AppleCare Tech Support POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "AppleCare Tech Support" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe AppleCare Tech Support te verwijderen van een Mac?

Wat is AppleCare Tech Support?

"AppleCare Tech Support" is weer eens een nep-foutmelding die wordt getoond door allerlei misleidende websites. Een grote meerderheid van de bezoekers komt onbedoeld naar deze sites - ze worden ernaar doorverwezen door potentieel ongewenste applicaties (PUA's) of intrusieve advertenties die worden vertoond door andere frauduleuze sites. Uit de resultaten blijkt dat de overgrote meerderheid van potentieel ongewenste toepassingen het systeem infiltreert zonder toestemming. Naast het veroorzaken van omleidingen, leveren mogelijk ongewenste applicaties ook intrusieve advertenties en verzamelen ze allerlei gevoelige gegevens.

AppleCare Tech Support oplichting

Het bericht vermeldt dat de computer van de bezoeker is geïnfecteerd / beschadigd en onmiddellijk moet worden gerepareerd. Daarom worden gebruikers aangemoedigd om Apple Support Center te bellen via het opgegeven telefoonnummer ("+1-844-432-8844") en verdere instructies te volgen. Om het nog geloofwaardiger te maken downloaden de frauduleuze sites honderden nepbestanden waardoor de browser crasht en niet meer reageert. Houd er echter rekening mee dat dit allemaal een zwendel is en dat Apple hier zeker niets mee te maken heeft. "AppleCare Tech Support" is vals, maar AppleCare is een volledig legitieme technische ondersteuningsdienst die wordt aangeboden door Apple. In dit geval verbergen cybercriminelen zich echter achter deze naam om goedgelovige gebruikers ertoe te brengen te bellen en te betalen voor diensten die niet nodig zijn. Nogmaals, de foutmelding  "AppleCare Tech Support" is nep - uw computer is hoogstwaarschijnlijk veilig en volledig virusvrij. Daarom moet u dit bericht negeren en nooit proberen om het bovengenoemde telefoonnummer te bellen. "AppleCare Tech Support" kan eenvoudig worden verwijderd door simpelweg de webbrowser te sluiten. Helaas gebruiken sommige frauduleuze sites scripts die het sluiten van tabbladen en vensters uitschakelen. In dergelijke gevallen moet u de browser afsluiten met Taakbeheer of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Merk op dat u de vorige browsesessie de volgende keer dat u de browser start niet mag herstellen, anders worden de schadelijke websites opnieuw geopend.

Zoals hierboven vermeld worden potentieel ongewenste applicaties ontworpen om coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties te leveren. Daartoe gebruiken de ontwikkelaars tools die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Om deze reden verbergen dergelijke advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk wordt verstoord. Nog belangrijker is dat intrusieve advertenties kunnen linken naar kwaadwillende websites en bovendien scripts kunnen uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs één enkele klik erop resulteren in een computerbesmetting met hoog risico. Potentieel ongewenste toepassingen zijn ook berucht om het bespioneren van gebruikers. Ze verzamelen verschillende soorten informatie over de surfactiviteit van gebruikers zoals IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen enz. Deze bevatten vaak persoonlijke gegevens. Bovendien worden die gegevens gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) en misbruikt om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van app(s) voor het bijhouden van gegevens ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Het wordt sterk aanbevolen om alle potentieel ongewenste toepassingen zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"AppleCare Tech Support" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om AppleCare Tech Support virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

"AppleCare Tech Support" lijkt sterk op andere valse foutmeldingen zoals PEGASUS SPYWARE ACTIVATED, E.tre456_worm_osx Trojan Virus en vele andere. Allemaal claimen ze dat het systeem op de een of andere manier is beschadigd. Deze valse claims zijn echter slechts pogingen om gebruikers te misleiden zodat die onnodige services of software kopen. Potentieel ongewenste toepassingen lijken ook erg veel op elkaar. Door 'voordelige functies' aan te bieden, wekken deze apps een legitieme en nuttige indruk. Het enige doel van elke PUA is echter het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. In plaats van echte waarde te bieden voor reguliere gebruikers, vormen potentieel ongewenste toepassingen dus een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en voor hun veiligheid op het web.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige PUA's hebben officiële download- en promotie-websites. Maar toch infiltreren de meesten het systeem zonder toestemming. Dat komt omdat ontwikkelaars ze promoten door gebruik te maken van 'bundeling'-marketing en intrusieve advertentiemethoden. "Bundelen" is in wezen een undercover installatie van mogelijk ongewenste applicaties samen met de reguliere. Ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie correct bekend te maken.Alle PUA's worden verborgen achter "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers zeer waarschijnlijk de stappen van deze procedure overslaan en op allerlei advertenties klikken. Gedrag als dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste toepassingen. Met andere woorden, de belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat mogelijk ongewenste toepassingen in het systeem infiltreren, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en tijdens het downloaden en installeren van software. Onthoud altijd dat valse advertenties er meestal perfect legitiem uitzien, omdat ontwikkelaars veel tijd en middelen investeren in het ontwerpen ervan. Gelukkig geven dergelijke advertenties zichzelf bloot door het feit dat ze steevast omleidingen naar onbetrouwbare websites (gokken, adult dating, pornografie en dergelijke) veroorzaken. Bij het zien van dergelijke doorverwijzingen moeten gebruikers alle verdachte toepassingen en browserextensies verwijderen. Bovendien is het belangrijk om de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen te selecteren en elke stap van de download- en installatieprocessen nauwlettend te volgen. Daarbij moeten gebruikers alle extra meegeleverde applicaties weigeren en ale aanbiedingen weigeren om deze te downloaden of te installeren. We raden u aan om software alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, daarom mogen ze niet worden gebruikt. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al met PUA's is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "AppleCare Tech Support" pop-up:

WAARSCHUWING!
MAC OS is geïnfecteerd met virussen en andere kwaadaardige toepassingen. Virussen moeten worden verwijderd en systeemschade moet worden hersteld. Het is noodzakelijk om Apple Support +1-844-432-8844 te bellen en de procedure voor het verwijderen van virussen onmiddellijk te volgen, ga alsjeblieft verder.
Als u deze site verlaat, blijft uw Mac OS beschadigd en kwetsbaar.
Het verwijderen van (3) Virussen is onmiddellijk vereist om verdere systeemschade, verlies van Apps, Foto's of andere bestanden te voorkomen.
Er zijn sporen van (1) phishing / spyware aangetroffen op uw Mac OS X. Persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.
Bel Apple Support +1-844-432-8844

De lay-out van de "AppleCare Tech Support" oplichting (GIF):

Lay-out van de AppleCare Tech Support oplichting (GIF)

Bestanden gedownload van misleidende websites die de "AppleCare Tech Support" pop-up vertonen:

AppleCare Tech Support download bestanden om de computer te doen crashen

De bestanden zelf zijn onschadelijk, u mag ze verwijderen.

AppleCare Tech Support virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van AppleCare Tech Support virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe adware en browserkapers van een Mac-computer verwijderd kunnen worden:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "applecare tech support" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"AppleCare Tech Support" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "applecare tech support" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "applecare tech support" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "applecare tech support" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
AppleCare Tech Support virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "AppleCare Tech Support" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met AppleCare Tech Support virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.