FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder doorverwijzingen naar apple.com-shield-devices.live

Ook bekend als: apple.com-shield-devices.live pop-up
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe apple.com-shield-devices[.]live te verwijderen van een Mac?

Wat is apple.com-shield-devices[.]live?

Apple.com-shield-devices[.]live (of "apple.com-shield-device[.]live") is een misleidende site die gebruikt wordt om een mogelijk ongewenste applicatie (PUA) te promoten. Wanneer het geopend wordt, geeft het aan dat het virussen heeft gedetecteerd en moedigt het zijn bezoekers aan om deze te verwijderen met de Cleanup My Mac app. We raden u aan om deze pagina niet te vertrouwen (en de app erop werd geadverteerd). Dit is gewoon een oplichtingspagina die gebruikt wordt om mensen te misleiden zodat ze één van de vele dubieuze applicaties installeren. Heel vaak worden deze sites geopend door ongewenste apps die al aanwezig zijn op het besturingssysteem of de browser.

apple.com-shield-devices[.]live oplichting

In eerste instantie wordt op de apple.com-shield-devices[.]live een pop-upvenster weergegeven waarin staat dat deze website een trojan-virus heeft gevonden dat e.tre456_worm_osx wordt genoemd. De bezoekers worden aangemoedigd om het reparatieproces onmiddellijk op te starten. Zoals vermeld in de tekst achter het pop-upvenster, heeft apple.com-shield-devices[.]live sporen gevonden van twee malware- en één phishing-/spyware-computerinfectie. Als deze niet worden verwijderd dan kunnen ze zogezegd leiden tot het verlies van foto's, apps en andere bestanden. Er wordt vermeld dat de bankgegevens van de bezoekers ook in gevaar zijn. Om verdere schade te voorkomen, worden de bezoekers aangemoedigd om op de knop "Nu scannen" te klikken. Als daarop wordt geklikt dan start een valse scan die "Tapsnake", "CronDNS" en "Dubfishicv"-virussen detecteert. Er is een knop "VERWIJDER VIRUSSEN NU" die een app met de naam Advanced Mac Cleaner, zou moeten downloaden, maar deze downloadt de eerder genoemde Cleanup My Mac ongewenste app. Het is afgeraden om apps te vertrouwen die worden aangeboden op misleidende sites zoals apple.com-shield-devices[.]live.

Het is zeer waarschijnlijk dat apple.com-shield-devices[.]live wordt geopend via enkele andere dubieuze pagina's of via geïnstalleerde ongewenste apps. Deze apps zijn meestal ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen en ze tonen gebruikers ook vele ongewenste advertenties. Ze registreren de geolocaties van de gebruikers, IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites en andere soortgelijke informatie. Hun ontwikkelaars delen gewoonlijk al die gegevens met andere partijen die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien geven deze ongewenste apps advertenties weer zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, verschillende pop-ups enzovoort. Als daarop wordt geklikt dan openen ze dubieuze pagina's (inclusief pagina's zoals apple.com-shield-devices[.]live) of voeren ze scripts uit die ongewenste software downloaden/installeren. Als er dergelijke apps geïnstalleerd zijn, dan kunnen ze problemen veroorzaken met de veiligheid op internet en de privacy of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Om deze redenen raden we u aan om alle om ongewenste apps zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam apple.com-shield-devices.live pop-up
Bedreigingstype Oplichting, phishing, Mac malware, Mac virus
Valse Claim De website toont een vals bericht waarin wordt beweerd dat het systeem geïnfecteerd is en zo de gebruikers aanmoedigt om een dubieuze systeemreiniger te downloaden
Gebruikt IP Adres 95.179.146.120
Gepromote Ongewenste Applicatie Cleanup My Mac
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om apple.com-shield-devices.live pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Apple.com-shield-devices[.]live is gelijkaardig aan andere soortgelijke pagina's, bijvoorbeeld, apple.com-scan-mac[.]live, apple.com-shield[.]live en apple.com-monitor[.]live. Al deze pagina's werden ontworpen om mensen te laten geloven dat hun computers geïnfecteerd zijn met virussen die verwijderd kunnen worden met één of andere dubieuze app. Apps die worden ontworpen om doorverwijzingen naar deze websites te veroorzaken, worden meestal gepromoot als legitieme tools. De meeste van hen werken echter niet zoals ze zouden moeten en ze veroorzaken alleen maar problemen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Eén van de populairste manieren om mensen te misleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste apps, is door ze te bundelen in de instellingen van andere software. Met andere woorden, bundelen is een manier om de gebruikers te misleiden zodat ze ongewenste apps downloaden of installeren samen met gewenste software. Doorgaans verhullen de ontwikkelaars de informatie over de extra opgenomen ongewenste applicaties en verbergen ze deze in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen van de installatie-/downloadinstellingen voor software. Mensen die allerlei software installeren (of downloaden) zonder één van de beschikbare setup-opties te controleren geven onbedoeld toestemming om ongewenste apps te downloaden/installeren Datzelfde kan gebeuren na het klikken op opdringerige advertenties die scripts uitvoeren die downloads en/of installaties van verschillende ongewenste applicaties veroorzaken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om applicaties enkel van officiële en betrouwbare websites te downloaden en daarvoor alleen directe downloadlinks te gebruiken. Vermijd het gebruik van dubieuze pagina's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients of eMule, externe downloaders, installatieprogramma's en andere soortgelijke tools. Controleer wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen of opties zijn van downloaders en installers. Als er aanbiedingen zijn om extra programma's te downloaden of te installeren vink deze dan uit voordat u de installatie voltooit. Als er regelmatig opdringerige advertenties verschijnen of als u browserdoorverwijzingen naar verdachte websites opmerkt, kijk dan in de browser in de lijst met de geïnstalleerde applicaties (add-ons, plug-ins, extensies) en verwijder alle onbekende, ongewenste vermeldingen onmiddellijk. We raden u aan om hetzelfde te doen met de ongewenste programma's die ook op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvanster van de apple.com-shield-devices[.]live-website:

Tekst in de pop-up:

 

ONMIDDELLIJKE ACTIE VEREIST
We hebben een trojan-virus (e.tre456_worm_osx) op uw Mac gedetecteerd.
Druk op OK om het reparatieproces op te starten.
 
Tekst op de pagina:

Uw systeem is geïnfecteerd met 3 virussen! Maandag 17 juni 2019 om 11:59 uur
Uw Mac is geïnfecteerd met 3 virussen. Onze beveiligingscheck vond sporen van 2 malware en 1 phishing/spyware. Systeemschade: 28.1% - Onmiddellijke verwijdering is vereist!
De onmiddellijke verwijdering van de virussen is vereist om verdere systeemschade, verlies van Apps, foto's of andere bestanden te voorkomen.
Er zijn sporen van 1 phishing/spyware gevonden op je Mac met MacOS 10.14 Mojave.
Uw persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.
Klik op 'Nu scannen' om meer schade te voorkomen. Onze diepe scan zal onmiddellijk hulp bieden!
Nog 4 minuten en 15 seconden voordat de schade permanent is.
Nu scannen

Apple.com-shield-devices[.]live toont valse virusscanresultaten:

apple.com-shield-devices[.]live vertoont valse virus detecties

Tekst op deze pagina:

DOWNLOAD VEREIST
Uw Mac is zwaar beschadigd! (33,2%)
Download de Advanced Mac Cleaner-applicatie om 3 virussen van uw Mac te verwijderen.
VIRUS INFORMATIE
Virusnaam: Tapsnake; CronDNS; Dubfishicv
Risico: HOOG
Geïnfecteerde bestanden: /os/apps/hidden/os-component/X/snake.icv; /os/local/conf/keyboard/retype.icv ...
VERWIJDER NU VIRUSSEN
VIRUS VERWIJDEREN
Toepassing: geavanceerde Mac Cleaner
Beoordeling: 9.9 / 10
Prijs: gratis

Screenshot van de Cleanup My Mac app:

cleanup my mac ongewenste applicatie

De apple.com-shield-devices[.]live oplichting (GIF):

De apple.com-shield-devices[.]live oplichting (GIF)

apple.com-shield-devices.live pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van apple.com-shield-devices.live pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de mogelijk ongewenste applicaties die gepromoot worden via apple.com-shield-devices.live te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de apple.com-shield-devices.live pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

apple.com-shield-devices.live pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan apple.com-shield-devices.live pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan apple.com-shield-devices.live pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan apple.com-shield-devices.live pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
apple.com-shield-devices.live pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van apple.com-shield-devices.live pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met apple.com-shield-devices.live pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.