FacebookTwitterLinkedIn

Cleanup My Mac ongewenste Applicatie (Mac)

Ook bekend als: Cleanup My Mac mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Cleanup My Mac" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Cleanup My Mac"?

Zoals de naam doet vermoeden, wordt Cleanup My Mac gepromoot als een app die gebruikt wordt om de Mac-computers schoon te maken, om verschillende problemen op te lossen en om de prestaties van het MacOS-systeem te verbeteren. De ontwikkelaars stellen deze app voor als een systeemoptimalisatietool, maar onderzoek toont aan dat ze deze promoten en verspreiden met behulp van de "bundeling"-methode, en daarom wordt deze app gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicatie (PUA). Meestal installeren mensen de PUA's per ongeluk of onbedoeld.

Cleanup My Mac oplichting

Cleanup My Mac bevat verschillende tools waarmee de gebruikers ongewenste malafide applicaties kunnen verwijderen, het cachegeheugen en de browsergeschiedenis kunnen opschonen, logboeken kunnen beheren, enzovoort. Geen van deze tools kan gebruikt worden zonder eerst deze app te kopen/activeren. De basisversie biedt gebruikers alleen de mogelijkheid om een ​​gratis scan uit te voeren. Het is meer dan waarschijnlijk dat wanneer de scan voltooid is, er een lijst met een aantal gedetecteerde 'problemen' wordt weergegeven. Merk op dat veel mogelijk ongewenste apps valse resultaten genereren (valse problemen melden) - dit is hoe de ontwikkelaars ervan gebruikers aanmoedigen om verschillende applicaties aan te schaffen (door de indruk te geven dat er veel problemen op de MacOS-systemen zijn). Het is niet bekend of Cleanup My Mac ook valse resultaten weergeeft, maar veel PUA's doen dit wel. De "bundeling"-methode wordt vaak gebruikt om meerdere apps tegelijk te promoten. Daarom is het mogelijk dat Cleanup My Mac niet de enige app is die tijdens het proces geïnstalleerd werd. Andere browserkapers en adware-applicaties kunnen ook in de systemen infiltreren. PUA's overladen hun gebruikers met opdringerige advertenties, veroorzaken ongewenste omleidingen naar dubieuze websites en verzamelen informatie over de gebruikers en hun systemen. Gebruik of koop daarom geen apps die gepromoot worden via de "bundeling"-methode.

Bedreigingsoverzicht:
NaamCleanup My Mac mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cleanup My Mac is virtueel gelijkaardig aan vele andere apps waaronder Mac Speedup Pro, Mac Cleanup Pro, en MacOptimizer. In deze voorbeelden zijn de apps zogenaamd tools die de prestaties van Mac-computers verbeteren en die verschillende problemen oplossen, maar de meeste PUA's worden op verschillende manieren als 'nuttig' gepromoot. In de meeste gevallen bieden de PUA's geen echte meerwaarde of geen van de beloofde functies.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUA's hebben officiële downloadwebsites van waaruit de gebruikers ze kunnen downloaden (inclusief Cleanup My Mac), maar de mensen installeren ze onbedoeld wanneer de softwareontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundelen" wordt genoemd. Bundelen wordt gebruikt om de mensen te misleiden zodat ze samen met andere reguliere programma's/software ook ongewenste apps installeren of downloaden. Informatie over de aanwezigheid van de PUA's (die zijn gebundeld in download- en installatiesetups) wordt verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de download- of installatieprocessen. Veel gebruikers worden zo misleid waardoor ze deze ongewenste apps installeren, omdat ze de stappen voor het installeren/downloaden van de software overslaan door snel op "Volgende" of andere soortgelijke knoppen te klikken. Dit leidt tot ongewenste instalaties en wijzigingen aan de instellingen van de computer.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Onzorgvuldig gedrag is vaak de oorzaak van de installatie van mogelijk ongewenste applicaties. Om dit te voorkomen, mag u de stappen van de software-installatie niet overslaan (vooral niet voor freeware) en moet u alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde en andere soortgelijke opties en instellingen van de download/installatieprocessen controleren." Vink aanbiedingen voor het downloaden/installeren van ongewenste software/apps uit en ga dan door naar de volgende stap of voltooi pas dan het hele proces. Download software enkel via officiële bronnen (gebruik directe links). Gebruik geen software-downloaders van externe partijen, installers, peer-to-peer-netwerken zoals torrents en andere soortgelijke toepassingen. Denk eraan dat veel opdringerige advertenties legitiem lijken, maar dat ze kunnen doorverwijzen naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals pornografie, dating voor volwassenen, gokken, enzovoort). Als u doorverwijzingen van dit type tegenkomt, raadpleeg dan de lijst met de geïnstalleerde extensies, add-ons en plug-ins in uw browser. Verwijder de ongewenste, onbekende of verdachte apps onmiddellijk. Pas dit ook toe op de programma's die op uw Mac geïnstalleerd zijn. Als uw computer al met ongewenste apps is besmet, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Valse viruswaarschuwing POP-UP (e.tre456_worm_osx scam) die de installatie van de Cleanup My Mac ongewenste applicatie promoot:

valse viruswaarschuwing pop-up promoot de Cleanup My Mac ongewenste applicatie

Screenshot van de Cleanup My Mac installatie:

Cleanup My Mac installatie

Screenshot van de Cleanup My Mac applicatie:

Cleanup My Mac applicatie

De Cleanup My Mac app (GIF):

De Cleanup My Mac oplichting (GIF)

BELANGRIJK! Cleanup My Mac voegt zichzelf toe aan de lijst met toepassingen die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het begin deze stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen.
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op inloggen.
  • Zoek naar het item "Cleanup My Mac". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Cleanup My Mac PUA systeemvoorkeuren

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Cleanup My Mac ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de cleanup my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Cleanup My Mac mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan cleanup my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan cleanup my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan cleanup my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Cleanup My Mac mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Cleanup My Mac mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.