Verwijdering van de Quick Mac Care ongewenste applicatie

Ook bekend als: Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe Quick Mac Care te verwijderen van een Mac?

Wat is Quick Mac Care?

Quick Mac Care is een app die Mac-computers schoon en veilig moet houden. Het wordt voorgesteld als een systeemonderhouds- en beveiligingstool die de besturingssystemen scant en helpt om junk-bestanden, resterende bestanden en andere ongewenste vermeldingen te verwijderen. Quick Mac Care lijkt misschien een nuttige en legitieme tool, maar het is gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (PUA). Het is zeer waarschijnlijk dat de mensen die het downloaden en installeren, dit onbedoeld doen. Dat komt omdat Quick Mac Care wordt gepromoot door het op te nemen in de setups van andere software.

Quick Mac Care ongewenste applicatie

Deze app scant systemen op adware, malware, ransomware, herstelbare ruimte enzovoort. Quick Mac Care staat echter niet toe om een ​​van de gedetecteerde problemen op te lossen totdat deze geactiveerd/gekocht is. Het is mogelijk dat de problemen die door deze app worden gedetecteerd vals zijn. Er zijn veel gevallen waarin dergelijke apps (PUA's) ontworpen zijn om mensen te laten geloven dat hun systemen vol zitten met verschillende problemen en vervolgens geld betalen voor de volledige versies die deze problemen zouden moeten oplossen. Helaas zijn er veel applicaties die ontworpen zijn om op deze manier te werken en het is mogelijk dat Quick Mac Care één van hen is. Bovendien worden apps vaak gebundeld in de setups van andere software en dus gedownload en geïnstalleerd samen met andere PUA's zoals browserkapers, adware enzovoort. Browserkapers en adware-apps veroorzaken meestal doorverwijzingen naar onbetrouwbare pagina's, verzamelen gegevens en overladen feedgebruikers met ongewenste advertenties. Apps die worden gepromoot met behulp van misleidende methoden, mogen niet vertrouwd worden. Daarom raden we u aan om Quick Mac Care en andere PUA's te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie
Verwachtte Functionaliteit Systeemoptimalisatie, beheer van geïnstalleerde applicaties en andere functies.
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (quickmaccare.pkg) Avast (MacOS:AMC-HK [PUP]), AVG (MacOS:AMC-HK [PUP]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/GT32SupportGeeks.B Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Spc.a). Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Ongewenste apps zoals Quick Mac Care zouden aan hun gebruikers nuttige functies/functionaliteit aanbieden, maar slechts een klein deel daarvan werkt zoals ze geadverteerd waren. Er zijn veel gevallen waarin deze apps gepromoot worden op misleidende websites of met behulp van dubieuze (misleidende) methoden. Dergelijke apps mogen niet vertrouwd en/of gebruikt worden. Enkele voorbeelden van andere apps die gepromoot worden door ze op te nemen in de setups van andere programma's zijn Qbit Mac Cleaner, MacEntizer, en Cleanup My Mac.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Quick Mac Care kan gedownload worden van zijn website. Zoals we in onze inleiding vermelden, downloaden of installeren de mensen deze apps echter ongewild. Dit gebeurt wanneer de ontwikkelaars ze promoten met behulp van de "bundeling"-methode. Met andere woorden, wanneer ze ongewenste apps opnemen in de download-/installatie-instellingen van andere software en deze informatie verbergen in hun instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Vaak controleren de mensen die instellingen niet en zo downloaden en installeren ze ongewenste apps samen met de gewenste software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Klik niet op opdringerige advertenties, vooral als ze worden weergegeven op pagina's met betrekking tot kansspelen, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Ze openen mogelijk schadelijke pagina's of veroorzaken ongewenste downloads/installaties. Gebruik directe links en officiële bronnen wanneer u software wilt downloaden. We raden u af om verschillende softwaredowners/installateurs van externen, eMule, torrent-clients (andere Peer-to-Peer-netwerken), niet-officiële pagina's, enz. te vertrouwen. Sla de stappen van een download/installatie-instelling nooit over, controleer altijd de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare opties/instellingen en ongewenste apps die u niet wilt gebruiken. Als u vaak ongewenste advertenties of doorverwijzingen tegenkomt, raadpleeg dan de lijst met programma's die op de computer geïnstalleerd zijn en de applicaties (plug-ins, add-ons of extensies) die in de webbrowser zijn geïnstalleerd en verwijder alle verdachte waarden zo snel mogelijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website promoot Quick Mac Care:

website promoot Quick Mac Care

Quick Mac Care's installatie setup:

Quick Mac Care installatie

BELANGRIJK! Quick Mac Care voegt zichzelf toe aan de lijst met applicaties die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het begin deze stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op Inloggen.
  • Zoek naar de vermelding "Quick Mac Care". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Quick Mac Care PUA systeemvoorkeuren

Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de quick mac care mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan quick mac care mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan quick mac care mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan quick mac care mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Quick Mac Care mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.