Hidden Tear Ransomware

Ook bekend als: Hidden Tear virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Hidden Tear ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Hidden Tear?

Hidden Tear is een open-source ransomware-project dat voor iedereen gratis te downloaden is in GitHub. Veel cybercriminelen gebruiken dit project om hun eigen varianten van ransomware te ontwikkelen en zo inkomsten te verwerven. Dit zijn enkele voorbeelden van dergelijke virussen: Qinynore, Nog4yH4n Project, IT.Books, OPdailyallowance, ScorpionLocker, Sorry, Cyber Police. Wat deze virussen eigenlijk doen, is stiekem infiltreren in het systeem, de meeste opgeslagen bestanden coderen, extensies toevoegen (bijvoorbeeld ".anonymous", ".CRYPTR", ".good", ".ScorpionLocker", ".encrypted", ".locked", en vele andere) en vervolgens een losgeld eisen.

Hidden Tear is ontworpen om AES-256 encryptie algoritmen te gebruiken. Deze cryptografie is symmetrisch, wat betekent dat de coderings- en decoderingssleutels identiek zijn (de sleutels zijn exact hetzelfde). Nu krijgt elk slachtoffer een unieke sleutel. Cybercriminelen verbergen vervolgens alle sleutels op een externe Command & Control (C&C)-server en stellen losgeldeisen. Met andere woorden, ze vragen het slachtoffer om een ​​bepaald bedrag te betalen in ruil voor de decodering. De prijs kan variëren van tientallen tot duizenden euro's. Toch schommelt het meestal tussen de 500 en de 1500 euro. Bovendien vragen de cybercriminelen meestal om in Bitcoin, Dash, Monero of andere cryptomunten te betalen. Het probleem is dat deze personen niet vertrouwd kunnen worden. Cybercriminelen negeren hun slachtoffers zodra de betalingen verzonden zijn. Dit betekent dat de slachtoffers losgeld betalen en niets terugkrijgen. Ze financieren enkel de kwaadaardige bedrijfsmodellen van de cybercriminelen. Daarom moeten alle aanmoedigingen om contact met deze personen op te nemen en om losgeld te betalen, genegeerd worden. In het verleden konden ransomware-versleutelingen op basis van Hidden Tear niet gekraakt worden. Malware-beveiligingsonderzoeker Michael Gillespie heeft onlangs echter een bruteforce-tool uitgebracht die de decoderingssleutel (download-link) kan vinden. Hij heeft ook een andere tool vrijgegeven waarmee de gegevens ontsleuteld kunnen worden met behulp van de ophaalsleutel (download-link). Daarom is het absoluut niet nodig een losgeld te betalen. U vindt de gedetailleerde ontsleuling-instructies in dit artikel dat werd geschreven door malware-beveiligingsonderzoeker Lawrence Abrams.

Hidden Tear ontsleuteling instructies

Er zijn tientallen ransomware-virussen en hoewel ze niet allemaal gebaseerd zijn op Hidden Tear, lijken ze erg op elkaar. Vrijwel elke variant versleutelt de gegevens en stelt losgeldeisen. In de meeste gevallen zijn het type coderingsalgoritme en het losgeldbedrag de enige grote verschillen. Helaas maken de meeste van deze virussen gebruik van cryptografieën (bijv. RSA, AES en andere) die unieke ontsleutelingssleutels voortbrengen. Daarom is het vrijwel onmogelijk om de gegevens te ontsleutelen zonder dat de ontwikkelaars zich ermee bemoeien. De enige mogelijke scenario's zijn dat de ransomware niet volledig ontwikkeld is en/of bepaalde bugs/gebreken vertoont. Ransomware vormt een sterk argument voor het onderhouden van een regelmatige gegevensback-ups. Bewaar deze echter op een externe server (bijvoorbeeld Cloud) of een niet-verbonden opslagapparaat (bijvoorbeeld een externe harde schijf).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware-virussen worden op verschillende manieren verspreid. De meest populaire tools/methoden zijn echter: email-spamcampagnes, trojans, softwarebronnen voor het downloaden van software van derden en valse software-updates. Email-spamcampagnes worden gebruikt om kwaadaardige bijlagen te leveren. Cybercriminelen versturen bedrieglijke e-mails met de bedoeling de gebruikers te misleiden tot het openen van de bijgevoegde bestanden/links, wat resulteert in de infiltratie van ransomware. Trojans worden ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken. Met andere woorden, het ene virus verspreit het andere. Niet-officiële downloadbronnen (peer-to-peer-netwerken, gratis sites voor het hosten van bestanden, freeware downloadwebsites, enz.) stellen kwaadaardige software voor als legitieme toepassingen, waardoor de gebruikers overgehaald worden om zelf de malware te downloaden en te installeren. Valse updates infecteren de computers door misbruik te maken van bugs/fouten van verouderde software of door eenvoudigweg malware te downloaden en te installeren in plaats van de echte updates.

Bedreigingsoverzicht:
NaamHidden Tear virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Hidden Tear virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Om deze situatie te voorkomen, moeten de gebruikers zich eerst realiseren dat een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het belangrijk om steeds aandachtig te zijn tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren/updaten van software. Denk altijd goed na voordat u e-mailbijlagen opent. Als het bestand/de link irrelevant lijkt en/of de e-mail verzonden is vanaf een verdacht/onherkenbaar e-mailadres, open deze dan niet. Download de gewenste apps alleen uit officiële bronnen (via rechtstreekse downloadlinks) en vermijd het gebruik van downloaders/installatieprogramma's van externe partijen. Hetzelfde geldt voor software-updates - zorg ervoor dat de geïnstalleerde apps alleen worden bijgewerkt met behulp van geïmplementeerde functies of hulpprogramma's die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Het geïnstalleerd hebben van een gerenommeerde antivirus-/anti-spyware-suite is ook van cruciaal belang, omdat dergelijke tools zeer waarschijnlijk malware kunnen ontdekken en voorkomen dat er iets ergs gebeurt. Als uw computer al geïnfecteerd is met ransomware op basis van Hidden Tear, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met  Spyhunter om de ransomware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de Hidden Tear brute-kracht tool ontwikkeld door Michael Gillespie (download link):

Hidden Tear tool door Michael Gillespie

Screenshot van de Hidden Tear decoder ontwikkeld door Michael Gillespie (download link):

Hidden Tear decoder door Michael Gillespie

Screenshot van bestanden versleuteld door de Qinynore ransomware, die de basis vormt van Hidden Tear (".anonymous" extensie):

Bestandden versleuteld door Qinynore

Hidden Tear ransomware verwijderen:

Hidden Tear virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Hidden Tear virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Hidden Tear virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veiligee Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel met command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze .shadow ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Hidden Tear ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Hidden Tears ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Bestanden herstellen versleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met .shadow, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmethode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Hidden Tear ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

Gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Hidden Tear ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14196-hidden-tear-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Hidden Tear virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Hidden Tear virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Hidden Tear virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.