FacebookTwitterLinkedIn

NG Player Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door NG Player
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe NG Player te verwijderen van een Mac?

Wat is NG Player?

Behorend tot de InstallCore adware-familie, is NG Player een frauduleuze applicatie die wordt voorgesteld als een high-end mediaspeler. Wie deze claims gelooft, kan denken dat NG Player legitiem en nuttig is, maar het infiltreert vaak in systemen zonder toestemming. Daarnaast verzamelt deze app informatie en geven ze allerlei intrusieve advertenties weer. Daarom is NG Player gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste appliatie (PUA) en adware.

NG Player adware

Zoals de meeste adware, verzamelt NG Player persoonlijke informatie. Deze apps registreren meestal informatiegegevens zoals de bezochte websites, de bekeken pagina's, zoekopdrachten ingevoerd in zoekmachines, Internet Protocol (IP)-adressen, enzovoort. De verzamelde gegevens bevatten meestal persoonlijke gegevens die gedeeld worden met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die op hun beurt inkomsten verkrijgen door misbruik te maken van deze privégegevens. Daarom kan de aanwezigheid van een app voor het bijhouden van gegevens, zoals NG Player, ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Verder levert de NG Player coupon-, banner-, pop-up- en andere soortgelijke advertenties weer. Deze worden weergegeven met tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom kan één enkele klik - zelfs per ongeluk - resulteren in risiovolle computerinfecties. Het is ten zeerste geadviseerd om de NG Player adware onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door NG Player
Bedreigingstype Mac-malware, Mac-virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade U wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door NG Player verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn tientallen adware-applicaties die vergelijkbaar zijn met de NG Player. De lijst met voorbeelden omvat (maar is niet beperkt tot) UnzipPro, MyShopcoupon, CompariShop, MacBright, en LiveShoppers. Door het aanbieden van vele zogezegd "handige functies", proberen adware-applicaties een schijn van legitimiteit te wekken, maar de opdringerige advertenties leveren natuurlijk inkomsten op voor de ontwikkelaars. In plaats van een echte meerwaarde te bieden aan de reguliere gebruikers, verzamelen mogelijk ongewenste applicaties zoals NG Player informatie en vertonen ze opdringerige advertenties, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor uw privacy en uw veiligheid op het internet.

NG Player adware technische analyse:

  • Detectienamen: Avast (MacOS:InstallCore-GY [PUP]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.10644)
  • Volledige lijst met antivirusdetecties: VirusTotal
  • Uitvoerbare bestandsnaam: NGPlayerSetup.dmg
  • Eerste bekende versie: 2018-09-12

Hoe werd NG Player geïnstalleerd op mijn computer?

NG Player heeft een officiële downloadwebsite, maar het wordt ook verspreid met behulp van een valse software-updater en dus infiltreert deze app vaak zonder toestemming in systemen. De NG Player wordt verspreid met behulp van een valse Adobe Flash Player-updatetool. De gebruikers krijgen pop-ups te zien die beweren dat de Adobe Flash Player verouderd is en waarin ze worden aangemoedigd om deze bij te werken. Maar in plaats van de applicatie bij te werken kunnen de gebruikers de NG Player (en verschillende andere mogelijk ongewenste apps) onbedoeld op hun systeem installeren. Deze distributiemethode lijkt erg op "bundelen": de bedrieglijke installatie van applicaties van externe partijen samen met reguliere software/apps. "Bundelen" is heel gebruikelijk bij adware-ontwikkelaars. Deze mensen zijn niet eerlijk genoeg om de "gebundelde" app-installaties correct bekend te maken. Ze verbergen deze apps in de 'aangepaste/geavanceerde' instellingen (of andere secties) van deze procedures. Bovendien overhaasten veel gebruikers zich en slaan ze de download- en installatiestappen over, waardoor hun systemen blootgesteld worden aan een risico op allerlei infecties. Adware wordt ook verspreid met behulp van dergelijke opdringerige advertenties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te verwijderen?

Beperkte kennis en onvoorzichtig gedrag zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties - voorzichtigheid is de sleutel tot veiligheid. Daarom raden wij u ten zeerste aan om voorzichtig te zijn bij het downloaden/installeren/bijwerken van software en tijdens het browsen op het internet in het algemeen. Houd geïnstalleerde software steeds bijgewerkt. Gebruik daartoe u alleen maar de geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Analyseer bovendien zorgvuldig elke download- en installatiestap en vink extra meegeleverde programma's uit. We raden u aan om geen downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, omdat de ontwikkelaars daarvan geld verdienen door ongewenste programma's te promoten. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Het is ook belangrijk om op te merken dat opdringerige advertenties doorgaans legitiem lijken, omdat de ontwikkelaars veel in het ontwerpen ervan investeren. Vaak bevatten ze doorverwijzingen naar dubieuze sites, met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, enzovoort. Als u deze advertenties ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser add-ons. Als uw computer al geïnfecteerd is met de NG Player, dan raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie installer die de NG Player adware promoot:

Misleidende installer die NG Player promoot

Screenshot van de mogelijk ongewenste applicatie NG Player:

NG Player app

Advertenties door NG Player onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door NG Player. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de NG Player adware te verwijderen met Combo Cleaner:

NG Player adware verwijderen:

Verwijder alle aan NG Player gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door ng player gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door NG Player verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door ng player gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door ng player gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door ng player gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door NG Player QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door NG Player op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door NG Player

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.