modus 'volledig scherm' die door deze pagina wordt ingeschakeld te verwijderen, moet u op de toets "Esc" op het toetsenbord drukken. Als dit klaar is, kan deze pagina gesloten worden zoals elke andere gewone pagina. Als het niet op een normale manier gesloten kan worden, dan raden we u aan om de browser te sluiten (het proces te beëindigen) via Taakbeheer. Het wordt niet aanbevolen om de gesloten sessie te herstellen, omdat de browser dan dezelfde zwendelwebsite opnieuw opent.

PUA's zijn apps die verschillende onbetrouwbare websites openen/ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en informatie verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende sites, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. De mensen achter deze apps delen deze verzamelde gegevens met andere partijen die mogelijk cybercriminelen zijn. Op de één of andere manier misbruiken de andere partijen die gebruikersgegevens om inkomsten te verkrijgen. Het installeren van dergelijke apps kan leiden tot ernstige problemen zoals identiteitsdiefstal of privacy, browse-veiligheid en andere problemen veroorzaken. Deze apps moeten dan ook onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "ERROR # MS-0x8024402C" virus
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse Claim Deze technische ondersteuningsoplichting beweert dat een fout werd ontdekt die veroorzaakt werd door geïnstalleerde malware.
Tech Support Oplichtings telefoonummer +1 (833) 461 9779
Gerelateerd Domein kfykv[.]club
Detectie Namen (kfykv[.]club) Kaspersky (Malware), volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikte IP Adres 104.27.133.152
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om ERROR # MS-0x8024402C virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn veel voorbeelden van pagina's die vergelijkbaar zijn met deze, zoals "HARDDISK_ROOT KIT_TROJAN_HIJACK.EXE", "Windows Antivirus - Critical Alert" en "Hard Drive Safety Delete". Meestal gebruiken de oplichters dergelijke pagina's om de mensen geld afhandig te maken. Bij het contact dringen ze er bij de mensen op aan om het 'probleem' met hun betaalde software of diensten op te lossen. Deze pagina's mogen nooit vertrouwd worden. Hetzelfde geldt voor de PUA's die vaak de reden zijn voor doorverwijzingen naar schaduwrijke pagina's. Doorgaans stellen de ontwikkelaars ze voor als nuttig en legitiem. Meestal leveren ze echter geen meerwaarde op en veroorzaken ze verschillende problemen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Soms kunnen mogelijk ongewenste apps gedownload worden van hun websites. Desalniettemin downloaden en installeren de meeste van hun gebruikers ze onbedoeld. Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars een "bundeling"-methode. Ze omvatten PUA's in de setups van andere software. Deze ongewenste apps zijn meestal verborgen in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere soortgelijke instellingen/opties van de download- of installatie-instellingen. De mensen downloaden en installeren ze wanneer ze alle instellingen die beschikbaar zijn in de instellingen ongewijzigd laten. In andere gevallen gebeurt het wanneer ze op onbetrouwbare, misleidende advertenties klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om software (en bestanden) te downloaden van betrouwbare, officiële websites, vooral als deze gratis is. Voorbeelden van onbetrouwbare downloadbronnen zijn: peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule, enzovoort), niet-officiële pagina's, externe downloaders en andere dergelijke kanalen. Het wordt niet aanbevolen om ook installatieprogramma's van externe partijen te gebruiken. Installeer de programma's op de juiste manier, vink alle "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere vergelijkbare opties/instellingen aan en weiger om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties niet vertrouwd mogen worden, de meeste zijn ontworpen om de gebruikers om te leiden naar onbetrouwbare websites of om ongewenste downloads te starten. Als opdringerige advertenties vaak verschijnen of als de browser alleen verdachte pagina's opent, controleer dan welke extensies, plug-ins en add-ons er geïnstalleerd zijn in de webbrowser (of programma's op de computer) en verwijder alle verdachte of ongewenste software zo snel mogelijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

De " ERROR # MS-0x8024402C"-oplichting (GIF):

ERROR # MS-0x8024402C oplichting gif

Tekst in deze " ERROR # MS-0x8024402C"-oplichting:

** Microsoft Windows waarschuwing **
FOUT # MS-0x8024402C
Bel ons onmiddellijk op: +1 (833) 461 9779.
Negeer deze kritieke waarschuwing niet ..
Als u deze pagina sluit, dan wordt uw computertoegang uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen. Uw computer heeft ons gewaarschuwd dat deze geïnfecteerd is met pornografische spyware en virussen.
De volgende informatie wordt gestolen:
  A.Facebook-aanmeldingen
  B.Creditcardgegevens
  C. E-mailaccountaanmeldingen
  D. Foto's en documenten die op deze computer zijn opgeslagen.
U moet onmiddellijk contact met ons opnemen zodat onze deskundige technici u via de telefoon doorheen het verwijderingsproces kunnen leiden om uw identiteit te beschermen. Bel ons binnen de 5 minuten om te voorkomen dat uw computer wordt uitgeschakeld of dat er informatie verloren zou gaan.
Microsoft gratis nummer: +1 (833) 461 9779

ERROR # MS-0x8024402C virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ERROR # MS-0x8024402C virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijke ongewenste applicaties, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "error # ms-0x8024402c" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "error # ms-0x8024402c" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering fraudleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "error # ms-0x8024402c" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15520-error-ms-0x8024402c-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ERROR # MS-0x8024402C virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "ERROR # MS-0x8024402C" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ERROR # MS-0x8024402C virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.