FacebookTwitterLinkedIn

PEGASUS SPYWARE ACTIVATED oplichting (Mac)

Ook bekend als: "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe PEGASUS SPYWARE ACTIVATED te verwijderen van een Mac?

Wat is PEGASUS SPYWARE ACTIVATED?

De foutmelding vertoond door een misleidende website "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" is vals, ze lijkt sterk op Immediately Call Apple Support, APPLE SECURITY BREACH, AppleCare And Warranty en vele gelijksoortige foutmeldingen. Gebruikers bezoeken deze website vaak onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUP's). In de meeste gevallen infiltreren PUP's systemen zonder toestemming van de gebruikers. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen leveren mogelijk ongewenste programma's ook intrusieve advertenties, verzamelen ze gevoelige gegevens en voeren ze verschillende onnodige processen uit.

PEGASUS SPYWARE ACTIVATED oplichting

"PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" richt zich op MacOS. Deze foutmelding geeft aan dat het systeem is geïnfecteerd en dat de infectie een bedreiging vormt voor de persoonlijke gegevens van gebruikers - logins / wachtwoorden, bankgegevens en andere privégegevens kunnen worden gestolen. Gebruikers worden aangemoedigd om onmiddellijk contact op te nemen met Apple Care via een opgegeven telefoonnummer ("+1 855 564 1999"). Ze worden dan zogezgd begeleid door het verwijderingsproces van de malware. Merk echter op dat de foutmelding "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" oplichting is, een vals bericht dat niets met Apple te maken heeft. Cybercriminelen claimen gecertificeerde technici te zijn en proberen gebruikers te overtuigen te betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben - de malware bestaat eenvoudigweg niet. Bovendien eisen de cybercriminelen vaak externe toegang tot de computers van gebruikers. Daarna proberen ze malware te installeren en / of systeeminstellingen te wijzigen. Vervolgens beweren ze dat ze meer fouten hebben "gedetecteerd" en bieden ze hulp tegen een extra vergoeding. Om deze redenen moet "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" worden genegeerd. Het kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten of het systeem opnieuw op te starten. Merk op dat, na het opnieuw starten van de webbrowser, je niet op "Gesloten tabbladen herstellen" mag klikken, anders bezoek je de kwaadwillende site opnieuw.

Zoals hierboven vermeld, leveren PUP's verschillende opdringerige advertenties (bijv. kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.). Deze worden geleverd via tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Daardoor wordt de inhoud van de bezoche website afgedekt waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien linken sommige van deze advertenties naar kwaadwillende websites en voeren ze zelfs scripts uit die malware (of andere PUP's) downloaden / installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Een ander nadeel is de datatracking. De PUP's registreren gebruikers- en systeeminformatie die vaak persoonlijke gegevens bevat. De gegevens worden meestal verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke apps ernstige privacyschendingen veroorzaken. Bovendien kunnen PUP's zonder toestemming van gebruikers onnodige processen uitvoeren (bijv. minen van cryptocurrencies). Door sluipenderwijs bronnen te misbruiken, verminderen ze d systeemprestaties aanzienlijk. Om deze redenen raden we je aan alle mogelijk ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om PEGASUS SPYWARE ACTIVATED virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" deelt veel overeenkomsten met tientallen andere nep-foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem werd beschadigd (bijvoorbeeld omdat er ontbrekende bestanden zijn, of het werd geïnfecteerd enz.), maar deze foutmeldingen zijn enkel bedoeld om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Onderzoek toont aan dat mogelijk ongewenste programma's veel overeenkomsten vertonen. Door ten onrechte te beweren dat ze verschillende "nuttige functies" bieden, proberen de PUP's de indruk van legitimiteit te wekken, maar deze programma's werden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden vormen de PUP's een bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Om PUP's te verspreiden, maken ontwikkelaars meestal gebruik van opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode die 'bundling' wordt genoemd. Daarom, en vanwege een gebrek aan voorzichtigheid bij veel gebruikers, infilteren PUP's vaak zonder toestemming. "Bundelen" is de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere software. Ontwikkelaars geven geen duidelijke informatie over deze processen. Ze verbergen 'gebundelde' apps in verschillende secties (bijvoorbeeld in de 'Geavanceerde / Aangepaste' instellingen) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten deze processen en ze slaan stappen over. Bovendien klikken ze op verschillende advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Daardoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Dit kan worden voorkomen door goed op te letten tijdens het download- en installatieproces en tijdens het surfen op internet. Analyseer zorgvuldig elke stap van de download- en installatieprocessen en vink alle extra meegeleverde programma's uit. Onthoud dat criminelen veel middelen investeren in overtuigende advertentie-ontwerpen. Daarom zien de meeste er legitiem uit, maar deze advertenties linken door naar dubieuze websites (zoals pornografie, gokken, dating voor volwassenen enz.). Als je dergelijke advertenties tegenkomt, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browserinvoegtoepassingen.


Tekst getoond door de "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" pop-up:

** YOUR APPLE DEVICE HAS A VIRUS **

Apple iOS Alert!!

Error # 268d3

PEGASUS (SPYWARE) ACTIVATED

Je systeem is mogelijk besmet!
Bel onmiddellijk Apple Care op: +1 855 564 1999
Negeer deze waarschuwing niet.
Als je deze pagina verlaat zal je Apple-toestel worden uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen.

Je Apple-toestel meldt dat het besmet is met een virus en spyware. Volgende gegevens zijn in gevaar:

> Facebook login
> Credit Card details
> E-mail Account login
> Foto's op dit toestel
U moet onmiddellijk contact met ons opnemen zodat onze technici u via de telefoon door het verwijderingsproces kunnen begeleiden. Bel ons binnen 5 minuten om te voorkomen dat uw Apple-apparaat wordt uitgeschakeld.

Gratis nummer: +1 855 564 1999

Layout van de "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" oplichting (GIF):

Layout van de PEGASUS SPYWARE ACTIVATED oplichting (GIF)

PEGASUS SPYWARE ACTIVATED virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van PEGASUS SPYWARE ACTIVATED virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Pegasus Spyware Activated-oplichting verwijderen:

Verwijder aan "Pegasus Spyware Activated" gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "pegasus spyware activated" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "pegasus spyware activated" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "pegasus spyware activated" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "pegasus spyware activated" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
PEGASUS SPYWARE ACTIVATED virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "PEGASUS SPYWARE ACTIVATED" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met PEGASUS SPYWARE ACTIVATED virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.