Search.search-bee.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: Search-Bee browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.search-bee.com browser hijacker te verwijderen van een Mac?

Wat is search.search-bee.com?

Search.search-bee.com is een valse zoekmachine die zogenaamd betere resultaten zou leveren. Het uiterlijk verschilt nauwelijks van Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Daarom zijn veel gebruikers overtuigd dat search.search-bee.com ook legitiem en nuttig is. In feite wordt deze site echter gepromoot met behulp van een misleidende browserkaper genaamd Search-Bee. Bovendien houden search.search-bee.com en Search-Bee voortdurend de surfactiviteit van gebruikers bij door het registreren van allerlei gegevens.

search.search-bee.com browser hijacker op een Mac

Uit onderzoek blijkt dat Search-Bee de website search.search-bee.com promoot door webbrowsers (Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome) te kapen en deze URL toe te wijzen als de standaardzoekmachine, startpagina en voor alle nieuwe tabbladen. Bovendien staat deze browserkaper niet toe dat gebruikers de wijzigingen aan de instellingen ongedaan maken - ze worden telkens opnieuw gewijzigd als gebruikers proberen ze te herstellen. De gebruikers worden dus gedwongen om search.search-bee.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of als ze zoeken via de adresbalk. Hierdoor wordt de surfervaring op internet verstoord. Zoals hierboven vermeld registreren search.search-bee.com en Search-Bee informatie met betrekking tot het surfgedrag. De verzamelde gegevens (IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz.) omvatten doorgaans persoonlijke gegevens die de ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die deze privégegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. We raden u ten zeerste aan de Search-Bee-browserkaper te verwijderen en search.search-bee.com nooit meer te bezoeken.

Bedreigingsoverzicht:
NaamSearch-Bee browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Search-Bee browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn tientallen valse zoekmachines die gelijkenissen delen met search.search-bee.com waaronder search.zaztov.com, search.anilopo.com en search.searchsmart.bid - dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Deze claimen allemaal de surfervaring te verbeteren door betere resultaten te genereren en in sommige gevallen ook andere 'handige functies' te bieden (snelkoppelingen naar populaire websites, nieuws, weersvoorspellingen enz.). In feite zijn deze claims slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken - valse zoekmachines worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van echte waarde te geven aan reguliere gebruikers, veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen en verzamelen ze gevoelige informatie.

Hoe werd search.search-bee.com geïnstalleerd op mijn computer?

Search-Bee heeft een officiële downloadwebsite, net zoals de meeste browserkapers. Toch verspreiden de ontwikkelaars deze applicatie vooral met behulp van intrusieve advertenties en de "bundling" -methode. Intrusieve advertenties linken gebruikers door naar kwaadaardige websites en voeren scripts uit die stiekem potentieel ongewenste programma's (PUP's) of malware downloaden en installeren. "Bundelen" is de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" MOP's onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen of andere secties van de download- en installatieprocessen - ze maken deze informatie onvoldoende bekend. Bovendien zullen veel gebruikers waarschijnlijk op advertenties klikken en download- en installatiestappen overslaan - precies het soort gedrag dat vaak leidt tot de onbedoelde installatie van ongewenste programma's. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om infiltratie door mogelijk ongewenste programma's te voorkomen moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Merk op dat de ontwikkelaars veel middelen investeren in het overtuigend ontwerpen van valse advertenties waardoor deze legitiem lijken. Eenmaal aangeklikt linken ze echter door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating, pornografie enz.) De meeste worden vertoond door adware. Als je dubieuze doorverwijzingen ervaart verwijdert u dan ook best alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Analyseer ook zorgvuldig elk venster van de download- en installatie-dialogen, weiger alle extra programma's en weigeren aanbiedingen om deze te downloaden of te installeren. Het is aanbevolen om alleen programma's te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks, aangezien externe downloaders en installers inkomsten genereren via de "bundling" -methode (waarmee ze ongewenste programma's verspreiden). De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

De Search-Bee browser hijacker in de Safari webbrowser:

Search-Bee browser hijacker in Safari

De Search-Bee browserkaper installer:

Delusive installer used to promote search.search-bee.com

Website die de Search-Bee browser hijacker promoot:

Dubieuze website promoot search.search-bee.com

Search-Bee browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Search-Bee browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Search.search-bee.com verwijdering:

Verwijder aan Search-bee.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteert u “Applicaties”. In de map applicaties zoekt u naar “MPlayerX, NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept u deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scant best u uw Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de search-bee browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Search-Bee browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search-bee browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search-bee browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search-bee browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Search-Bee browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search-Bee browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Search-Bee browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.