FacebookTwitterLinkedIn

You Have Won A Google Gift oplichting

Ook bekend als: "You Have Won A Google Gift" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

You Have Won A Google Gift verwijderingsinstructies

Wat is You Have Won A Google Gift?

"You Have Won A Google Gift" is een poging tot oplichting in de vorm van een bericht dat wordt weergegeven door kwaadwillende websites. Uit onderzoek blijkt dat gebruikers deze sites meestal onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of intrusieve advertenties (bijvoorbeeld pop-ups) die worden weergegeven door andere dubieuze sites. Merk op dat mogelijk ongewenste programma's meestal zonder toestemming infiltreren in systemen. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen staan ze er ook om bekend dat ze intrusieve advertenties vertonen, persoonlijke data registreren en systeembronnen misbruiken om ongewenste achtergrondprocessen uit te voeren.

You Have Won A Google Gift adware

Het "You Have Won A Google Gift"-bericht stelt dat  Google elke dag tien gelukkige bezoekers selecteert en hen beloont met bepaalde prijzen. Verder wordt gemeld dat je toevallig een van deze tien gelukkige mensen bent. Om een ​​geschenk te ontvangen moet het slachtoffer wel een enquête invullen. De prijs is afhankelijk van welk toestel of welke browser wordt gebruikt om de site te bezoeken. Gebruikers met de Google Chrome-browser krijgen bijvoorbeeld een cadeau van $749 van Verizon Business, terwijl mobiele gebruikers zogenaamd kunnen kiezen tussen een Walmart-cadeaubon van $1000, een iPhone X van 256 GB en een Samsung Galaxy S8. Hoewel deze "aanbiedingen" verleidelijk lijken is het oplichterij. De melding 'You Have Won A Google Gift' komt niet van Google. Cybercriminelen genereren inkomsten door nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze verschillende enquêtes invullen, gebruikers ontvangen niets in ruil. Geen enkel bedrijf zou dit soort geschenken bieden in ruil voor het invullen van een enquête. Als je een website bezoekt met de melding  'You Have Won A Google Gift', sluit deze dan onmiddellijk. Houd er echter rekening mee dat sommige frauduleuze sites gebruikmaken van scripts die werden ontworpen om dat gebruikers de internetbrowser of browsertabbladen sluiten. Sluit in dit geval de browser via Taakbeheer of start gewoon het systeem opnieuw op. Na het opnieuw opstarten van de browser mag je de vorige sessie natuurlijk niet herstellen, anders bezoek je de kwaadwillende site opnieuw.


Potentieel ongewenste programma's vertonen kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere intrusieve advertenties dankzij tools die de het plaatsen van grafische inhoud door derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak ook de onderliggende website-inhoud en dit verstoort de surfervaring aanzienlijk. Bovendien linken de intrusieve advertenties vaak door naar kwaadaardige sites en kunnen zelfs scripts worden uitgevoerd die zijn ontworpen om malware te downloaden en te installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. De PUP's verzamelen waarschijnlijk ook informatie over de surfactiviteit op internet van gebruikers. De verzamelde gegevens kunnen persoonlijke gegevens bevatten die ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen). Er is een grote kans dat de persoonlijke informatie wordt misbruikt om inkomsten te genereren. Daardoor kan de aanwezigheid van app(s) voor het bijhouden van data leiden tot ernstige schendingen van de privacy. Ook voeren PUP's vaak op de achtergrond verschillende processen uit (bv. het minen van cryptocurrency zonder toestemming van de gebruikers). Door stiekem misbruik te maken van systeembronnen verstoren mogelijk ongewenste programma's de algehele systeemprestaties. Verwijder ze daarom onmiddellijk.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "You Have Won A Google Gift" virus
Bedreigingstype Adware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Verminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Onderzoek toont aan dat alle mogelijk ongewenste programma's erg op merkaar lijken. Door het aanbieden van verschillende 'handige functies' (bijvoorbeeld systeemoptimalisatie, antivirus, bestandsconversie enz.) proberen de PUP's een legitieme indruk te wekken om zo gebruikers te misleiden. Ze worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van de beloofde functionaliteit te bieden vormen ze een rechtstreekse bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, infilteren PUP's vaak systemen zonder toestemming, omdat de ontwikkelaars ze verspreiden met de hulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" (de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere programma's). De ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of ondere andere secties van de download- en installatieprocessen). Ze geven hierover geen informatie en bovendien zullen veel gebruikers waarschijnlijk op de advertenties klikken, of bij het downloaden en installeren en stappen overslaan. Dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Wees daarom erg voorzichtig bij het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Opdringerige advertenties worden vaak ontworpen om legitiem te lijken, maar ze linken door naar websites voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze inhoud. Als je deze doorverwijzingen regelmatig ervaart verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensies. Vergeet niet elke stap van de download- en installatieprocessen zorgvuldig te analyseren en gebruik daarbij de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Weiger alle aanvullende programma's en aanbiedingen om deze te downloaden of te installeren. We raden je ook aan een legitieme antivirus en antispyware te gebruiken.

Tekst getoond op een van de kwaadwillende sites:

Google Membership Rewards

 

Gefeliciteerd Google-gebruiker, je hebt een Google-cadeau gewonnen!


Elke woensdag selecteren we willekeurig 10 gelukkige Google-gebruikers om een geschenk van onze sponsors te ontvangen. Het gratis geschenk is ALLEEN voor gebruikers in Verenigde Staten! Dit is onze manier om u te bedanken voor uw voortdurende steun voor onze producten en diensten. U kunt een gratis Walmart-geschenkkaart $1000, een iPhone X 256 G of een Samsung Galaxy S8 kiezen. Om dit alles te winnen moet je enkel de volgende 3 vragen beantwoorden. Opmerking: Doe het nu! 8 gebruikers hebben deze uitnodiging ontvangen en er zijn slechts 2 prijzen te winnen. Je hebt 1 minuut en 30 seconden om de volgende vragen te beantwoorden voordat we de prijzen aan een andere gelukkige gebruiker geven! Succes!

Een mobiele versie van de "You Have Won A Google Gift"-oplichting:

You Have Won A Google Gift mobiele versie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijder mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

You Have Won A Google Gift adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder You Have Won A Google Gift advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder You Have Won A Google Gift advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "you have won a google gift" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder You Have Won A Google Gift advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.Verwijder You Have Won A Google Gift advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "you have won a google gift" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder You Have Won A Google Gift advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder You Have Won A Google Gift advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "you have won a google gift" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "you have won a google gift" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "you have won a google gift" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "you have won a google gift" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12418-you-have-won-a-google-gift-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
You Have Won A Google Gift virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "You Have Won A Google Gift" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.