Search.tapufind.com doorverwijzing

Ook bekend als: Tapufind browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Search.tapufind.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.tapufind.com?

search.tapufind.com is een andere valse internetzoekmachine die de surfervaring op het web zou verbeteren door verbeterde resultaten te genereren. De layout verschilt nauwelijks van die van Google, Bing, Yahoo of andere legitieme zoekmachines. Daarom zijn veel gebruikers ervan overtuigd dat search.tapufind.com ook legitiem is. Besef echter dat deze site wordt gepromoot met behulp van een frauduleuze applicatie genaamd Tapufind. Deze applicatie infiltreert meestal zonder toestemming van de gebruikers. Bovendien wijzigt Tapufind heimelijk de instellingen van de webbrowser en registreert het hoogstwaarschijnlijk persoonlijke gegevens.

search.tapufind.com browser hijacker

Na het gijzelen van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, wijst Tapufind heimelijk de URL voor de homepage, nieuwe tabbladen en standaard zoekmachine toe aan search.tapufind.com. Deze wijzigingen lijken misschien onbelangrijk maar gebruikers kunnen ze niet ongedaan maken. Uit onderzoek blijkt dat Tapufind de browserinstellingen telkens opnieuw toewijst als pogingen worden ondernomen deze te herstellen. Daardoor wordt het herstellen van de browsers naar een eerdere status onmogelijk en worden gebruikers automatisch doorgestuurd naar search.tapufind.com telkens ze een zoekopdracht in de URL-balk invoeren of zelfs als ze gewoon een nieuw browsertabblad openen. Deze doorverwijzingen verstoren de surfervaring aanzienlijk. Ook registreren search.tapufind.com en Tapufind voortdurend verschillende soorten data, meestal gerelateerd aan de internetactiviteit van gebruikers. Zoals hierboven vermeld, bevatten de geregistreerde gegevens vaak persoonlijke data. De ontwikkelaars van valse zoekmachines en browserkapers verkopen waarschijnlijk de verzamelde gegevens door aan derden (mogelijk cybercriminelen) die ze vervolgens zullen misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan het registreren van gegevens leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je doorverwijzingen ervaart naar search.tapufind.com, verwijder dan onmiddellijk de Tapufind-browserkaper en bezoek deze site nooit meer opnieuw.

Internet staat vol valse zoekmachines die vrijwel identiek zijn aan search.tapufind.com. Bijvoorbeeld everydaytab.com, 5finder.com, chromesearch.net en vele andere. Net zoals search.tapufind.com bieden ook deze sites verbeterde zoekresultaten, maar valse zoekmachines zijn nutteloos voor gewone gebruikers. In plaats van toegevoegde waarde te bieden, veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen en verzamelen ze gevoelige data. Bovendien krijgen sommige gebruikers foute zoekresultaten en/of opdringerige advertenties te zien (banners, kortingsbonnen enz). Deze advertenties of zoekresultaten linken meestal naar kwaadwillende websites. Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines leiden tot risicovolle computerbesmettingen. Het enige doel van valse zoekmachines is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars.

Hoe werd search.tapufind.com geïnstalleerd op mijn computer?

Hoewel Tapufind een officiële downloadwebsite heeft, infiltreert het vaak systemen zonder toestemming van gebruikers. De redenen hiervoor zijn meestal een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. Criminelen verspreiden apps zoals Tapufind met behulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van software van derden samen met reguliere apps). De ontwikkelaars maken de installatie van "gebundelde" programma's niet bekend (ze verbergen deze informatie onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen of onder andere secties van de download- en installatieprocessen). Daarom leidt het overhaasten van de download- en installatieprocessen en het klikken op allerlei advertenties vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op bij het downloaden en installeren van software en bij het surfen op internet. Analyseer elk venster van de download- en installatieprocessen zorgvuldig en vink alle aanvullende programma's uit. Intrusieve advertenties lijken vaak legitiem, maar ze linken naar websites met inhoud als gokken, adult dating, pornografie en andere dubieuze zaken. Als je dergelijke doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserplug-ins.

Website die Tapufind-browserkaper promoot:

Website die de Tapufind browser hijacker promoot

Tapufind browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Tapufind browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Tapufind browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.tapufind.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties (TapUFind bv.) selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de bing.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

TapUFind als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan TapUFind gerelateerde Internet Explorer add-ons

Verwijder search.tapufind.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Verwijder search.tapufind.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.tapufind.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.tapufind.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'TapUFind'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van tapufind browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder search.tapufind.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon  Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons zoals TapuFind NewTab, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder search.tapufind.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over bing.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.tapufind.com als standaard zoekmachine in Chrome

To change your default search engine in Google Chrome: Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icon (at the top right corner of Google Chrome), select "Settings", in the "Search engine" section, click "Manage search engines...", in the opened list, look for "tapufind", and when located, click the three vertical dots near this URL and select "Remove from list".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van tapufind browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder search.tapufind.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder Tapufind.

Verander de startpagina:

Verwijder search.tapufind.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je search.tapufind.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.tapufind.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "search.tapufind.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van tapufind browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van tapufind browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over tapufind browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12095-search-tapufind-com-redirect