FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder doorverwijzingen door Resourcetools

Ook bekend als: Resourcetools 1.0 adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Resourcetools te verwijderen van een Mac?

Wat is Resourcetools?

Resourcetools wordt voorgesteld als een app die de gebruikers helpt om gemakkelijker op het internet te surfen. Het echte doel is echter om gebruikers door te verwijzen via een twijfelachtige URL waarop resultaten worden vertoond die door Google worden gegenereerd. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat deze app zijn gebruikers dwingt om andere zoekmachines te gebruiken (zoals Bing en Yahoo). Daarnaast zijn apps zoals Resourcetools gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste app (PUA), adware die de gebruikers overlaadt met ongewenste, opdringerige advertenties. Doorgaans verzamelen dergelijke apps ook allerlei persoonlijke gegevens. We raden u aan om Resourcetools te verwijderen en in de toekomst geen soortgelijke apps te gebruiken.

Resourcetools adware

Wanneer mensen die de Resourcetools-app hebben geïnstalleerd via Google zoeken, worden ze gedwongen om een ​​kwaadaardig URL-adres te bezoeken dat wordt geopend voordat ze de zoekresultaten krijgen. Een ander probleem met dergelijke apps is dat ze andere zoekmachines promoten, in plaats van de gebruikers toe te staan om ​​op het web te zoeken met de gewenste zoekmachine, dwingen ze hen om search.yahoo.com of bing.com te gebruiken. Verder is het bekend dat de meeste adware-apps hun gebruikers overladen met opdringerige (en vaak misleidende) advertenties die, indien erop worden geklikt, onbetrouwbare websites openen. Het is altijd mogelijk dat sommige geopende websites worden gebruikt om malware (kwaadaardige software) of andere ongewenste apps te promoten. Bovendien kunnen deze advertenties, wanneer erop wordt geklikt, scripts uitvoeren die ongewenste downloads en/of installaties veroorzaken. Zoals vermeld in de inleiding, kunnen deze PUA's ook gebruikt worden om persoonlijke informatie te verzamelen. Ze kunnen bijvoorbeeld ontworpen zijn om IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties en andere informatie over het surfgedrag van de gebruikers te registreren. Meestal delen adware-ontwikkelaars deze gegevens met andere partijen die mogelijk cybercriminelen kunnen zijn, en die deze gegevens zullen gebruiken om inkomsten te verkrijgen. Om ongewenste downloads, installaties en/of doorverwijzingen naar dubieuze pagina's en andere problemen (met betrekking tot de privacy en de browserveiligheid) te voorkomen, raden we u aan Resourcetools zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Resourcetools 1.0 adware
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Detectie Namen (ResourceTools.app.zip) Volledige lijst met detecties (VirusTotal).
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel voorbeelden van adware-apps, dit zijn er enkele van: StudyDisplay, MatchKnowledge en Top Results. Meestal worden dergelijke apps ontworpen met maar één hoofddoel: opdringerige advertenties weergeven. Trouwens, als mensen opzettelijk deze apps downloaden, dan is dit meestal omdat ze geadverteerd worden als legitieme en nuttige tools.

Hoe werd Resourcetools geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en installeren mensen adware (en andere ongewenste applicaties) onbedoeld. Vaak gebeurt dit omdat deze apps worden gebundeld in de setups van andere software. Simpel gezegd, de PUA's worden samen met andere, gewenste, programma's geïnstalleerd. Ontwikkelaars verbergen de informatie over de gebundelde apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere secties van de download- en installatie-instellingen. Ongewenste apps kunnen worden vermeden, maar veel mensen downloaden en installeren software zonder de eerder genoemde instellingen te controleren en zo geven ze toestemming om ongewenste applicaties te downloaden/installeren. Zoals we hierboven al vermeldden, kunnen PUA's ook worden gedownload en geïnstalleerd via opdringerige advertenties. Als u hierop klikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ontworpen zijn om dit te veroorzaken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt aanbevolen om software te downloaden via legitieme, officiële websites. Bronnen zoals peer-to-peer-netwerken (d.w.z. torrent-clients, eMule), dubieuze pagina's, downloaders van externe partijen, enzovoort, mogen niet worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om ongewenste applicaties of zelfs malware te verspreiden. Verder is het belangrijk om alle download- of installatie-instellingen te controleren (instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd") en om extra inbegrepen apps (wellicht ongewenst) te negeren. Opdringerige advertenties, vooral als ze worden weergegeven op verdachte websites, mogen niet worden vertrouwd en aangeklikt. Als een standaardwebbrowser ervoor zorgt dat er ongewenste doorverwijzingen of ongewenste advertenties op elke pagina worden weergegeven, dan is het zeer waarschijnlijk dat deze worden veroorzaakt door een aantal geïnstalleerde ongewenste applicaties. We raden u aan om de lijst met de geïnstalleerde browser-apps (extensies, plug-ins en add-ons) te controleren en om de verdachte, ongewenste applicaties zo snel mogelijk te verwijderen. Alle ongewenste programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, moeten deze ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met Resourcetools, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Resourcetools adware in de map Applicaties:

resourcetools app in de map applicaties

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Resourcetools adware te verwijderen met Combo Cleaner:

Resourcetools adware verwijderen:

Verwijder de Resourcetools-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de resourcetools 1.0 adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Resourcetools 1.0 adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan resourcetools 1.0 adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan resourcetools 1.0 adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan resourcetools 1.0 adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Resourcetools 1.0 adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Resourcetools 1.0 adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.