VixPlayer Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door VixPlayer
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe VixPlayer te verwijderen van een Mac?

Wat is VixPlayer?

De ontwikkelaars van VixPlayer stellen deze app voor als een gratis, krachtige en eenvoudig te gebruiken mediaspeler voor Mac-computers die in staat is om alle populairste videoformaten af te spelen. Maar deze applicatie is geclassificeerd als een mogelijk ongewenste app (PUA) omdat die gebruikt wordt om andere mogelijk ongewenste apps te promoten (adware, enzovoort). Bovendien is het bekend dat VixPlayer niet alleen gepromoot wordt, maar ook verspreid wordt door de "bundeling"-methode. Dit betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat als er een VixPlayer-app op een Mac-computer geïnstalleerd is, dit gebeurde zonder dat de gebruiker zich ervan bewust was.  Dergelijke apps verzamelen meestal ook allerlei gegevens en tonen hun gebruikers opdringerige advertenties.

VixPlayer adware

Zoals we in onze inleiding vermeldden, is de VixPlayer gecategoriseerd als een PUA, een app die de meeste gebruikers zeer waarschijnlijk ongewild geïnstalleerd hebben. Apps die worden gepromoot met behulp van de bovengenoemde "bundeling"-methode, zijn meestal ontworpen om verschillende browsergerelateerde gegevens op te slaan, bijvoorbeeld: IP-adressen, url's van bezochte websites, geolocaties, zoekopdrachten enzovoort. Het is echter mogelijk dat deze app ook ontworpen is om allerlei persoonlijke gegevens te registreren. Om inkomsten te verkrijgen, delen de ontwikkelaars de verzamelde gegevens met externen (mogelijk cybercriminelen) die deze info misbruiken om op hun beurt ook inkomsten te verkrijggen. Kort gezegd betekent dit dat het gebruik van apps van dit type kan leiden tot verschillende problemen met betrekking tot de privacy, de browserveiligheid of zelfs kan leiden tot identiteitsdiefstal. Bovendien zijn dergelijke apps vaak ontworpen om aan hun gebruikers verschillende advertenties weer te geven. Deze advertenties zijn meestal kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Bovendien verbergen ze de onderliggende inhoud van een bezochte website: ze worden weergegeven met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Door op deze advertenties te klikken riskeren gebruikers doorgestuurd te worden naar verschillende onbetrouwbare (mogelijk kwaadaardige) websites, of worden scripts uitgevoerd die ontworpen zijn om nog meer ongewenste apps te downloaden/installeren. Het is bekend dat de VixPlayer gebruikt wordt voor het verspreiden van ongewenste apps en valse zoekmachines zoals Mac Cleanup Pro, Weknow.ac enzovoort.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door VixPlayer
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door VixPlayer verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Het is heel gebruikelijk dat apps als VixPlayer als nuttig gepromoot worden, alsof ze de gebruikers een verscheidenheid aan tools, functies enzovoort kunnen aanbieden. Vaak leveren apps van dit type echter niet de beloofde (verwachte) functionaliteiten. Hun ontwikkelaars stellen ze enkel voor als legitiem om mensen te misleiden, zodat die de apps downloaden, installeren en gebruiken. Hier zijn voorbeelden van andere apps die ook zijn gecategoriseerd als 'mogelijk ongewenst': My Best Year, Video Monkey en BeeAware.

Hoe werd VixPlayer geïnstalleerd op mijn computer?

Er is een website (we hebben de screenshot hierboven geplaatst) die gebruikt wordt om deze app te promoten. Zoals we in onze inleiding vermelden, zijn er echter veel gevallen waarin de mensen dergelijke apps onbedoeld installeren (zonder hun officiële websites te gebruiken). Ongewenste installaties vinden plaats door op opdringerige advertenties te klikken die PUA's kunnen downloaden/installeren of wanneer de softwareontwikkelaars een misleidende methode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd. Om preciezer te zijn, de ontwikkelaars plaatsen (verbergen) ongewenste apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van de installatie/download-instellingen. Met andere woorden, ze bundelen de ongewenste applicaties in de installatie/download-instellingen van andere software. Toch kunnen dergelijke installaties niet bereikt worden zonder de hulp van de gebruikers. Simpel gezegd: Slachtoffers veroorzaken de ongewenste installaties zelf door installatie- en/of downloadstappen over te slaan zonder te controleren wat de meegeleverde instellingen zijn. Daarmee geven ze zelf de toestemming om verschillende ongewenste apps te installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat op uw computer en/of webbrowser ongewenste apps geïnstalleerd worden, raden wij aan om software enkel te downloaden via officiële, betrouwbare en veilige websites (of andere bronnen). Met andere woorden, we raden u af software te downloaden met behulp van externe downloaders, niet-officiële websites, torrents (en andere peer-to-peer-netwerken) enzovoort. Het is de moeite waard om alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" of andere soortgelijke opties te controleren bij het installeren (of downloaden) van software. Zorg ervoor dat u niet toestaat dat verschillende mogelijk ongewenste apps geïnstalleerd worden en weiger aanbiedingen voor ongewenste installaties. Wees voorzichtig bij het bezoeken van onbetrouwbare websites, vooral met de advertenties die erop weergegeven worden. Door op deze advertenties te klikken, riskeren gebruikers doorverwezen te worden naar verschillende kansspelen, adult dating, pornografie en andere onbetrouwbare (mogelijk kwaadaardige) websites. Door omgeleid te worden naar die frauduleuze websites lopen de gebruikers het risico dat hun systemen geïnfiltreerd worden door PUA's of zelfs door malware. Als u deze doorverwijzingen vaak tegenkomt (op willekeurige momenten), dan raden we u ten zeerste aan om te controleren of er geen ongewenste applicaties (extensies, add-ons of plug-ins) in de webbrowser aanwezig zijn of verdachte programma's op de computer geïnstalleerd zijn. Verwijder onmiddelijk alle onbekende/ongewenste applicaties (software). Als uw computer al geïnfecteerd is met de VixPlayer, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die de VixPlayer adware promoot:

Misleidende app-installer die VixPlayer promoot

VixPlayer applicatie:

VixPlayer applicatie

Advertenties door VixPlayer onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door VixPlayer. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de VixPlayer adware te verwijderen met Combo Cleaner:

VixPlayer adware verwijderen:

Verwijder alle aan VixPlayer gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper te verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door vixplayer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door VixPlayer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door vixplayer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door vixplayer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door vixplayer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.