Verwijder de TaskFresh adware van een Mac

Ook bekend als: TaskFresh ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe TaskFresh te verwijderen van een Mac?

Wat is TaskFresh?

TaskFresh is een applicatie die de meeste mensen onbedoeld downloaden en installeren. Deze app zou de toegang tot de favoriete zoekmachines eenvoudiger moeten maken, maar het is bekend dat TaskFresh de zoekmachine search.yahoo.com promoot. Deze applicatie wordt geadverteerd als een volledig legitieme en nuttige applicatie. In werkelijkheid is TaskFresh een potentieel ongewenste app (PUA) die gecategoriseerd is als adware. Het is zeer waarschijnlijk dat ze ontworpen werd om informatie te verzamelen over het surfgedrag van de gebruikers en om opdringerige advertenties weer te geven.

TaskFresh adware

Adware-applicaties verzamelen meestal informatie zoals de zoekopdrachten die de gebruikers invoeren tijdens het browsen op het internet, IP-adressen, URL's van bezochte pagina's, geolocaties, enzovoort. Om inkomsten te verkrijgen, verkopen de ontwikkelaars deze gegevens aan andere partijen die deze ook misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is vermeldenswaard dat de mogelijkheid bestaat dat sommige externe partijen cybercriminelen zijn. Bovendien is adware software die de gebruikers overlaadt met ongewenste advertenties. Meestal hebben deze advertenties betrekking op de inhoud van de bezochte pagina's en openen ze, indien erop wordt geklikt, potentieel kwaadaardige websites. Soms zijn deze advertenties ontworpen om ongewenste (potentieel schadelijke) applicaties te verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, voeren ze scripts uit die verschillende ongewenste apps downloaden en installeren. Enkele voorbeelden van advertenties die worden weergegeven in adware-apps zijn kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enz. Zoals we in onze inleiding hebben vermeld, promoot TaskFresh de Yahoo-zoekmachine, dat is een legitieme zoekmachine. Niettemin zijn er gevallen waarin cybercriminelen geld verdienen aan dit soort apps door reclame te maken voor legitieme zoekmachines zoals search.yahoo.com. Het veroorzaakt echter geen directe schade, maar gedwongen worden om een ​​andere zoekmachine te gebruiken kan een vervelende, afnemende surfervaring zijn. Om ongewenste downloads, installaties, omleidingen naar schaduwrijke pagina's, problemen met privacy, browse-veiligheid, enzovoort te voorkomen, raden we u aan om TaskFresh zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam TaskFresh ongewenste applicatie
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om TaskFresh ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

TaskFresh is gelijkaardig aan andere soortgelijke apps, zoals Top Results, PDF Genie, TopicLookup enzovoort. Wat al deze apps gemeen hebben, is dat ze geadverteerd worden als legitieme applicaties. Helaas bieden dergelijke apps geen enkele toegevoegde waarde en veroorzaken ze verschillende problemen.

Hoe werd TaskFresh geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden (en installeren) de gebruikers PUA's zoals TaskFresh onbedoeld. Zoals we in de bovenstaande paragraaf hebben vermeld, is het mogelijk dit te veroorzaken door op misleidende advertenties te klikken. Er is echter een andere populaire manier om ongewenste apps te verspreiden - door ze te bundelen in de setups van andere software. Mensen gaan er vaak onbedoeld mee akkoord om PUA's te downloaden en te installeren wanneer ze andere, reguliere (en meestal gratis) software downloaden en installeren. De ontwikkelaars verbergen de informatie over de extra opgenomen (gebundelde) apps in de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Wanneer deze instellingen ongewijzigd blijven, krijgen de PUA's machtigingen om te downloaden of/en samen met enkele andere programma's te installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om alle software te downloaden via officiële, betrouwbare bronnen (websites) en om directe downloadlinks te gebruiken. Het wordt niet aanbevolen om te downloaden met behulp van externe downloaders, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), onbetrouwbare websites, enzovoort. Installeer (of download) op de juiste manier: controleer elke stap van de download/installatie-setup, gebruik de "Aangepaste", "Geadvanceerd" en andere soortgelijke instellingen en vink aanbiedingen uit om enkele extra apps te downloaden of te installeren. Klik niet op opdringerige advertenties, zelfs niet als ze op legitieme advertenties lijken. Er zijn veel advertenties die de gebruikers omleiden naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort. Heel vaak worden ze weergegeven op verdachte pagina's. Als een browser onbetrouwbare websites opent of verschillende advertenties weergeeft, controleer dan welke extensies, plug-ins, pop-ups er in een browser geïnstalleerd zijn en verwijder onbekende of verdachte items. Het wordt aanbevolen om hetzelfde te doen met dergelijke programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met TaskFresh, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de TaskFresh installatie-map:

taskfresh installatie-map

TaskFresh ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van TaskFresh ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen op een Mac computer:

TaskFresh adware verwijderen:

Verwijder de TaskFresh gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de taskfresh ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

TaskFresh ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan taskfresh ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan taskfresh ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan taskfresh ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
TaskFresh ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TaskFresh ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met TaskFresh ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.