FacebookTwitterLinkedIn

Hoe het openen van qsearch.pw te stoppen op een browser?

Ook bekend als: qsearch.pw browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de qsearch.pw browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is qsearch.pw?

Er zijn veel valse zoekmachines op internet, qsearch.pw is er één van. Het zou de browserervaring moeten verbeteren (snellere en nauwkeurige zoekresultaten leveren, enzovoort). Het is ontworpen om er hetzelfde uit te zien als andere, legitieme zoekmachines gemaakt door Google, Yahoo, Bing, enz. Het wordt echter niet aanbevolen om qsearch.pw of een andere vergelijkbare zoekmachine te vertrouwen. Doorgaans promoten de ontwikkelaars valse zoekmachines via malafide downloaders of installlers die de browserinstellingen wijzigen. Het is bekend dat om qsearch.pw te promoten, ze een valse Adobe Flash Player gebruiken. Bovendien verzamelen de meeste valse zoekmachines informatie over het surfgedrag van de gebruikers.

qsearch.pw browserkaper op een Mac computer

Meestal zijn malafide downloaders en installers ontworpen om de instellingen van Google Chrome, Mozilla Firefox en de Safari-browsers te wijzigen. Ze veranderen het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad. In dit geval worden ze gewijzigd naar qsearch.pw, wat betekent dat de gebruikers van de gekaapte browsers gedwongen worden om het te bezoeken wanneer ze een browser/nieuw browservenster/nieuw tabblad openen of wanneer ze een zoekopdracht in de URL-balk invoeren. Meestal zijn deze setups ontworpen om "helperobjecten" (apps van externen zoals browserextensies, plug-ins of add-ons) te installeren. Deze apps zijn ontworpen om te voorkomen dat de gebruikers de instellingen wijzigen die we hierboven hebben genoemd. Meestal is het vereist om de geïnstalleerde "helperobjecten" te verwijderen om ze te kunnen wijzigen/ongedaan maken. Het is bekend dat qsearch.pw resultaten weergeeft die voortgebracht worden door Yahoo (het opent search.yahoo.com). Qsearch.pw levert zelf geen unieke resultaten - het is waardeloos. Bovendien, wanneer search.yahoo.com wordt geopend via qsearch.pw, bevatten de zoekresultaten verschillende dubieuze advertenties. Een ander probleem met deze apps en met valse zoekmachines zoals qsearch.pw is dat ze informatie verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Het is mogelijk dat sommigen van hen ook ontworpen zijn om persoonlijke gegevens te verzamelen. De mensen die valse zoekmachines en/of apps voor het volgen van informatie ontwikkelen, delen doorgaans de verzamelde gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Om privacyschendingen, problemen met de veiligheid van het browsen of zelfs identiteitsdiefstal te voorkomen, raden we u aan om alle ongewenste apps zo snel mogelijk te verwijderen. Als een browser doorverwijzingen naar qsearch.pw veroorzaakt, dan betekent dit dat er al een soortgelijke app in een browser of besturingssysteem geïnstalleerd is.

Bedreigingsoverzicht:
Naam qsearch.pw browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsertracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere valse zoekmachines die vergelijkbaar zijn met qsearch.pw zijn smartsearch.pw, search.epolife.com en searchbaron.com. Helaas zijn er nog veel meer. Meestal worden deze zoekmachines vermomd als nuttig en legitiem. De meeste van hen leveren echter geen echte waarde, hun ontwikkelaars ontwerpen ze om verschillende gegevens te verzamelen die gebruikt kunnen worden om inkomsten te verkrijgen.

Hoe werd qsearch.pw geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste zoekmachines zoals qsearch.pw worden gepromoot via verschillende schaduwrijke download-, installatie-instellingen. Eén van de setups die gebruikt wordt om qsearch.pw te promoten is een setup van een valse Adobe Flash Player. Op de één of andere manier staan de meeste mensen toe dat deze instellingen onbedoeld de browserinstellingen wijzigen. Meestal is de informatie over dergelijke wijzigingen verborgen in de instellingen van de installatie, zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enz. De mensen laten ze vaak ongewijzigd en dat is de manier waarop ze onbedoeld aan de instellingen toestaan om de instellingen in een standaardbrowser te wijzigen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om ongewenste downloads te voorkomen, download u software best altijd via officiële en betrouwbare websites. We raden u aan om geen downloaders, installers, peer-to-peer-netwerken van externe partijen te gebruiken (torrent-clients, eMule, enzovoort). Het is ook belangrijk om elke stap in de installatie te analyseren en de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere vergelijkbare instellingen aan te vinken. Als een installatie ongewenste, aanvullende software of aanbiedingen bevat om de browserinstellingen te wijzigen, dan moeten deze worden uitgeschakeld voordat het download- of installatieproces voltooid wordt. Bovendien raden we u af om opdringerige advertenties te vertrouwen. Wanneer erop wordt geklikt, veroorzaken ze meestal doorverwijzingen naar onbetrouwbare websites of voeren ze ongewenste downloads en installaties uit. Om te voorkomen dat een browser advertenties weergeeft of verdachte pagina's opent, moet u alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons verwijderen die erop geïnstalleerd zijn. Het kan ook worden veroorzaakt door programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, daarom moet u ook de lijst met de programma's die op de computer geïnstalleerd zijn, controleren. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

qsearch.pw (GIF):

qsearch.pw

Misleidende pagina die de valse Flash Player promoot, die ontwikkeld is om qsearch.pw te promoten:

Misleidende installer promoot qsearch.pw

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de qsearch.pw-website promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom de volgende acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

qsearch.pw voorkeuren stap 1

2) Selecteer het profiel "AdminPrefs" en verwijder het.

qsearch.pw voorkeuren stap 2

3) Voer een volledige systeemscan uit met de Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze browserkaper.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

qsearch.pw doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de qsearch.pw gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de qsearch.pw browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

qsearch.pw browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan qsearch.pw browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan qsearch.pw browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan qsearch.pw browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
qsearch.pw browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van qsearch.pw browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.