FacebookTwitterLinkedIn

Apple Support Alert POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Apple Support Alert" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Apple Support Alert" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Apple Support Alert"?

Gelijkaardig aan "VIRUS ALERT FROM APPLE", is "Apple Support Alert" een vals foutbericht dat afgeleverd wordt door misleidende websites. Uit onderzoek blijkt dat veel gebruikers onbedoeld op deze sites terechtkomen - ze worden omgeleid door mogelijk ongewenste apps (PUA's) of opdringerige advertenties die op andere frauduleuze sites weergegeven worden. Ongewenste apps infiltreren meestal zonder toestemming in systemen en geven niet enkel valse meldingen weer, maar slaan ook informatie op en leveren opdringerige advertenties.

Apple Support Alert oplichting

De foutmelding "Apple Support Alert" geeft eigenlijk aan dat het systeem geblokkeerd is om de volgende redenen: de computer is besmet met een virus; er wordt illegale software gebruikt; De Mac-registratiesleutel is illegaal, of de computer is gehackt of wordt gebruikt vanaf een "niet-gedefinieerde" locatie. De pop-up wordt gevolgd door een bericht waarin de gebruikers aangemoedigd worden om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Apple (via het telefoonnummer '+86672265620') om alle problemen op te lossen. Bovendien downloadt de frauduleuze site een bestand met de naam "This is a  VIRUS. Your computer has been locked", wat op zichzelf onschadelijk is en zonder enige consequenties verwijderd kan worden. Houd er echter rekening mee dat "Apple Support Alert"-foutmeldingen vals zijn en dat Apple zeker niet betrokken is bij deze oplichting. De cybercriminelen proberen zelfs om de goedgelovige gebruikers te misleiden om te bellen en te betalen voor diensten (technische ondersteuning) die niet nodig zijn - het systeem is vaak veilig en virusvrij. Daarom moet u de foutmelding "Apple Support Alert" negeren en zeker niet het bovengenoemde telefoonnummer bellen. U kunt deze foutmelding eenvoudig verwijderen door de website te verlaten. In sommige gevallen gebruiken de malafide sites scripts die het sluiten van de browsetabbladen/-vensters uitschakelen. Beëindig in deze gevallen de browser met Taakbeheer of start het systeem opnieuw op. Herstel de vorige sessie niet, omdat u anders de schadelijke websites opnieuw opent.

Mogelijk ongewenste apps verzamelen voortdurend informatie met betrekking tot de browseractiviteit. De geregistreerde gegevens (IP-adressen, zoekopdrachten, toetsaanslagen, bekeken pagina's, bezochte URL's enz.) bevatten gewoonlijk persoonlijke gegevens die met externe partijen worden gedeeld en misbruikt om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan het volgen van informatie leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Mogelijk ongewenste applicaties zijn ook berucht wegens hun neiging om opdringerige advertenties te vertonen. Deze advertenties worden geleverd met behulp van hulpprogramma's die het plaatsen van grafische inhoud van externen op elke site mogelijk maken. Ze verbergen vaak de onderliggende inhoud, waardoor de browserervaring aanzienlijk wordt verminderd. Ze kunnen ook doorverwijzen naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die ontworpen zijn om malware te downloaden en te installeren. Daarom kan zelfs één enkele klik erop leiden tot systeeminfecties. Verwijder dan ook meteen alle mogelijk ongewenste applicaties.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Apple Support Alert" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met valse foutmeldingen vergelijkbaar met "Apple Support Alert" waaronder: "Your Registration Key Is Blocked", "Your Computer Is Permanently Blocked", en "Your Mac Might Be Infected!" - dit zijn slechts enkele voorbeelden. Allemaal beweren ze dat het systeem beschadigd is, maar dit zijn slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Ongewenste apps delen hier ook veel overeenkomsten mee. Door 'handige functies' aan te bieden, proberen ze een legitieme indruk te wekken, maar hun enige doel is om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars. In plaats van de beloofde functies in te schakelen, vormen ongewenste apps een directe bedreiging voor uw privacy en browserveiligheid.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste applicaties hebben officiële downloadwebsites, maar vanwege het gebrek aan kennis en onzorgvuldige gedrag van veel gebruikers infiltreren deze ongewenste apps vaak zonder toestemming, omdat de ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van opdringerige reclame- en 'bundeling'-methoden. "Bundelen" is de geheime installatie van ongewenste apps samen met reguliere software. De "gebundelde" apps worden verborgen onder de verschillende secties van de download- en installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich door deze procedures en slaan ze vaak stappen over. Bovendien klikken ze op verschillende advertenties zonder de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Dit gedrag leidt soms tot de onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn tijdens het surfen op internet en bij het downloaden/installeren van software. Bestudeer nauwkeurig elke stap van het download- en installatieproces met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Annuleer aanbiedingen om extra software te downloaden of te installeren en schakel de reeds meegeleverde software uit. We raden u aan om geen niet-officiële downloaders/installatieprogramma's te gebruiken, aangezien de meeste ongewenste apps 'gebundeld' worden. Download software alleen van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Vergeet niet dat opdringerige advertenties meestal legitiem lijken, omdat de ontwikkelaars veel tijd en geld investeren in het ontwerpen ervan, maar de meeste verwijzen naar dubieuze websites, met inhoud als gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke. Als u deze doorverwijzingen ervaart, controleer dan onmiddellijk de lijst met geïnstalleerde programma's/browserplug-ins en verwijder alle verdachte waarden. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Apple Support Alert" oplichting:

VIRUSWAARSCHUWING VAN APPLE

Deze computer is GEBLOKKEERD

Sluit dit venster niet en start uw computer opnieuw op

De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.

Waarom hebben we je computer geblokkeerd?

De registratiesleutel van de mac is illegaal.

Deze mac gebruikt illegale software.

Deze mac verzendt een virus via internet.

Deze mac wordt gehackt of gebruikt vanaf een ongedefinieerde locatie.

We blokkeren deze computer voor uw veiligheid.

Neem contact op met de Apple-hulplijn om uw computer opnieuw te activeren.

 

GEBLOKKEERD

 

Apple Support Alert

Uw systeem heeft een ongebruikelijke activiteit gedetecteerd

Het kan uw computergegevens schaden en uw financiële activiteiten volgen.

Rapporteer deze activiteit op +86672265620

De "Apple Support Alert" oplichting (GIF):

de Apple Support Alert oplichting (GIF)

"This is a VIRUS.You computer is blocked"-bestand gedownload door de frauduleuze websites die de "Apple Support Alert" oplichting verspreid:

This is a VIRUS.You computer is blocked-bestand

Een andere variant van de "Apple Support Alert" pop-up oplichting (gebruikt het +1-888-441-0333 telefoonnummer):

Apple Support Alert pop-up oplichting (vb 2)

Tekst in deze pop-up:

VIRUSALARM VAN APPLE

Deze Mac-computer is GEBLOKKEERD

Sluit deze waarschuwing niet of start uw Mac niet opnieuw op

De registratiesleutel van je Mac is geblokkeerd

Waarom hebben we je Mac-computer geblokkeerd?

De registratiesleutel van de Mac is illegaal.

Deze Mac gebruikt illegale software.

Deze Mac verzendt een virus via het internet.

Deze Mac is gehackt of wordt gebruikt vanaf een ongedefinieerde locatie.

We blokkeren deze Mac voor uw veiligheid.

Neem contact op met de hulplijn van Apple om uw Mac opnieuw te activeren.

De lay-out van deze website (GIF):

Het uiterlijk van de Apple Support Alert pop-up oplichting (vb 2)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de frauduleuze applicatie te verwijderen, die de "VIRUS ALERT FROM APPLE" pop-up weergeeft (die gelijkaardig is aan "Apple Support Alert") te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "apple support alert" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Apple Support Alert" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "apple support alert" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "apple support alert" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "apple support alert" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Apple Support Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Apple Support Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.