Baysearch.co doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: BaySearch Video browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de baysearch.co browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is baysearch.co?

Baysearch.co is een zoekmachine (een valse) die door de ontwikkelaars gepromoot wordt met de BaySearch Video-applicatie. Deze app wordt gepromoot als een tool waarmee de gebruikers rechtstreeks vanuit hun webbrowser toegang krijgen tot verschillende films en online video's. BaySearch Video ziet er misschien uit als een legitieme en nuttige tool, maar het is geklaseerd als een browserkaper, een mogelijk ongewenste applicatie (PUA). Doorgaans installeren de gebruikers dergelijke apps onbedoeld - ze worden ertoe misleid. Het wordt niet aanbevolen om BaySearch Video (of een andere applicatie van dit type) te installeren want deze slaat gegevens op gerelateerd aan de browseractiviteit en wijzigt de instellingen van de browser.

baysearch.co browserkaper op een Mac computer

Net zoals de meeste browserkapers, richt BaySearch Video zich op browsers zoals Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox. Eénmaal geïnstalleerd, maakt deze app van baysearch.co de standaard zoekmachine, de standaard url voor nieuwe tabbladen en de standaard startpagina. Dit betekent dat gebruikers die BaySearch Video geïnstalleerd hebben, gedwongen worden om deze website te bezoeken elke keer dat ze hun webbrowser openen, een nieuw tabblad openen of een zoekopdracht in de adresbalk invoeren. Het voorkomt ook dat de gebruikers deze instellingen ongedaan maken/wijzigen, tenzij deze app wordt verwijderd. Het gebruik van de baysearch.co zoekmachine kan leiden tot de installatie van schadelijke programma's. In plaats van de gebruikers legitieme zoekresultaten te leveren, worden ze omgeleid naar onbetrouwbare (mogelijk kwaadaardige) websites. Zoals we al vermeldden in onze inleiding, is BaySearch Video gecategoriseerd als een spionage-app. Ze houdt voortdurend informatie bij over het surfgedrag, zoals geolocaties, zoekopdrachten, url's van bezochte websites, IP-adressen (Internet Protocol) enz. De ontwikkelaars delen deze verzamelde gegevens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze data misbruiken om inkomsten te verkrijgen. We raden u dan ook aan om de BaySearch Video-app en eventuele andere soortgelijke apps zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamBaySearch Video browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om BaySearch Video browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

BaySearch Video lijkt op andere apps van dit type, zoals TapuFind, Safe Finder, Search-Bee en vele anderen. Deze apps worden gepromoot met claims dat ze verschillende 'nuttige' functies aanbieden, maar de meeste hebben hetzelfde doel: inkomsten verzamelen voor hun ontwikkelaars door gegevens te verzamelen en door ongewenste omleidingen te veroorzaken. Sommige van deze apps leveren gebruikers ook allerlei opdringerige advertenties. Gebruikers ontvangen zelden of nooit de beloofde functionaliteit.

Hoe werd baysearch.co geïnstalleerd op mijn computer?

Om de BaySearch Video-app te promoten gebruikt men een website. Maar zoals we in onze inleiding reeds vermelden, zijn het meestal de gebruikers zelf die dergelijke apps onbedoeld installeren. Het gebeurt vaak tijdens software-installaties (of downloads) van externe partijen, waarbij aanvullende apps gebundeld worden. "Bundelen" is een misleidende marketingmethode die gebruikt wordt om de gebruikers te misleiden tot het installeren (of downloaden) van verschillende ongewenste apps in andere software op een onopvallende manier. De ontwikkelaars verbergen dergelijke apps onder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke opties of instellingen van de download- en installatieprocessen. De ontwikkelaars onthullen in de regel geen informatie over deze gebundelde apps, maar het overslaan van stappen in de installaties of downloads zijn de eigenlijke oorzaak van dergelijke onbedoelde besmettingen of installatie van ongewenste programma's.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat ongewenste applicaties gedownload en/of geïnstalleerd worden, raden we u aan om software enkel te downloaden met behulp van betrouwbare en officiële websites (of andere bronnen) en directe links. We adviseren u om geen softwaredownloaders of installers van externe partijen te gebruiken, want deze worden vaak gebruikt om ongewenste programma's te promoten met behulp van de zogenaamde "bundeling"-methode. Haast u niet door de installaties en downloads zonder vooraf te controleren wat de beschikbare opties en instellingen zijn. Bestudeer de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties/instellingen, schakel ongewenste programma's uit en voltooi de download of installatie pas daarna. Vermijd het bezoeken van onbetrouwbare websites en het klikken op advertenties die u op dergelijke sites ziet. De meeste opdringerige advertenties verwijzen de gebruikers door naar allerlei onbetrouwbare websites (bijvoorbeeld voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u vaak opdringerige advertenties of ongewenste omleidingen ziet, dan is het mogelijk dat deze veroorzaakt worden door de geïnstalleerde ongewenste apps. Bekijk welke apps (extensies, add-ons of plug-ins) in uw webbrowser geïnstalleerd zijn en verwijder onbekende, verdachte of ongewenste items. Doe hetzelfde met programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze automatisch te verwijdereren.

Website die de BaySearch Video browserkaper promoot:

Dubieuze website die baysearch.co promoot

Screenshot van de BaySearch Video extensie geïnstalleerd op Google Chrome:

BaySearch Video app geinstalleerd op Google Chrome

BaySearch Video browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van BaySearch Video browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen naar baysearch.co te verwijderen met Combo Cleaner: 

baysearch.co doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan baysearch.co gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de baysearch video browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

BaySearch Video browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan baysearch video browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan baysearch video browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan baysearch video browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BaySearch Video browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BaySearch Video browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met BaySearch Video browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.