SearchAwesome adware

Ook bekend als: Advertenties door SearchAwesome
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

SearchAwesome verwijderingsinstructies

Wat is SearchAwesome?

Ontwikkelaars beloven dat de SearchAwesome-app de surfervaring op het web verbetert door zoekgerelateerde functies te bieden. Veel gebruikers geloven dat SearchAwesome legitiem en nuttig is, maar deze app infiltreert vaak systemen zonder toestemming. Daarnaast levert ze intrusieve advertenties en registreert ze informatie over de gebruikers en hun surfgewoonten. Daarom wordt deze app geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en adware.

SearchAwesome adware

SearchAwesome levert coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daartoe gebruiken ontwikkelaars verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke bezochte website mogelijk maken. Daardoor verbergen de opdringerige advertenties vaak de onderliggende inhoud en zo verstoren ze de surfervaring. Verder kunnen deze advertenties doorlinken naar kwaadwillende websites en scripts uitvoeren die malware en PUP's downloaden. Zelfs een enkele klik erop kan hierdoor resulteren in risicovolle computerbesmettingen met hoog risico. Zoals hierboven vermeld, verzamelt SearchAwesome ook allerlei gegevens in verband met het surgedrag. Zo worden bv. (internet protocol [IP]-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten in zoekmachines enz.) geregistreerd. Deze persoonlijke gegevens die ontwikkelaars vaak delen met derden (mogelijk cybercriminelen) kunnen verkocht worden aan derden en zo leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het aanbevolen de SearchAwesome-adware onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door SearchAwesome
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties door SearchAwesome verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

SearchAwesome typische adware en deelt daardoor veel gelijkenissen met Quick Searcher, ArcadeGoNetwork, Update Checker en tientallen andere. Door het aanbieden van allerlei "handige functies" proberen mogelijk ongewenste programma's zoals SearchAwesome een legitieme indruk te wekken. maar deze programma's bieden eigenlijk geen echte waarde voor reguliere gebruikers. SearchAwesome en andere soortgelijke adware is alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van de beloofde functies mogelijk te maken, levert adware intrusieve advertenties en verzamelt gevoelige gegevens, wat een directe bedreiging vormt voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd SearchAwesome geïnstalleerd op mijn computer?

Deze adware heeft wel een officiële download- en promotie-website, maar door het gebrek aan kennis en het onvoorzichtige gedrag van veel gebruikers infiltreert SearchAwesome vaak zonder toestemming. Ontwikkelaars verspreiden SearchAwesome met behulp van intrusieve advertenties en de "bundling"-methode (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software). De ontwikkelaars verbergen "gebundelde" mogelijk ongewenste programma's onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of onder andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten zich bij deze procedures en ze slaan stappen over of klikken op advertenties. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om systeeminfiltratie door ongewenste programma's te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en het downloaden en installeren van software. Onderzoek toont aan dat ontwikkelaars veel middelen investeren in het overtuigend ontwerpen van advertenties. Daardoor lijken die legitiem, maar eenmaal aangeklikt linken ze door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz.). Als u dergelijke advertenties ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserinvoegtoepassingen. Selecteer bovendien de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Tijdens het proces vinkt u alle extra opgenomen programma's uit en weigert u aanbiedingen om ze te downloaden of te installeren. Verder raden we u ten zeerste af downloadtools van derden te gebruiken, want er worden inkomsten gegenereerd met behulp van de "bundling" -methode (het promoten van PUP's). Apps mogen alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks.

Misleidende installatie-setup die de SearchAwesome adware promoot:

Misleidende installer verspreidt SearchAwesome adware

Officiële SearchAwesome installatiesetup:

SearchAwesome adware installatiesetup

Advertenties door SearchAwesome onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door SearchAwesome. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SearchAwesome adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

SearchAwesome adware verwijdering via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties zoals 'SearchAwesome', selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder SearchAwesome uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde SearchAwesome geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Het werd echter wel gebundeld met andere adware en daarom is het aanbevolen alle ongewenste browser plug-ins te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing SearchAwesome ads from Internet Explorer step 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder SearchAwesome uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door searchawesome dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder SearchAwesome uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder SearchAwesome uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door searchawesome, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder SearchAwesome uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder SearchAwesome uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door searchawesome kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door searchawesome van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door searchawesome of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12801-searchawesome-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door SearchAwesome QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door SearchAwesome op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door SearchAwesome

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.