Multitimer adware

Ook bekend als: Multitimer mogelijk ongewenst programma
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Multitimer verwijderingsinstructies

Wat is Multitimer?

Multitimer is een misleidende applicatie die wordt gepresenteerd als een geweldige tool om de arbeidsproductiviteit te verhogen. Wie de lay-out beoordeelt kan denken dat Multitimer legitiem en nuttig is. Deze app is gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) de installatie zonder toestemming; 2) dataspionage en; 3) de weergave van intrusieve online advertenties.

Multitimer adware

Na infiltratie registreert Multitimer gebruikers- en systeemgegevens zoalsinternetzoekactiviteit, IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's enz.). Deze bevatten doorgaans persoonlijke gegevens die Multitimer-ontwikkelaars vervolgens aan derden verkopen (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen genereren inkomsten door misbruik te maken van de privégegevens. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke toepassingen leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Een ander belangrijk probleem is dat deze app z'n gebruikers bestookt met allerlei advertenties. Multitimer levert kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daartoe gebruikt Multitimer tools die het plaatsen van grafische inhoud bovenop elke bezochte website mogelijk maken. De kans is dan ook groot dat de weergegeven advertenties de onderliggende inhoud van de website verbergen waardoor de surfervaring wordt verstoord. Bovendien linken sommige advertenties door naar kwaadwillende websites of voeren ze scripts uit die heimelijk malware en PUP's downloaden en installeren. Zo kan zelfs een enkele klik erop resulteren in gevaarlijke computerbesmettingen. Om deze redenen moet Multitimer adware onmiddellijk worden verwijderd.

Tientallen potentieel ongewenste programma's lijken op Multitimer. De lijst met voorbeelden bevat (maar is niet beperkt tot) System Table, ImpaqSpeed, FAssistant en SearchAwesome. Deze bieden allemaal zogezegd "nuttige functionaliteit" aan, maar deze beweringen zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. Programma's zoals Multitimer worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Ze bieden geen toegevoegde waarde voor gewone gebruikers, ze leveren intrusieve advertenties en ze verzamelen gevoelige gegevens. Zo vormen ze een rechtstreekse bedreiging voor uw privacy en veiligheid op internet.

Hoe werd Multitimer geïnstalleerd op mijn computer?

Multitimer is gratis voor iedereen te downloaden op de officiële website, maar deze PUP infiltreert vaak systemen zonder toestemming, omdat ontwikkelaars deze verspreiden met behulp van de eerder genoemde intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere, meestal gratis, software). Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" PUP's onder verschillende secties (meestal de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers zullen waarschijnlijk op advertenties klikken en download- en installatiestappen overslaan. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van ongewenste programma's zoals Multitimer. Ggebruikers stellen hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om infiltratie door ongewenste programma's te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Intrusieve advertenties lijken meestal legitiem, omdat ontwikkelaars veel tijd en middelen investeren in het ontwerpen ervan. De meeste linken echter naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie, enquêtes enz.). Als u dergelijke advertenties regelmatig ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser-extensies. Selecteer daarnaast de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Vink alle aanvullende programma's en aanbiedingen uit en weiger deze te downloaden of te installeren. U wordt ook geadviseerd om uw software alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installers worden gemonetariseerd met behulp van de "bundling" -methode en mogen daarom nooit worden gebruikt. Een gebrekkige kennis en zich overhaasten bij de installatie zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid.

Officiële installatie van Multitimer adware installatie:

Multitimer adware installatiesetup

Screenshot van de mogelijk ongewenste applicatie MultiTimer:

multitimer ongewenste applicatie

Misleidende gratis software installer verspreidt de Multitimer adware:

Misleidende installer verspreidt Multitimer adware

Multitimer mogelijk ongewenst programma onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Multitimer mogelijk ongewenst programma. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Multitimer adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Multitimer adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties zoals 'Multitimer version 1.0', selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Multitimer geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Het werd echter wel gebundeld met andere adware en daarom is het aanbevolen alle ongewenste browser plug-ins te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Multitimer advertenties verwijderen uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Multitimer advertenties verwijderen uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van multitimer mogelijk ongewenst programma dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Multitimer  advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Multitimer  advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van multitimer mogelijk ongewenst programma, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Multitimer advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.Verwijder Multitimer advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van multitimer mogelijk ongewenst programma kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om multitimer mogelijk ongewenst programma van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over multitimer mogelijk ongewenst programma of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12885-multitimer-adware