Homesweeklies.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: homesweeklies.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de homesweeklies.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is homesweeklies.com?

Volgens de ontwikkelaars is homesweeklies.com een zoekmachine (die erg lijkt op search.playsearchnow.com) en waarmee gebruikers zogenaamd een verbeterde surfervaring en betere zoekresultaten wordt aangeboden. Dit zijn echter slechts pogingen om een legitieme en nuttige indruk te wekken van homesweeklies.com. In werkelijkheid wordt deze site namelijk gepromoot met behulp van bedrieglijke downloaders (of installers) die niet alleen webbrowsers kapen, maar ook de instellingen wijzigen. Bovendien is het bekend dat homesweeklies.com allerlei gegevens verzamelt over het surfgedrag van de gebruikers.

homes-homepage

De genoemde installateurs richten zich op Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome webbrowsers. Zodra een browser is gekaapt, worden de url's van nieuwe tabbladen, de zoekmachine en de startpagina gewijzigd naar homesweeklies.com. Daarnaast worden ook "helperobjecten" geïnstalleerd. Helper-objecten zijn browsertoepassingen en -extensies van derden. Ze zijn ontworpen om te voorkomen dat gebruikers de genoemde aanpassingen ongedaan maken en daarom is het onmogelijk de browser op de gebruikelijke manier te herstellen. Gebruikers worden gedwongen om homesweeklies.com te bezoeken telkens ze hun browsers openen of zelfs gewoon een nieuw tabblad. Deze veranderingen zijn niet significant, maar ze kunnen erg vervelend zijn. Bovendien is bekend dat de geïnstalleerde browserkaper zorgt voor omleidingen naar search.searchgeniusinfo.com, search.playsearchnow.com en search.yahoo.com. Een ander probleem met de "helper objecten" is dat deze zijn ontworpen om allerlei surfgerelateerde gegevens te verzamelen, zoals IP-adressen, url's van bezochte websites, zoekopdrachten, toetsaanslagen, geo-locaties en ga zo maar door. Hetzelfde geldt voor homesweeklies.com zelf. Het is mogelijk dat sommige gegevens persoonlijk zijn of andere gevoelige informatie bevatten. Later worden de verzamelde gegevens gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te genereren. Data-tracking apps kunnen allerlei privacyschendingen en veiligheidsproblemen opleveren. Of erger nog, sommige gebruikers kunnen uiteindelijk hun identiteit zien gestolen worden. Als u te maken krijgt met omleidingen naar homesweeklies.com (of andere websites die we hierboven hebben genoemd), controleer dan uw webbrowser op eventuele verdachte en ongewenste toepassingen, verwijder deze en bezoek de homesweeklies.com website niet meer opnieuw.

Bedreigingsoverzicht:
Naamhomesweeklies.com browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om homesweeklies.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er staan veel gelijkaardige sites op internet, zoals linkey-search.com, search.linkeymac.com, search.pensirot.com en vele andere. Al deze websites worden als nuttig gepromoot, en meestal beloven ze hun gebruikers betere zoekresultaten enz. Echter, de meeste van deze zoekmachines worden ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door het verzamelen van gegevens en het veroorzaken van ongewenste omleidingen. Het gebruik van deze onbetrouwbare zoekmachines kan allerlei problemen veroorzaken, waaronder computerinfecties.

Hoe werd homesweeklies.com geïnstalleerd op mijn computer?

Homesweeklies.com wordt gepromoot met behulp van een bedrieglijke marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd Daarbij verbergen ontwikkelaars alle informatie die verband houdt met de wijzigingen die in de webbrowser worden aangebracht onder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van de download- en installatieprocessen. In de meeste gevallen wordt onbedoeld toestemming gegeven om deze wijzigingen aan te brengen op het moment dat gebruikers stappen van de installatie- en downloadprocedures overslaan zonder de genoemde instellingen te controleren. Dergelijk gedrag leidt vaak tot allerlei privacyschendingen of zelfs computerinfecties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software alleen van officiële en betrouwbare websites, controleer alle beschikbare instellingen en opties zoals de "Geavanceerde" en "Aangepaste" instellingen en laat niet toe dat er allerlei extra software wordt geïnstalleerd. Vink eerst alle ongewenste/onbekende toepassingen uit en voltooi pas daarna het download- of installatieproces. Bovendien worden sommige browserkapers gepromoot door middel van opdringerige advertenties, daarom raden wij af daarop te klikken. Let vooral op bij het bezoeken van onbetrouwbare websites. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden wij u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Homesweeklies.com verwijst gebruikers door naar search.playsearchnow.com:

hommesweeklies.com lay-out (gif)

Website die homesweeklies.com promoot:

homesweeklies-promotie

homesweeklies.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van homesweeklies.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de homesweeklies.com browserkaper te verwijderen met Combo Cleaner:

homesweeklies.com doorverwijzing verwijdering:

De mogelijk ongewenste applicatie homesweeklies.com verwijderen uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de homesweeklies.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

homesweeklies.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan homesweeklies.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan homesweeklies.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan homesweeklies.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
homesweeklies.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van homesweeklies.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met homesweeklies.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.