MacEntizer ongewenste Applicatie (Mac)

Ook bekend als: MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "MacEntizer" te verwijderen van een Mac?

Wat is "MacEntizer"?

Volgens de ontwikkelaars van MacEntizer is deze app een tool die allerlei fouten opspoort en herstelt, die de gebruikers toestaat om de cache te beheren, verschillende logs te maken, ongewenste apps te verwijderen, ongebruikte talen te verwijderen enzovoort. Simpel gezegd zou het Mac-computers vlot en foutloos moeten doen werken. De ontwikkelaars promoten deze app echter met onbetrouwbare websites en downloaders en installers van andere software. Het is zeer waarschijnlijk dat de meeste mensen die MacEntizer op hun computer geïnstalleerd hebben dit onbedoeld deden. Om deze reden is het gecategoriseerd als een potentieel ongewenste applicatie (PUA).

MacEntizer oplichting

Zoals de meeste soortgelijke apps laat MacEntizer zijn gebruikers hun systemen scannen op verschillende problemen en onnodige bestanden. Om het systeem daadwerkelijk schoon te maken, is het echter nodig om de MacEntizer-app (die niet gratis is) te activeren/registreren. Het is de moeite waard om te vermelden dat veel PUA's niet-bestaande problemen detecteren en valse resultaten opleveren. Het belangrijkste doel is mensen een bepaald programma te laten kopen, hen te laten denken dat er veel systeemproblemen zijn en dat ze een specifieke app moeten gebruiken om deze op te lossen/te repareren. Het is mogelijk dat MacEntizer zo'n applicatie is. Een ander probleem met apps die worden verspreid via de setups van andere software is dat ze meestal niet de enige apps zijn die gebundeld werden in die setups. Het is heel gebruikelijk dat ook verschillendes browserkapers en adware-apps worden opgenomen. Dergelijke apps zijn ontworpen om informatie te verzamelen over de surfactiviteiten van de gebruikers en om ongewenste, opdringerige advertenties weer te geven. Ze verzamelen informatie over de geolocaties van de gebruikers, IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites en soms ook persoonlijke gegevens. Hun ontwikkelaars delen de opgenomen informatie met andere mensen, mogelijk cybercriminelen die deze gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien zorgt adware ervoor dat gebruikers worden overladen met kortingsbonnen, banners, pop-upadvertenties, enquêtes en andere irritante inhoud/advertenties. Wanneer erop wordt geklikt, openen ze meestal verschillende onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige websites of voeren ze scripts uit die bedoeld zijn om downloads, installaties van andere ongewenste apps te veroorzaken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie
Verwachtte Functionaliteit Systeemoptimalisatie, beheer van geïnstalleerde applicaties.
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (mentzr_mtwsite.pkg) AVG (MacOS:AMC-GG [PUP]), BitDefender (Application.MAC.AMCleaner.SP), Emsisoft (Application.MAC.AMCleaner.SP (B)), ESET-NOD32 (een variant van OSX/GT32SupportGeeks.V mogelijk ongewenst), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

MacEntizer lijkt erg op andere soortgelijke apps (zoals Cleanup My Mac, Smart Mac Booster, Auto Mac Booster), het zou de MacOS-systemen moeten optimaliseren. Al deze ongewenste applicaties worden echter gepromoot met behulp van misleidende methoden. Het is niet aanbevolen om dergelijke apps te gebruiken of om ervoor te betalen. Het is mogelijk dat ze ontworpen werden om problemen te 'repareren' die niet bestaan (verzonnen zijn).

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen downloaden en installeren mensen onbedoeld deze ongewenste apps wanneer ze op opdringerige advertenties klikken (die niet vertrouwd mogen worden). Zoals we hierboven al vermeldden, zijn er advertenties die, indien erop wordt geklikt ongewenste apps downloaden en installeren. In andere gevallen worden deze gedownload/geïnstalleerd bij het achteloos downloaden en installeren van andere software. Dit gebeurt wanneer de ontwikkelaars een bundelingsmethode gebruiken, wanneer ze ongewenste apps opnemen/bundelen in de setups van andere software. Ze verbergen de informatie hierover in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke delen van die instellingen. Wanneer mensen allerlei software downloaden/installeren zonder deze te controleren en wijzigen, geven ze toestemming om ook ongewenste apps te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Vermijd het downloaden van software van onbetrouwbare bronnen zoals torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, dubieuze websites, enzovoort. We raden u aan daarvoor directe downloadlinks en officiële, betrouwbare websites te gebruiken. Sla bovendien geen stappen voor het downloaden/installeren van de software zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties aan te vinken en daarbij aanbiedingen te weigeren voor alle (extra inbegrepen) programma's. Opdringerige advertenties die weergegeven worden op pagina's met betrekking tot kansspelen, pornografie, daten voor volwassenen en andere pagina's van deze soort, leiden gebruikers meestal om naar andere onbetrouwbare/potentieel kwaadaardige websites. Op dergelijke advertenties mag niet geklikt worden. Als deze advertenties op een bezochte website verschijnen en/of ongewenste doorverwijzingen regelmatig voorkomen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de browser of de computer geïnfiltreerd zijn met ongewenste applicaties. We raden u aan om alle geïnstalleerde browser-apps (extensies, add-ons of plug-ins) te controleren en alle ongewenste, onbekende vermeldingen onmiddellijk te verwijderen. Hetzelfde is van toepassing op mogelijk ongewenste software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende website promoot MacEntizer:

website promoot macentizer

Screenshot van de MacEntizer's setup:

macentizer setup 

Screenshot van de MacEntizer app:

macentizer ongewenste applicatie

De MacEntizer app (GIF):

De MacEntizer app (GIF)

BELANGRIJK! MacEntizer wordt toegevoegd aan de lijst met applicaties die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom voordat u begint, de volgende stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op Inloggen.
  • Zoek naar "MacEntizer". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

MacEntizer PUA systeemvoorkeuren

MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de macentizer mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan macentizer mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan macentizer mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan macentizer mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met MacEntizer mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.