Verwijder doorverwijzingen naar de "We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" oplichting

Ook bekend als: "We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd"-v Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" te verwijderen van een Mac?

Wat is "We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac"?

"We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" is één van de vele zwendelwebsites die ontworpen zijn om mensen te misleiden zodat ze contact opnemen met de oplichters via het opgegeven telefoonnummer. Volgens deze pagina werd er adware gedetecteerd die verwijderd kan worden met hulp van de zogenaamde "Apple Support" (= de oplichters). Het is af te raden om deze boodschap te vertrouwen en het weergegeven nummer te bellen. Bovendien openen browsers vaak dergelijke pagina's omdat reeds geïnstalleerde potentieel ongewenste apps ze daartoe dwingen.

We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac oplichting

Bij bezoek ervan gaat deze zwendelpagina over op volledig scherm. Zoals vermeld in het geopende pop-upvenster, werden zogezegd ongewenste pop-ups op de Mac-computer van de bezoeker gedetecteerd. Om de adware te verwijderen die deze pop-ups veroorzaakt, worden de bezoekers aangemoedigd om "Apple Support" te bellen via het nummer "1-844-313-5021". Deze zwendel geeft ook een chatvenster weer, het bevat een zeer vergelijkbaar bericht en moedigt de mensen aan om hetzelfde nummer te bellen. Doorgaans zijn technische ondersteuningsoplichtingen bedoeld om de mensen te misleiden om onnodige, ongewenste software aan te kopen (of gewoon te downloaden). Er zijn echter veel gevallen waarin ze ook online diensten aanbieden. Steeds is hun belangrijkste doel om de mensen op te lichten/inkomsten te verkrijgen. Om de modus Volledig scherm te verlaten, drukt u op de toets "Esc" op het toetsenbord. Sluit vervolgens deze website en voorkom dat u dergelijke pagina's in de toekomst nog bezoekt. Als deze zwendelpagina niet op een normale manier gesloten kan worden, dan raden we u aan om de browser te sluiten via Taakbeheer. Om te voorkomen dat deze pagina opnieuw wordt geopend, mag u de eerder gesloten browsersessie nooit herstellen.

Het is heel gebruikelijk dat browsers dergelijke pagina's openen omdat er enkele ongewenste apps op geïnstalleerd zijn. Deze apps veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, vertonen dubieuze advertenties en verzamelen gegevens over het surfgedrag van de gebruiker. Meestal geven de ongewens pop-upadvertenties, verschillende enquêtes, kortingsbonnen, banners, enz. weer. Als erop wordt geklikt, veroorzaken deze advertenties omleidingen naar pagina's zoals deze technische ondersteuningszwendel of andere dubieuze sites, of ze beginnen ongewenste apps te downloaden en vervolgens te installeren. Bovendien zijn deze apps meestal ontworpen om informatie te verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens. De mensen achter deze apps delen deze gegevens met andere partijen, mogelijk cybercriminelen. Hoe dan ook, ze misbruiken het om inkomsten te verkrijgen. Om problemen met de privacy of de surfveiligheid te voorkomen of om zelf niet het slachtoffer van identiteitsdiefstal te worden, raden we u aan om alle ongewenste apps zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd"-v Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" virus
Bedreigingstype Oplichting, Phishing, Mac malware, Mac virus
Valse Claim Deze technische ondersteuningszwendel beweert dat de computer geïnfecteerd is met adware en moedigt de mensen aan om het opgegeven nummer te bellen.
Gerelateerd Domein macsupportllc[.]us
Detectie Namen (macsupportllc[.]us) Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres (macsupportllc[.]us) 173.214.172.205
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd-v Detected Unwan… verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

"Your Mac Is Infected With 4 Viruses", "Apple Support Alert" en "Virus Found Apple Message" zijn slechts enkele voorbeelden van andere zwendelpagina's. Meestal zijn ze ontworpen om ongewenste apps te promoten of om de mensen te overtuigen om contact op te nemen met de oplichters via het telefoonnummer. Deze pagina's zijn misleidend en mogen niet vertrouwd worden. De ongewenste apps mogen ook niet vertrouwd worden. Meestal worden ze gepromoot als legitieme en nuttige apps. Ze veroorzaken echter allerlei problemen en leveren geen echte meerwaarde op.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen downloaden en installeren de mensen de ongewens onbedoeld: door misleidende advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken, of door setups van andere programma's. Het is heel gebruikelijk dat ongewenste apps worden gebundeld in de setups van andere software, de informatie daarover is meestal verborgen. Het is te vinden in de setup-opties zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Helaas controleren veel mensen deze instellingen niet en laten ze deze ongewijzigd. In dergelijke gevallen downloaden en installeren de mensen niet alleen de software die ze willen downloaden en installeren, maar ook verschillende ongewenste apps.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden aan om software te downloaden en te installeren met behulp van officiële websites en rechtstreekse links, en niet door middel van externe downloaders, installateurs, peer-to-peer netwerken zoals torrent-clients, eMule, dubieuze websites en andere vergelijkbare kanalen. Gebruik steeds instellingen zoals "Aangepast" of "Geavanceerd" bij de installatie. Kijk of er gebundelde apps zijn en schakel deze uit voordat u de download of installatie voltooit. Klik niet op allerlei advertenties, vooral niet als u niet-officiële, onbetrouwbare websites bezoekt. Doorgaans veroorzaken deze advertenties omleidingen naar onbetrouwbare (en mogelijk kwaadaardige) websites. Als dergelijke omleidingen vaak voorkomen (of als opdringerige advertenties regelmatig verschijnen), controleer dan uw webbrowser en kijk of er geen ongewenste applicaties (extensies, plug-ins of add-ons) op geïnstalleerd zijn. Bekijk ook de lijst met de geïnstalleerde programma's op uw computer. Verwijder alle ongewenste en onbekende applicaties/programma's en kijk of het probleem blijft bestaan. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De "We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" oplichting (GIF):

Appearance of We Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac oplichting (GIF)

Tekst in deze tech-support oplichtingspagina:

Geachte Apple Mac OS X-klant.
We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd.
Bel de Apple-ondersteuning: 1-844-313-5021 (gratis)
Uw Apple ondersteunings-ID is: 3016237
Sterk aanbevolen telefoongesprek.

 

Chat gestart
Apple Care
U wordt omgeleid naar Apple Support omdat uw Mac besmet is met Pop-ups en Adware-virussen. Bel Apple Support 1-844-313-5021 (gratis) om dit probleem op te lossen.

We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd-v Detected Unwan… onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd-v Detected Unwan…. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "we hebben ongewenste pop-ups op uw mac gedetecteerd"-v detected unwanted pop-ups on your mac" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd"-v Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "we hebben ongewenste pop-ups op uw mac gedetecteerd"-v detected unwanted pop-ups on your mac" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "we hebben ongewenste pop-ups op uw mac gedetecteerd"-v detected unwanted pop-ups on your mac" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "we hebben ongewenste pop-ups op uw mac gedetecteerd"-v detected unwanted pop-ups on your mac" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd-v Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd"-v Detected Unwanted Pop-Ups on Your Mac" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met We hebben ongewenste pop-ups op uw Mac gedetecteerd-v Detected Unwan…

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.